Başkan Adayı Günay: Çocuklarımızı karar alma mekanizmasına dahil edeceğiz

Başkan Adayı Günay: Çocuklarımızı karar alma mekanizmasına dahil edeceğiz

Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Günay, Güzelbahçe Belediyesi Ülke Çocuk Hakları Derneğiyle çocuk hakları taahhütnamesi imzaladı. ‘Çocuklarımız geleceğimiz onları da karar alma mekanizmasına dahil edeceğiz’ dedi.

Güzelbahçe Belediyesi Ülke Çocuk Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf İsmail Açık ve Dernek üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Güzelbahçe Seçim Koordinasyon Merkezin’de Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Günay’ı ziyaret etti. Ziyaretin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Günay, “Taahhütnameyi imzalayarak Güzelbahçe’nin ayrıcalıklı bir ilçe olduğunu bir kez daha ortaya koyduk. Çocuklarımız bu şehrin geleceğini şekillendirecek, bu şehirleri ilerde yönetecek bireyleri. Bizler onlara yol açmalı ve bu yolda da her zaman arkalarında olmalıyız. Güzelbahçe’de yeni şehir planlaması ve mevcut alanların revizyonunda çocukların ihtiyaçlarını dikkate almayı, çocuklara yönelik oyun alanlarını ve yeşil alanları arttırmayı, katılımcı belediyecilik ilkesi doğrultusunda politikalar geliştirmek, hazırlanacak plan ve programlarda etkin bir şekilde çocukları iç ve dış paydaşlar olarak benimsemeyi, çocukların belediye karar alma süreçlerine doğrudan katılacakları, görüşlerinin önemsendiği, çocukların fikirlerini ve önerilerini paylaşabilecekleri, projelerde aktif rol alabilecekleri platformlar oluşturmayı düşünüyoruz.

Ekonomik zorluluklarla karşı karşıya olan dezavantajlı çocuklara yönelik eğitim fırsatları ve destek programları oluşturacağız. Dezavantajlı çocukların topluma tam katılımının sağlanması ve desteklemek için erişilebilirlik standartlarını iyileştirecek, engelli dostu tesislerin sayısını arttıracağız. dezavantajlı çocukların eğitim, sağlık ve sosyal hizmetlere erişimlerini kolaylaştırmak için özel destek programları, beslenme ve obezite gibi sağlık sorunlarıyla mücadele etmek için eğitim ve bilinçlendirme programları düzenleyeceğiz” dedi.

rbt00861.jpg

‘ÇOCUK, GENÇLİK DAYANIŞMA MERKEZİ KURACAĞIZ’

Güzelbahçe’ de çocuk istismarıyla mücadele için istismarı önlemeye yönelik programlar da geliştireceklerini söyleyen Başkan adayı Mustafa Günay, “İstismarı rapor etme mekanizmaları ve mağdurlara destek hizmetlerini içerecek bir çocuk/gençlik danışma merkezi ve bu konuda eylem planı geliştirmeyi planlıyoruz. Çocukların internet ortamında güvende olmalarını sağlamak için dijital güvenlik eğitimleri ve filtreleme sistemleri gibi önlemler alacağız. Güzelbahçe’de çocukların fiziksel, duygusal ve cinsel istismarından korunmalarını sağlamak için eğitim programları ve bilinçlendirme kampanyaları düzenleyeceğiz. Güzelbahçe’deki çocukların yerel geleneklerin ve kültürel değerlerin çocuklara aktarılması, kültürel miraslarını tanıması, sahiplenmesi için eğitim ve etkinlikler düzenleyeceğiz. Çocuk işçiliğiyle mücadele etmek için yerel iş dünyasıyla işbirliği yapacak ve çocuk işçiliğine karşı sıkı denetimler gerçekleştirmeyi, ailelerin ekonomik durumlarını güçlendirmek ve çocukları okula göndermelerini teşvik etmek için sosyal yardım ve istihdam programları oluşturmayı, uygulamayı ve koordine etmeyi taahhüt ediyorum” dedi.

Güzelbahçe Belediye Başkan adayı Mustafa Günay ve Güzelbahçe Belediyesi Ülke Çocuk Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf İsmail Açık arasında taahhütname imzalandı.

rbt00881.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.