Başkan adayı Sadık Doğruer'den Bergama'da devrim gibi projeler

Başkan adayı Sadık Doğruer'den Bergama'da devrim gibi projeler

Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Doğruer, Bergama Kültür Merkezi’nde düzenlediği proje vizyon toplantısı ile Bergama’yı geleceğe taşıyacak projelerini duyurdu.

Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Doğruer, Bergama Kültür Merkezi’ni dolduran ve salona sığmayan binlerce vatandaşın katıldığı Proje Tanıtım Toplantısı’nda Bergama’yı marka kente dönüştürecek projelerini 11 ana başlıkta açıkladı. Yoğun ilgi ve katılımdan vatandaşların salon dışına taştığı proje tanıtım toplantısı’nda konuşan Başkan Adayı Doğruer “Bakırçay’ımızın başkenti Bergama’mıza hizmet etme arzusuyla yola çıkıyoruz. Bergama’nın geleceğine dair ortaya koyduğumuz vizyonumuzla sizlerle, yeni bir dönemin kapılarını birlikte aralamayı istiyoruz.’’ dedi. Proje Tanıtım Toplantısı’na Bergama’da bulunan STK temsilcileri, Oda Başkanları, Muhtarlar, çok sayıda vatandaş ve Cumhur İttifakı mensubu partililer katıldı.

unnamed-8.jpg

En büyük ve samimi projelerinin başında belediyecilik anlayışı olduğunu belirten Doğruer ”Belediyecilik anlayışımız; şeffaf, halkımıza açık, planlı, uyumlu, merkezi politikalardan güç alan, vatandaş odaklı hizmet, hemşehrilerimizin her anında hep yanında olan bir anlayışla baktığımız yönetim anlayışımız samimi, sözüne sadık, yerelde hizmet ve çözüm odaklı, sorun çözen vizyoner, ortak akıl ile esnaf dostu, tarım dostu, turizm dostu yaklaşımlar ve gönül Belediyeciliğini esas alan sosyal bir yönetim anlayışı olacaktır” dedi.

Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Doğruer katılımcılara turizm, sağlık, ekonomi, istihdam, ticaret, tarım ve tarımsal hizmetler, yerinde yeniden yönetim ve eğitim başlıkları altında projelerini sundu. Şehircilik, yerinde yeniden yaşam, tarım, çevre, sağlık, eğitim, istihdam, kültür, sanat, turizm, gönül belediyeciliği, kadın, aile hizmetleri, gençlik, spor, ulaşım ve daha birçok alanda Bakırçay’ın başkenti Bergama için; 1 Nisan sonrasında başlayacakları çalışmalara detaylı bir şekilde değindi.

Selçuk’tan kalkıp Aliağa’ya kadar gelen İZBAN’ın 1 Nisan sonrası Bergama, Kınık ve Soma’ya kadar geleceği projenin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile birlikte startını vereceklerini belirten Doğruer, "Hayata geçecek olan Bergama-Kınık-Soma İZBAN hattı ilçemizin hem ziyaretçi sayısını artıracak hem de ilçe halkının hayatını kolaylaştırarak hayat kalitesini yükseltecektir" dedi.

unnamed-9.jpg

‘’BERGAMA’DA DOĞAL GAZ ULAŞMAYAN MAHALLE KALMAYACAK’’

Dr. Doğruer doğal gazın olmadığı mahalle kalmayacağının da sözünü verdi. Ayrıca toplu konut ve sanayi TOKİ'si projelerini de başlatacaklarını belirtti.

Proje başlıklarının detaylarını ayrıntılı bir şekilde tek tek anlatan Sadık Doğruer, doğal gazın girmediği ev ulaşmayan mahalle kalmayacağını ifade ederek, 3.Etap TOKİ evlerini İlçede 1000 konut ile hayata getirileceğini, yine yakın zamanda hayata geçecek Batı Anadolu Serbest Bölgenin kurulması dolayısı ile İlçe nüfusunun en az 300 bine ulaşacağını bu sebep ile konut arazını kapatacaklarını ifade etti.

İlçe nüfusunun 300 bin oluşması durumunda bölge devlet Hastanesi yapımı ile sağlık sorunlarına yeterli tam donanımlı modern bir hastane ile hizmet verilmesi ile mümkün olacağını Kınık, Dikili İlçelerinin de yararlanacağı bölge Hastanesini ancak Sağlık Bakanlığı’nın desteği gerçekleştireceklerini ifade etti.

Doğruer, Şakran’a yakın Kazık bağları mevkiinde ki sahil şeridinin düzenlenmesi ile Bergama Belediyesini sosyal tesise kavuşturup halkımızı denizle halk plajı ile buluşturacaklarını söyledi.

Doğruer, yapmayı planladıkları diğer projelerini ise şu başlıklar ile anlattı:

-Çayın çorbanın ücretsiz olduğu öğrencilere halk kütüphanesi yapacağız.

-Belediye binası sorunu çözülecek kesinlikle çarşı merkezli çözüme kavuşacak.

-İnisiyatif alarak Büyükşehir ayrımı gözetmeden şehir merkezinde ki yolları yapacağız.

-Bergama yeni Hükümet Konağı adalet sarayına kavuşacak.

-Öğretmenevi uygulamalı Otel, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılacak.

-Eczacılık ve Gıda fakültesini kazandıracağız.

-Kozakta yetişen Fıstık, üzüm, bal gibi tarım içerikli Festivaller düzenleyeceğiz.

-Modern Galericiler sitesi kuracağız.

-Tarıma dayalı ihtisas bölgesi kuracak, ihtiyaç duyan çiftçilerin yararlanmaları için Tarım araç parkı kuracağız.

-Akıllı otobüs durakları yaparak güvenlikli olacak şekilde kameralar ile donatacağız.

-Tüm köylülerimize mobese sistemi kurulacak köylerin güvenliğini sağlayacağız.

-Kozak’ta yayla turizmi için değişik etkinlikler düzenleyeceğiz.

-Halkımız için ülke genelinde turizm bölgelerine ücretsiz gezi turları düzenleyeceğiz.

-Köylerimize gezici mobil diş aracı, mobil göz hastanesi, evde bakım hizmetleri, kadın sağlığı gibi hizmetleri yerinde vereceğiz.

-Belediye sağlık ekipleri ile tedavi için şehir hastanelerine gidecek vatandaşlara ücretsiz günübirlik servis sağlanacak.

-Yine Kozak bölgemizde içme suyu paketleme tesisi Çamavlu’da kurularak Bergama'yı su markası ile de öne çıkaracağız.

- Şehirde bir kent konseyi kurarak hakla birlikte sorunlara çözümü birlikte gerçekleştirip yöneteceğiz.

-Bergama kart ile sosyal Belediyecilik desteği vereceğiz. Öğrenci den emekliye herkes Bergama kart kullanacak.

-Muhtarlar lokali yaparak her hafta ortak işbirliği toplantılarımız burada gerçekleştireceğiz.

-Kadınlarımız için kucağımıza, lokal ve kına konakları gerçekleştireceğiz.

-Yılda 12 bin lira öğrenci desteği vereceğiz.

-Yeni evlenenler çeyiz yardımı yapacağız.

-Emeklilerimize lokal ve yolcu kartı vererek aylık bin lira destek sağlayacağız.

- Yıllardır gerçekleştirilemeyen huzurevini gerçekleştireceğiz.

- Belediye bünyesinde Tarım Veterinerlik Müdürlüğü kuracağız.

-Tarım ambulansı ile köylümüzün hizmetinde olacağız.

unnamed-7.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.