Başkan Adayı Kaykaç: Koruyarak geleceğe taşıyacağız dedik öyle yapacağız

Başkan Adayı Kaykaç: Koruyarak geleceğe taşıyacağız dedik öyle yapacağız

Cumhur ittifakı Karaburun Belediye Başkan Adayı Eyüp Kaykaç, Karaburun’un Küçükbahçe köyünde yapılması planlanan DGES ve Elektrik Depolama Tesis Projelerinin ÇED sürecinin başlamasıyla ilgili olarak süreci durduracak adımları attıklarını açıkladı.

Karaburun ile ilgili her türlü çalışma ve projede önceliklerinin Karaburun ve Karaburun halkı olacağını dile getiren Kaykaç, 24 hektarlık bir alana yayılacak ve ilçenin doğal güzelliği ile ekolojik dengesi ve tarımsal üretim kapasitesini tehlikeye sokacak bu projeye geçit vermeyeceklerini söyledi.

Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreçlerine belediyelerin bilgi ve görüşleri ile dahil olduklarını belirten Kaykaç, mevcut başkanın sürece ilişkin kendisinden çok daha fazla bilgi sahibi olması gerektiğini, Karaburun’u etkileyecek bu kadar hayati bir konuda bilgi sahibi olmamasının ise ayrıca sorgulanması gereken bir konu olduğunu vurguladı.

"ÇED SÜRECİNİN DURDURULMASI İÇİN GEREKLİ ADIMLARI ATTIK"

İlgili projelerin ÇED süreçlerinin başlamasını haber alır almaz İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ ile irtibata geçtiğini söyleyen Kaykaç, Dağ’ın bu konuda büyük destek sağlayarak hemen ilgili bakanlığı aradığını ve sürecin durdurulmasına ilişkin gerekli adımları attığını söyledi. Hamza Dağ’a vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür eden Karaburun Belediye Başkan Adayı Eyüp Kaykaç;

“Halkımız bizim samimiyetimize inansın, Karaburun’u koruyarak geliştirmeye söz verdik. O nedenle bu süreci yakından izlediğimizi bilsinler. Şunu da unutmasınlar, ÇED süreci Karaburun Belediyesi’nin bilgisi dahilinde ilerleyen bir süreçtir, mevcut Başkan ve Meclisin bu konuda tutumu ne olmuştur ne olacaktır bunu sorgulamalıyız. Biz sürecin durdurulmasına yönelik İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Hamza Dağ’ın girişimleri ile biz gerekli adımları attık. Sürece ilişkin Karaburun Belediyesinin yapacağı itirazları da yakından takip ediyor olacağız. Bu konuda kendileri ile birlikte çalışmaya, destek vermeye de hazırız. ” diye konuştu.

KARABURUN İÇİN BİRLİKTE HAREKET ETMEYE HAZIRIZ

Projenin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecine ilişkin her türlü gelişmeyi yakından takip ederek Karaburun halkını zamanında ve doğru şekilde bilgilendireceklerini söyleyen Karaburun Belediye Başkan Adayı Eyüp Kaykaç; ilçe halkı, yerel insiyatifler ve çevre örgütleri ile birlikte hareket etmeye hazır olduklarını belirtti.

kucukbahce-ada-2-1.png

kucukbahce-ada-1-1.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.