Başkan Adayı Hamza Dağ fark attı!

Başkan Adayı Hamza Dağ fark attı!

Ali Eyce yazdı; Başkan Adayı Hamza Dağ fark attı!

31 Mart 2024 günü akşam saatlerinde olabilme ihtimali olan bir şeyi, sanki kesinmiş gibi yazdığımı düşünenlerden olmayın.

Yerel seçimlerin sonucu ne olursa olsun, yerel seçim sürecinde yaşananları asla ve asla unutturmaz.

Aksine seçimlerinde hata yapanların çok üzülmesine, seçimlerinde doğru yapanların ise daha az üzülmesine neden olur.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Hamza Dağ, yerel seçimlerin yaşanmasında ciddi bir fark attı, fark yarattı.

‘Biz İzmiriz Başarabiliriz’ derken, olabilecek başarıya daha oylar kullanılmadan, daha sandıklar açılmadan, daha sayımlar başlamadan ve bitmeden herkesi ortak etti.

Ortada bir başarı olacaksa bu benim değil, partimin değil, İzmir’in, İzmirlinin başarısı olabilir ancak demeye getirdi seçim yarışını.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, bir ara seçim çalışmalarında seçmenlere dedi ki, ’Ulaşımda 90 dakika kuralını yeniden getireceğiz.’

İzmirlilerin geçmiş dönem yerel seçimlerinden sonra kaybettikleri en değerli şeyi, geri kazanacaklarının müjdesini verdi.

Geçmiş yerel seçimlerden sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Tunç Soyer’in, İzmirlilere kötü bir sürprizi olmuştu bu uygulamanın kalkması.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu seçimlerde CHP’den aday gösterilen Cemil Tugay da, bir iki hafta sonra aynı sözü kamuoyuna verdi.

Kendi partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in bu uygulamayı kaldırarak İzmirlilere büyük haksızlık yaptığını kabul ve itiraf edercesine.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, yine bir ara seçim çalışmalarında İzmirli seçmenlere dedi ki, ‘Su kullanımında yüzde 50 indirim yapacağız.’

İzmirlilerin geçmiş dönemde ve halen yerel seçimlerden sonra çok büyük faturalar ödediği suya çok düşük ücretle sahip olacaklarının müjdesini verdi.

Yüksek su faturaları geçmiş dönemde seçilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, yine İzmirlilere kötü bir sürprizi oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına bu seçimler CHP’den aday gösterilen Cemil Tugay da, bir iki hafta sonra aynı sözü kamuoyuna verirse hiç şaşırmam.

Kendi partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in suyu çok yüksek faturalarla İzmirlilere sattığını itiraf edercesine.

Seçim bu, kimsenin oturarak kaybedecek bir günü, susarak geçirecek bir anı yok.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, üniversiteli gençlerle yaptığı bir sohbet, istişare ve fikir toplantısında bir üniversiteli genç kız, İzmir’de üniversite öğrencilerine yönelik düşük ücretle ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri sosyal tesislerin olmamasından yakınıp kendisinin bu konuda ne yapacağını sordu.

İzmir’de yaşayan, İzmir’de okuyan üniversitelilere müjdeyi sorunun hemen arkasından verdi Başkan Adayı Hamza Dağ, üniversitelerin yakınlarında düşük fiyatla öğrencilere hizmet edecek sosyal tesislerin müjdesini de verdi.

Bu müjdeyi verirken, bir başka müjdeyi de ‘Ben ŞATO’larda yaşamayacağım’ diyerek verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, belediye başkanı seçildikten hemen sonra İzmir’in en gözde sosyal tesisi olan Şato Restorantı kendisine ev yapması, İzmirliler için yine kötü bir sürpriz olmuştu.

Başkan Adayı Dağ, işte o ŞATO’yu üniversiteli gençler başta olmak üzere, tüm İzmirlilerin hizmetine sunacağı sözünü de gençlerin gözlerinin içine bakarak söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na bu seçimlerde aday gösterilen Cemil Tugay, eminim ilerleyen günlerde bu konuda da kamuoyuna bir açıklama yapacaktır.

Kendi partisinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in, İzmirlilere haksızlık yaptığını, İzmirlilerin ortak kullandığı ŞATO’yu kendisine ev yaptığını itiraf ederek.

Yazımın başlığı ‘Başkan Adayı Hamza Dağ Fark Attı’ cümlesi bu yaşananlardan çıkan sonuç.

Yerel yönetimler tarafından İzmirlilere yapılan haksızlıkları saymak, kötülükleri saymak, daha iyiyi, daha güzeli söylemek, tabi olarak yerelde muhalefette olan siyasi partinin, partilerin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları’na düşer.

Aynı partinin bir başka aday ismine değil!

O yüzden bu fark da arttıkça, artar!

Partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanına karşı partisi tarafından aday gösterilen Başkan Adayı Tugay ise benzer açıklamalar yaptıkça batar!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’ı, siyaseti ve siyasetçileri her anlamda yakından takip eden bir gazeteci olarak bir konuda tebrik etmek istiyorum.

Hiçbir tanıtım afişinde, tanıtım filminde, tanıtım konuşmasında ‘Avukat Hamza Dağ’ cümlesini kullanmamış.

Siyasetin insan odaklı, insanın mutluluğu, mutlu yaşaması için yapıldığını bilmeyen, bilmezlikten gelen siyasetçilerin, mesleki kimliklerini ön plana çıkartıp, karşısındaki insanları mutlu etmekten çok, kendi egosunu mutlu etmek için çalıştığını göstermelerini garipsemişimdir.

Hani şu bilindik hikâye var ya, ‘Vali olmuşsun ama Adam olamamışsın.’

Onun gibi!

Vesselam!

422780034-912017050290123-2970147036028667637-n.jpg

425266211-917142766444218-1687705432833687874-n.jpg

427601017-920632559428572-1094742354676330816-n.jpg

424753823-916122819879546-5266251498950808720-n.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.