Başkan Adayı Kınay: Karabağlar için biz varız!

Başkan Adayı Kınay: Karabağlar için biz varız!

Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, Esendere Seçim Koordinasyon Merkezi’nde CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’yı ağırladı. Başkan Adayı Kınay, "Karabağlar için biz varız!" dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, İzmir’de ilk seçim ziyaretini Karabağlar’da gerçekleştirdi. Vatandaşlar tarafından büyük bir coşku ile karşılanan Kınay ve Nazlıaka, burada seçim süreci ve 31 Mart sonrası yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Karabağlar’dan başlayan Türkiye İttifakı hakkında konuşan Kınay, “Karabağlar’da her yerde kadınların eli emeği var. Karabağlar’da kadınların emeğini gücünü görünür kılacak, sesimizi birlikte büyüteceğiz. Yaşamın yarısı olan kadınlar Karabağlar’da seçimi kazanan, sesimizi büyüten olacaklar. Karabağlar için biz varız!” ifadelerini kaydetti.

image00003.jpeg

SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINA İHTİYACIMIZ VAR

Her alanda toplumsal cinsiyet eşitsizliği yaşandığını belirten Nazlıaka, Türkiye’de yaşanan kutuplaşmaya dikkat çekti. İşçilerin açlık sınırında bir ücret aldığını, işsizliğin ise olağan olarak görüldüğünü belirten Nazlıaka, kayıtsız çalışanların altını çizerek sosyal güvencelerinin olmadığını belirtti. Bu alanda yerel yönetimlerin önemini vurgulayan Nazlıaka, “Sosyal belediyecilik anlayışına ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

LAİKLİK DÜŞMANLARININ HEDEFİNDE KADINLAR VAR

Tarihin en cinsiyetçi meclisinin oluşturulduğunu ifade eden Nazlıaka, “Laiklik düşmanlarının hedefinde kadınlar var, çünkü kadın dönüştürücü güce sahiptir, kadın üretkendir, cesurdur.” Geçirilen bu dönemde Cumhuriyet Halk Partisi olarak kadın adaylarla gurur duyduklarını belirten Nazlıaka, “Tüm kadın adaylarımızın kazandığı koşulda, her 4,5 kişiden birini kadın yönetecek” dedi.

image00007.jpeg

İŞİMİZ GÜCÜMÜZ TÜRKİYE, İŞİMİZ GÜCÜMÜZ KARABAĞLAR

Cumhuriyet Halk Partisi olarak kadın adaylar konusuyla özellikle ilgilendiklerini ifade eden Nazlıaka, CHP’li belediyelerde ayrımcılığa yer olmadığını ve zabıta, itfaiye, otobüs şoförü gibi alanlarda kadınlara da eşit hak verildiğini belirtti.

ÖNCE YERELDE, SONRA GENELDE

Ötekileştirilenlerin yanında olduklarını belirten Nazlıaka, bu mücadelelerini önce yerel alanda, sonrasında ise genelde sürdüreceklerini ifade etti. Şeriatı asla kabul etmeyeceklerinin altını çizen Nazlıaka, “Türkiye laiktir, laik kalacak. Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” dedi.

image00006.jpeg

"HELİL BAŞKAN EMEK MÜCADELESİNDEN GELEN BİRİSİ"

Helil Kınay’a destek vermek için geldiğini belirten Nazlıaka, “Sadece cinsiyeti nedeniyle değil. Kişiliğiyle, duruşuyla, bilgisiyle, liyakatiyle çok iyi bir belediye başkanı olacağı yönünde en ufak bir şüphemin olmadığını söyleyebilirim. Çünkü Helil Başkan emek mücadelesinin içinden gelen birisi. Genel merkez olarak da arkasındayız” dedi.

BİZ VARIZ DİYORUZ

Yol arkadaşlarıyla daha güçlü olduğunu belirten Kınay, “Bugün burada hep bir aradayız ve biz varız diyoruz. Kadınlarımızı, gücümüzü, benim yol arkadaşlarımla ne kadar güçlü olduğumu göstereceğiz” dedi.

Seçim Koordinasyon Merkezi’ndeki buluşmanın ardından Helil Kınay ve Aylin Nazlıaka, esnaf ziyaretinde bulundu. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Kınay ve Nazlıaka 1 Nisan’dan sonra bu sorunlara çözüm olmak için çalışmalara başlayacaklarını belirtti.

image00014.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.