Başkan Adayı Önal gazilerle buluştu: Bayramlarımızı görkemle kutlayacağız!

Başkan Adayı Önal gazilerle buluştu: Bayramlarımızı görkemle kutlayacağız!

Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret eden Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, “Göreve geldiğimizde siz sayın büyüklerimizin de görüş ve önerileriyle gençlerimiz, çocuklarımızla birlikte milli bayramlarımızı görkemle kutlayacağız” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, gazilerle buluştu. Muharip Gaziler Dernek Başkanı Halil Taşçı ve yönetimini ziyaret eden İrfan Önal, projelerinden bahsetti.

"Misak-ı Millî sınırlarında bugün halen onurumuzla yaşıyorsak bunu sizlere borçluyuz. Vatanımız uğruna şehit olan tüm kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimizle, yeni dönemde sık sık bir araya geleceğiz. Resmi törenlerde sizlerle buluşabiliyorduk ama son dönemlerde gittikçe azalan resmi törenlerden biz de rahatsız olduğumu belirtmek isterim” diye konuşan Önal, “Göreve geldiğimizde milli bayramlarımızı eskisi gibi görkemli kutlayacağız. Siz sayın büyüklerimizin de görüş ve önerileriyle gençlerimiz, çocuklarımızla birlikte Bayraklı’da bayramları görkemle kutlayacağız” dedi.

foto3.jpg

"TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK"

Kendisini tanıttıktan sonra Bayraklı’da hayata geçirmeyi planladığı kentsel dönüşüme dair açıklamalarda bulunan İrfan Önal, “Yakın zamandaki depremler gösterdik eğer sağlam yapılarda depreme dirençli yapılarımız 20 saniyede yerle bir olabiliyoruz. Tahribat eskisinden çok daha büyük oluyor. Canlarımızı yitiriyoruz, hayat bitiyor ekonomi bitme noktasına geliyor. Edindiğim tecrübeler doğrultusunda maalesef Bayraklı da konut yapısı geride kalmış. Bayraklı, mevzuat dışı yapılaşmış 81 ilden göç almış, imar laflarından yaralanmış yani bir a önce dönüşüme muhtaç bir ilçe. İmar noktasında vatandaşların onayı alınarak dönüşümün ivedilikle yapılması gerektiğine inanıyorum. Edindiğim 5 yıllık tecrübe 30 ilçeden gelen planların birçoğunda benim imzam var. Bu noktada ben bir çare üretebileceğime ve İzmir’de ve Türkiye’de örnek olacağına inanıyorum” diye konuştu.

foto2.jpg

"GEZİCİ EKİP KURULACAK"

Son olarak 65 yaş üstü vatandaşlar için projelerine anlatan Önal, “Bayraklı da gezici bir ekibimiz olacak. Yaş almış büyüklerimiz isterse evlerindeki temizlikten içerideki eşyaların tamiratına kadar ihtiyaçlarını karşılayacağız. İmkanlarımız doğrultusunda gazilerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya hazır olduğumuzun sözünü veriyoruz” dedi.

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Taşçı, “Biz 2011 yılından beri Karşıyaka, Bayraklı ve Çiğli’de törenlere katılıyoruz, temsil ediyoruz. Gazi deyince vatan sevgisinin sembolü olan kişiler birer kahramanlar, Güney Kıbrıs’ta Cumhuriyettin kurulmasına vesile olmuş kahramanlardır. Biz istiyoruz ki kurumlarımız gazilerimize sahip çıksın, saygı göstersin, ilgilensin. Gazilerimize onurlu ve saygın kişilerdir yani hiçbir zaman bir kuruma belediyeye gidip onlar yağ çekmez. Ama seçilmiş kişiler, meclis üyelerimiz olsun, her kahraman gazimize birebir saygı gösterse bundan memnun oluruz” dedi.

foto1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.