Başkan Adayı Hamit Nişancı: Memleket aşkımı kimseye sorgulatmam

Başkan Adayı Hamit Nişancı: Memleket aşkımı kimseye sorgulatmam

Seferihisar Akarca'da vatandaşlara seslenen Memleket Partisi Seferihisar Belediye Başkan Adayı Hamit Nişancı, "20 yıldır söylediğim gibi Atatürkçülüğümü, Cumhuriyet aşkımı, memleket aşkımı kimseye sorgulatmadım, bugün de sorgulatmam" dedi.

MEDYA EGE / ANIL ARABACI - Anavatan Partisi'nden 1999-2009 yılları arasında Seferihisar Belediye Başkanlığı yapan ve önümüzdeki yerel seçimler için Memleket Partisi'nden Seferihisar Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Hamit Nişancı, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

İlçe genelinde sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Meclis üyesi adayı Efe Şenkal ile Sığacık'ta esnaf ziyaretlerini sürdürerek vatandaşlarla sohbet eden, sorun ve ihtiyaçları birebir dinleyerek çözüm önerilerini paylaşan Nişancı, Akarca Tatil Köyü'nde vatandaşlara seslenerek, "Hamit Nişancı'nın 20 yıldır Atatürkçülüğünü, Cumhuriyet aşkını, memleket aşkını kimseye sorgulatmadım, bugün de sorgulatmam" ifadelerini kullandı.

Konuşmasına, siyasi partilerde aday olmanın cesaret işi olduğunu vurgulayarak başlayan Nişancı, belediye başkanlığı yaptığı dönemde Akarca'da hayata geçirdiği projelerin ardından kendisinden sonra hiçbir ilerleme kaydedilmediğini ifade etti.

Akarca'nın şu an karanlık bir bölge olduğunu söyleyerek bölge sakinlerine seslenen Nişancı, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"2009'da aydınlatma direklerini taktıktan sonra ışıklar yandığında çocuklar gibi mutlu olmuştum ben. Bütün sahili Mangır'a kadar o hale getirmeyi hayal ediyordum ve ana yollardan denize inen yolları özellikle o tarihteki gençlerin sosyalleşebileceği alanları aktif etmeyi düşünüyordum. O günün Akarca sakinleri bilirler; ben göreve başladığımda bu ilçenin arıtması, çay kenarına Akarca'dan geriye basımla gidiyordu. Denize deşarj oluyordu. Şu an için de konuya ilişkin kaygılarım var açıkçası. Doğru düzgün işler yapılmadığını gördüğüm için bugün huzurunuzdayım. Neden Memleket Partisi ile huzurunuzdayım? Çünkü yerel yönetimlerin siyasetinin kocaman bir yalan olduğuna inanıyorum. 'O parti bu parti gelmesin oyunuzu bana verin' dedikçe ne yolumuz oldu, ne sokağımız oldu, ne alışveriş merkezimiz oldu, ne de bize vaat edilen altı doldurulmamış sloganlarla dolu bir yaşam şeklimiz oldu. Bir seçime gideceğiz. Süreci çok yakından takip edin. Ben size bir sürü vaatte bulunabilirim ama bunun yanında akıllı bir şekilde de yöneteceğiz. Kimsenin hayatını kabusa çevirmeden, kimseyi ayırmadan, ötekileştirmeden. Sadece Akarca'nın sorunlarına bakarsanız, parçayı eksik görürsünüz. Bugün hepinizin alışveriş yaptığı pazar da Akarcalı'nın sorunu. Hepinizin çarşıda araba bırakırken 'Al Allahım canımı' demeniz de sizin sorununuz. Aslında mesele burada bu vaatleri size tek tek söylemek, zikretmek değil, mesele kimin yapacağının altını çizmek. Bir yalan da 'Arkamızda hükümetin gücü, arkamızda büyükşehirin gücü'. Biz bunların hepsini denedik. Bu ilçenin 5 yıldır en güçlü dönemini yaşaması gerekiyordu. Hangi sebepten oldu, aralarında ne geçti bilmem ama bir vatandaş belediyeye gittiğinde 'O benim işim değil, büyükşehirin işi' büyükşehire gittiğinde 'O benim değil, ilçe belediyenin işi' dedikçe vatandaşın hiçbir işi olmadı. O yüzden güçlü parti, güçlü siyasi akıl, siyasi düzen hepsi tamam ama gücü yaratacak olan sizsiniz. Güçlü başkan kılmak zorunda olan sizsiniz. Siz gereken değeri verip başkan olmasına izin verin, bakın hükümetten de o hizmet nasıl alınır, o büyükşehirden de hizmet nasıl alınır, ben herkese zamanında gösterdim, yine gösteririm. Önümüzdeki süreçte tanıyan tanımayan, bilen bilmeyen herkese vereceğim mesaj sadece şu; Hamit Nişancı'nın her şeyini tartışırsınız ama Hamit Nişancı'nın 20 yıldır söylediğim gibi Atatürkçülüğünü, Cumhuriyet aşkını, memleket aşkını kimseye sorgulatmadım, bugün de sorgulatmam. 2009'da Akarca'nın sorunları neyse bugün de aynı sorunlar devam ediyor. Keşke biz bu sorunları tekrar seslendirmek zorunda kalmasaydık. keşke bütün sorunlarımızı çözmüş olsaydık ama köprüden önceki son çıkışa doğru gidiyoruz. Benim bir vazifem var, dilim döndükçe, gücüm yettikçe doğruları anlatmaya çalışacağım. Önemli olan seçim akşamı Seferihisar'ın kazanması."

whatsapp-image-2024-02-25-at-10-49-07-2.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.