Başkan Adayı Tugay: 1 Nisan'da yeni bir sayfa açacağız

Başkan Adayı Tugay: 1 Nisan'da yeni bir sayfa açacağız

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, CHP Balçova Belediye Başkan Adayı Onur Yiğit'in seçim ofisinde yurttaşlara seslendi. Tugay, 1 Nisan'dan itibaren yeni bir sayfa açılacağını belirtti.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, CHP Balçova Belediye Başkan Adayı Onur Yiğit'in seçim ofisini ziyaret etti. Başkan Tugay, yurttaşlar tarafından slogan ve meşalelerle karşılandı. Programa; CHP Parti Sözcüsü, İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP’nin önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, CHP İzmir milletvekilleri Rıfat Nalbantoğlu, Ednan Arslan, Sevda Erdan Kılıç, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı Erman Uzun, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun, CHP Gençlik Kolları Ege Bölge Sorumlusu Ahmet Altıntop, CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, CHP eski İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da katıldı.

foto4.jpeg

“TAKİYE PEŞİNDELER”

Buradaki konuşmasında kenti kalkındırmak için çok çalışacaklarının sözünü veren CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, AKP’yi şu sözlerle eleştirdi:

“İzmir bugüne kadar hep aydınlık, özgür, laiklik olan yolu seçti. Halkçı olanı tercih etti. Altı okuyla temsil eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partiyi tercih etti. Buna gocunanlar, laf edenler var ama kendilerinin Atatürk’e, İsmet İnönü’ye nasıl saldırdıklarını iyi biliyoruz. Kimse unutmadı. Bugün takiye peşindeler. Anaokulu yapacaklarını söylüyorlar. Kemalpaşa’da belediyenin geçen dönem yaptığı ana okulunu AKP’li belediye başkanı devlete devretti. Onlar da kapattı. Geçmiş söylediğiniz yalanlarla dolu.”

foto2.jpeg

“O DERSİ 31 MART AKŞAMI ALACAKSINIZ”

Başkan Tugay, AKP’ye yönelik eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:

“Bugün kılığınızla kıyafetinizle Barlar Sokağı’nda gezerek insanlara güya çağdaşlık vaat ediyorsunuz. Ama diğer taraftan ilkokula imam sokuyorsunuz. O imamlarla laikliği istemeyen bir nesil yetiştirmeye çalışıyorsunuz. Yalan söylüyorsunuz yalan. Bu halk sizin kötü emellerinize izin vermeyecek. İzmir ve Türkiye’de hiçbir yol alamayacaksınız. Bizim İzmir’de kazanmama olasılığımızdan bahsedenler var. Adaylığımı açıkladıklarından beri sahadayım. İnsanlarla konuşuyorum, gözlerine bakıyorum. Ellerini sıkıyorum. Bizi evlatları gibi nasıl kucakladıklarını, kardeşleri gibi sahip çıktıklarını, inandıklarını görüyoruz. O yüzden o yalan dolan takımına diyorum; İzmir’de CHP kazanacak. Balçova’da CHP kazanacak. O dersi 31 Mart akşamı alacaksınız.”

“YENİ BİR SAYFA AÇACAĞIZ”

CHP'li başkanların kendilerinden beklenen belediyeciliği en iyi şekilde yapacaklarını anlatan Tugay, “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel 'Ben AKP iktidarını bitiren CHP Genel Başkanı olarak tarihe geçeceğim' diyor. Ben de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevim esnasında AKP’nin Türkiye’deki iktidarını bitirecek bir belediyecilik yapacağım. Türkiye’de örnek gösterileceğiz. 1 Nisan'dan itibaren bu şehirde ve bu ilçede yeni bir sayfa açacağız. Bu hikayede bizim yoldaşımız olmaya var mısınız” diye sordu.

“BU SEÇİM, TÜRKİYE'NİN İÇİNDE BULUNDUĞU KOŞULLAR OYLANACAK”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan ise Başkan Tugay'ın coşku dolu konuşmasının kendisini heyecanlandırdığını ifade ederek, “Heyecanım Cemil Başkanla daha da yükseldi. Bu seçimler önemli. Kamu kaynakları halkın mı olacak, yoksa birtakım AKP iktidarını destekleyen müteahhitlerin ya da cemaatlerin, tarikatların, vakıflarının mı olacak? Bu ayrım, bu yerel seçimde belli olacak. Yani siz logonuzu kullansanız da kullanmasanız da halk kaynağın nereye gideceğini biliyor. Bu seçim aynı zamanda iktidarın oylandığı bir seçim. Türkiye'deki derin yoksulluğun oylanacağı bir seçim. Türkiye içinde bulunduğu koşulları oylayacak. Biz denge sağlamak istiyorsak burada sadece Ankara'yı, İstanbul'u, İzmir'i almamız yetmez. Kırıkkale'yi, Bursa'yı, Balıkesir'i, Manisa'yı alacağız. Dolayısıyla bir yerel yönetim başarısıyla bu iktidarı sallandıracağız. Bunu yapmak zorundayız” dedi.

foto1.jpeg

MURAT BAKAN'DAN TUNÇ SOYER'E ÇAĞRI

Murat Bakan konuşmasını Mustafa Kemal Atatürk'ün “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözünden alıntı yaparak sürdürdü. Bakan, şöyle dedi:

“Bu ne demek? Ben yoksam da var demek. Ben yoksam da Cumhuriyet Halk Partisi var demek. Doğru. Birileri çıkıyor adaylaşamadığı için 'Ben, ben, ben yaptım, ben ettim' diyor. Partinin birçok kademesinde görev alan ancak listede yer alamayan birçok partili alanda bizimle birlikte. En kısa zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızı da bu kürsülerde Cemil başkanımızın yanında görmek istiyoruz. Biz AKP'ye kaybettireceğiz. Tüm CHP'liler, Cumhuriyet'in değerlerine inanan kim varsa seçim sathı mailinde, Aziz Kocaoğlu gibi, geçen seçimde olduğu gibi köy köy dolaşmak zorunda. Bu hepimizin sorumluluğudur. Onur kardeşimin belediye başkan adayı olmasından büyük heyecan duydum. Belediye başkanı olmasından da büyük heyecan duyacağım. Masumiyetini, inancını, motivasyonunu görüyorsunuz. Cemil başkanda da aynı motivasyonu, inancı görüyorsunuz. Bir tarafta tevazu, alçak gönüllülük. Diğer tarafta inanç, mücadele azmi ve motivasyon var. İzmir'i Cemil Tugay yönetecek. Türkiye'yi Cumhuriyet Halk Partisi yönetecek. Balçova'yı Onur Yiğit yönetecek. Herkes de bunu içine sindirecek.”

CHP Balçova Belediye Başkan Adayı Onur Yiğit de hiç durmadan çalışacaklarını ifade ederek, “Balçova İzmir’in gözbebeği olacak. Burada size şeffaf belediyecilikten bahsetmek istiyorum. Hiç durmadan çalışacağız. Balçova Belediyesi çok şeffaf bir belediye olacak. Kimsenin aklına soru işareti kalmayacak” dedi.

CHP Balçova İlçe Başkanı Murat Aküzüm ise CHP bayrağını dalgalandırmayı sürdüreceklerini belirtti.

foto6.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.