Başkan Adayı Önal: Davanın takipçisi olacağız!

Başkan Adayı Önal: Davanın takipçisi olacağız!

CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal, İzmir Depremi’nde yıkılan Rıza Bey Apartmanı’nın davasına katılarak ailelere destek oldu. Önal, “Bu davanın takipçisi olacak, adaletin sağlanması için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal, 30 Ekim 2020’de gerçekleşen ve 36 yurttaşın hayatını kaybettiği Rıza Bey Apartmanı’nın davasına katıldı. İrfan Önal’a İZDEDA Başkanı Haydar Özkan’da eşlik etti. Dava sonrası açıklama yapan CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal, “Bugün, İzmir Depremi'nde yıkılarak 36 canımızın ölmesine sebep olan Rıza Bey Apartmanı'nın davasındayız. Bu dava, sadece bir yargı süreci değil, adalet arayışının bir parçasıdır. Çünkü sorumlular ne yazık ki sorumlu tutulmamış, hepsi tahliye edilmiştir” diye konuştu.

CHP’li İrfan Önal, “Mimarı olmama rağmen projeyi ben çizmedim" diyen mimarından tutun, "Alttaki dükkanlar birleştirilmiş. Benim suçum ne?" diyen müteahhidine kadar herkes bu konudaki ihmali ve denetimsizliği gözler önüne sermiştir” dedi.

whatsapp-gorsel-2024-02-09-saat-13-56-03-525d71ed.jpg

MÜCADELE VURGUSU

Mücadele vurgusu yapan CHP’li Önal, “Ama biz, tüm bunlara alan açanlara, yargı sistemini bu hale getirenlere karşı sesimizi yükselteceğiz. Yasaların caydırıcı olması için bir an bile yılmadan mücadele edeceğiz. Bu bizim, depremzede ailelerimize karşı en büyük sorunluluğumuzdur. Bu acıya ortak olmak, adalet mücadelesinde onların yanında durmak en temel görevimizdir. Bu davanın takipçisi olacak, adaletin sağlanması için elimizden gelen her şeyi yapacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

dscf0246.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.