Başkan Adayı Tugay müjdeyi verdi: 90 dakika ücretsiz olacak

Başkan Adayı Tugay müjdeyi verdi: 90 dakika ücretsiz olacak

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, hemşehri derneklerini ziyaret etti. Yurttaşlar ile bir araya gelen Tugay, seçimi kazandığında en geç iki yıl içinde İzmir için fark yaratacak çalışmalar gerçekleştireceğini söyledi.

Saha çalışmaları kapsamında Balıkesirliler Eğitim, Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Tugay, yurttaşlar ile sohbet etti, projelerini anlattı ve vatandaşların beklentilerini dinledi.

UZUN: “İZMİR’E YAKIŞAN OLSUN”

Ziyaret esnasında konuşma yapan Balıkesirliler Eğitim, Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Erkan Uzun, “Burada yanımızda olan adaylarımıza çıktıkları yolda başarılar dilerim. Çalışmalarınızla, projelerinizle İzmir’e yakışan olsun; barış içinde bir seçim olsun. Kutuplaşma olmadan bir seçime gidilsin, en büyük temennimiz sağduyulu olmak. Adaylarımızın her biri çok kıymetli, İzmir için emek veriyor, mücadele ediyorlar. Her birine tekrar başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal ise, burada yurttaşlar ile bir arada bulunmaktan duyduğu mutluluğu belirtirken Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’a da kendisine eşlik ettiği için teşekkür etti.

1.jpg

TUGAY: “SİZLERİN GÜVENİNİ TALEP EDİYORUM”

Dr. Cemil Tugay, mesleğini yaptığı esnada ülkede yaşanan sıkıntılar sebebiyle siyaset yapmaya karar verdiğini dile getirerek şunları kaydetti: “Şu an en büyük dileğimiz bu ülkenin insanlarının mutlu hissetmesi. Problemlerimizin düzelmesi, kalkınmamız, zenginleşmemiz lazım. Çocuklarımız bilgisizlik sorunu yaşamamalı; kadınlar için, ileri yaştaki yurttaşlarımız için bir şeyler yapmalıyız. Hiç kimse kendini yalnız hissetmemeli. Bu çerçevede belediyecilik hizmetlerini en iyi, en doğru şekilde gerçekleştirmek için hepimiz çalışıyoruz. Ben de İzmir’in en büyük ilçelerinden biri olan Karşıyaka’da 5 yıl belediye başkanlığı yaptıktan sonra bu dönem de Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olma kararı aldım. Bu şekilde huzurunuzda, yanınızdayım. Sizlerin güvenini, desteğini talep ediyorum.”

“ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE KOKU OLMAYACAK”

Ulaşım, trafik, altyapı gibi İzmir’in kronik sorunlarını çözmek, yurttaşları rahata kavuşturmak için çok iyi, liyakat esaslı, uzman ve akademislerin de yer aldığı çok sağlam bir ekip oluşturduklarını vurgulayan Tugay; açıklamasına şöyle devam etti: “Belediyenin bir numaralı görevi halkına kolaylık sağlamaktır, tespit edilen sorunlara çözüm getirmektir. İnsanlar her gün kullandığı otobüste, yürüyen merdivende temizlik talep ediyor. Temiz olsun, düzenli ve güvenli olsun istiyor. Bunlar büyük projeler değil, küçük şeyler ama yurttaş belediyeden öncelikle bunları talep ediyor. Gerçekleştireceğimiz çalışmalarla bu sorunların zaman içinde nasıl çözüleceğini göreceksiniz. Toplu ulaşım aksamadan devam edecek, bir sorun yaşandığında hemen çözülecek, çevre kirliliği ve koku olmayacak. Bunları gerçekleştirdiğimizde hepimizin daha sağlıklı ve mutlu olduğu bir kent göreceğiz. Bu işler şehir sevmekle, insana saygı duymakla olur. Hiç kimseyi ayırt etmeden, şehrimize sevgi, yurttaşımıza saygıyla hizmet etme konusunda kararlıyız. Çok yakında projelerimizi açıklayacağız ama artık kimse ne Bayraklı ne de İzmir gelişmiyor diyemeyecek.”


“5 YIL İÇİNDE HAYAL ETTİĞİMİZ GİBİ OLACAK”

Balıkesir de dahil olmak üzere Ege’nin bütün illeriyle bir bütün olduğunu vurgulayan Dr. Cemil Tugay, “Önümüzdeki dönemde hem belediye hizmetlerinde iş birliği yapacağımızı hem de her türlü ticari, sosyal, kültürel ilişkilerimizi geliştirmek için çalıştığımızı söylemek isterim. İzmir'in demokratlığı, İzmir'in hoşgörüsü, İzmir'in çağdaşlığı, aydınlığı ve İzmir'in Cumhuriyete bağlılığı buradan bütün ülkeye yayılmalı. Çocuklarımızın bu ülkelerini terk etmek istemediğini görmeye ihtiyacımız var. Neredeyse her 10 gençten yedi ya da sekizi Türkiye'de kalmak istemediğini ve yurt dışına gitmek istediğini söylüyor. Türkiye'ye gençlerin umudunu kaybettiği bir ülke olmayı hak etmiyor. Bunu kabullenemiyorum, o yüzden bunu değiştirmek için kapımızın önünden başlayarak çalışmalıyız. İzmir’i gençlerin yaşamaktan keyif aldığı, kadınların kendini güvende hissettiği, yurttaşlarımızın iş imkanına ulaşabildiği bir şehir haline getireceğiz. Hepimiz kardeşlik bağıyla bunu başarabilmek için bir hedef belirledik, yola çıkıyoruz. İlçe belediye başkan adaylarımızla beraber bize bu görevleri verirseniz İzmir 5 yıl içinde hayal ettiğimiz gibi olacak. Bize güvenmenizi, inanmanızı ve yanımızda olmanızı talep ediyoruz. Size söz veriyoruz her zaman yanınızda olacağız” diye konuştu.

2-001.jpg

SÜT KUZUSU DEVAM EDECEK”

Konuşmasının ardından yurttaşların sorunlarını, sıkıntılarını ve taleplerini dinleyen Tugay; gelen bir soru üzerine gençler için daha çok çalışma yapılacağını ve spor, kültür, sanat aktivitelerinin artırılacağını söyledi. Tugay; Süt Kuzusu projesinin de devam edeceğini hatta çocuklara nasıl daha çok gıda sağlanabileceği konusunda da çalışmalar yürütüleceğini açıklamasına ekledi.

ÜCRETSİZ 90 DAKİKA UYGULAMASI GERİ GETİRİLECEK

Yurttaşlardan gelen bir soru üzerine İzmirlilere ulaşım konusunda büyük bir müjde veren CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, şöyle konuştu: “90 dakika aktarımını ücretsiz yapacağız. Şimdi bize suyun fiyatı ile ilgili bir şeyler söylüyorlar. Yüksek diyorlar ama bu işlerin hesabı, kitabı var. Yüksek olmasının bir sebebi var. Ben de bu nedenle AK Parti’nin Büyükşehir Adayı, Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’a seslendim. O elektrik faturasını yüzde 50 ndirsin, söz veriyorum ben su faturasını yüzde 75 indireceğim. Size söz veriyorum yapacağımız düzenlemeler ile 2 sene içinde Türkiye’de en ucuz suyu kullanan şehirlerden biri olacağız. Öncelikle giderleri azaltarak, tasarruf ederek kaynak yaratmamız lazım. Kesinlikle gereksiz yere bir kuruş harcanmayacak, asla israf edilmeyecek, lüks hiç bir harcama yapılmayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi suyu da, ulaşımı da en ucuz kullanan şehir olana kadar gerekli tüm önlemler alınacak. Çöp sorununu çözmek adına çalışmalar yürütüyoruz. Araştırmalarımız sonucunda İzmir için bir çöp yakma tesisinin uygun olacağını gördük. Uzmanlardan bilgi aldım, biz bunu yapabiliriz. En geç 2 sene içinde Türkiye’nin en donanımlı, aynı zamanda elektrik de üreten çöp yakma tesisi İzmir’de kurulmuş olacak. Size söz veriyoruz, biz sözümüzü tutarız.”

“HAK YEMEMEK VE YEDİRMEMEK KONUSUNDA KARARLIYIZ”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay’ın bir sonraki durağı ise Ardahan İli Hanaklılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği oldu. Buradaki buluşmada yurttaşlara seslenen Tugay, onlarla birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu vurgulayarak, “Anadolu’nun en güzel insanlarıyız ve bir aradayken de çok güzeliz.En önemli iki değerimiz ise Cumhuriyet’imiz ve Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk. Gerçek vatansever görevini hakkıyla yapan, hak yemeyen ve yedirmeyendir. Gerçek vatansever ülkesinde yaşayan hiçbir insanı bir diğerinden ayırt etmeden onlara hizmet edendir. Bizler tam olarak bu ülkenin dört bir köşesinde sadece bayrak sevgisiyle Türkiye sevgilisiyle bir araya gelmiş olan ama değerlerine de sahip çıkan tüm yurttaşlarımıza eşit hizmet götürmek, hiç birinin hakkını yememek ve yedirmemek konusunda kararlıyız. Bu kararlılıkla Belediye Başkan Adayı olarak huzurunuzdayız. Gönül rahatlığıyla, hiçbir şekilde endişe olmadan bize bırakın. Sizi önümüzdeki dönemde en iyi belediye hizmeti ile buluşturacağız. Her türlü sorunuzda, her türlü konuda yanınızda olacağımızı hiçbir zaman unutmamanızı diliyor, sevgiler sunuyorum” dedi.

ÖNAL: “KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”

CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal ise çalışmaları kardeşlik çerçevesinde ve bu duyguyla ilerleteceklerini belirterek, “Bir kez daha insan yaşamından daha önemli hiçbir şeyin olmadığını söylemek istiyorum. İlk işim olan kentsel dönüşümün göreve geldiğim ilk günden takipçisi olacağım. Bunu yapmak için elimden geleni yapacağım. Uzun sorunların farkındayım eğer bana güvenerek destek olursanız bu noktada sizleri mahcup etmeyeceğimin sözünü veriyorum” diye konuştu.

3.jpg

TUGAY: “İZMİR’İ, TÜRKİYE’NİN YILDIZI YAPMAK İSTİYORUZ”

Ardından Ege Kars Ardahan Iğdır Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Tugay, burada da yurttaşlar ile bir araya gelerek projelerinden bahsetti. Tugay’ın ziyaretinden dolayı mutluluk duyduklarını belirten Ege Kars Ardahan Iğdır Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sıtkı Ulu, başarı dileklerinde bulundu. Sıcak sohbetlerin yaşandığı buluşmada yurttaşlara hitap ederek kendini tanıtan ve çalışmalarından bahseden Dr. Cemil Tugay, “Benim hayalim İzmir'in, Türkiye'nin ve dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olması çünkü bu şehre gelen herkes İzmir tarafınca kucaklanıyor. Kim nereden gelirse gelsin bir süre sonra hem kendi kültürlerini yaşıyorlar hem de bu topraklarda karınlarını doyuruyorlar. Böylesine güzel bir şehir mümkün olan en iyi belediyecilik hizmeti layıktır. Bizler de bu görevi yerine getirmek üzere aday olduk. Sivil toplum bir arada olursa talepleri daha hızlı karşılık bulur, sorunlar daha hızlı çözülür diyerek Karşıyaka’da belediye başkanlığım döneminde sivil toplum yerleşkesini faaliyete geçirdik. 5 yıl boyunca yeni doğmuş çocuklardan 80-90 yaşındaki büyüklerimize kadar herkese yetişmeye çalıştık ve herkesin her türlü sıkıntısında yanlarında olmaya çalıştık. Şimdi Cumhuriyet Halk Partili diğer adaylarımızla beraber bir takım olarak İzmir'i ayağa kaldırmak istiyoruz. İzmir'i Türkiye'nin yıldızı yapmak istiyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün kurduğu partide Cumhuriyet’i, Atatürk'ü Cumhuriyet değerlerinin sonuna kadar savunarak, bu mücadeleyi sonuna kadar götürerek Türkiye'yi asla karanlığa bırakmayacak şekilde çalışacağız ve başaracağız. Ben öğretmen Cemal'in oğlu doktor Cemil Tugay olarak sizlere hizmet etmek için buradayım. Son nefesime kadar bu kararlılıkla mücadele edeceğim” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.