Başkan adayı Yıldız: Projelerimizde herkes kendisine yer bulacak

Başkan adayı Yıldız: Projelerimizde herkes kendisine yer bulacak

Sosyal projelerini anlatan CHP Çiğli adayı Onur Emrah Yılmaz, sosyal yatırım ve desteklerin kalıcı olması ve herkesi kucaklaması gerektiğine işaret ederek, "Projelerimizde herkes kendisine yer bulacak" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız; ilçe halkının en çok dile getirdiği ihtiyaçları arasında yer alan sosyal projelerini paylaştı. Sosyal yatırım ve desteklerin kalıcı olması ve herkesi kucaklaması gerektiğine dikkat çeken Yıldız;” Öğrenci yurdu ve ‘Çiğli’nin Filizleri’ adını verdiğimiz öğrenci burslarımızı çok önemsiyorum. Sözünü verdiğim kreşlerimizi de öyle. Halk Market’i mutlaka hayata geçireceğiz. Çiğli güne günaydın çorbasıyla başlayacak, kent lokantalarımız devreye girecek. Yaşlı bakım evlerimiz, sağlık desteklerimiz, evin yükünü çeken kadınlarımıza yönelik dayanışma platformlarımız olacak” diye konuştu.

klfnjhgbkdf.jpg

YURT VE BURS PROJELERİNE BÜYÜK İLGİ

Saha çalışmalarında, vatandaşlarla bir araya geldiğinde öğrenci yurdu ve burs projelerinin heyecan yarattığını belirten CHP’li Yıldız; Çiğli’de okuyan ve yaşayan gençliği sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi. Yıldız, yurt ve burs projelerine ilişkin şöyle konuştu; “Ataşehir’de hizmete açacağımız öğrenci yurdu ile öğrencilerimizin barınma sorununu çözecek; onları tarikatlara mecbur bırakmayacağız. Çiğli’de doğmuş ve büyümüş, ailesi burada ikamet eden üniversite öğrencilerimize; esnaflarımız, iş insanı, Site ve apartmanlarımızla el ele vererek burs imkânı sağlayacağız. Bunu belediye ve Çiğli gönüllülerinin çözüm ortaklığında yapacağız. Kriterleri taşıyanlara, Çiğli’nin filizlerine bu desteği mutlaka ama mutlaka vereceğiz. Bu projemi sanayicilerimizle, iş insanlarımız, esnafımız ve yaşayanlarımızla paylaştığımızda hiç olumsuz bir yaklaşım görmedim. Herkes taşın altına elini sokmaya hazır. İşte bizi de, Çiğli’nin ihtiyaç sahiplerini de güçlü yapacak olan bu birliktelik olacak.”

hjsgfh.jpg

HAYATLARA DOKUNACAK VE DEĞİŞTİRECEK ADIMLAR

Çiğli Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız; 5 ayrı bölgede hizmete açacakları kreş ve gündüz bakım evleri ile ekonomik zorluk yaşayan ailelerin, özellikle de çalışmak isteyen ama çocuklarını bırakacakları yeri olmayan annelerin hayatlarını kolaylaştırmak istediklerini vurguladı. Yıldız; ailelerimizin çocuklarının okul öncesi eğitimlerini sağlıklı bir şekilde almalarını ve tamamlamalarını sağlayacağız. İzkent, Evka-5, Evka-2, Çiğli Merkez ve Yenimahalle’de kreşler açacağız. Ayrıca; Ataşehir’deki Öğrenci Yurdumuzun yer alacağı komplekste, Harmandalı Çok Amaçlı Yaşam Kompleksi’miz de birer kreşimiz olacak. Yaşlı bakım evlerimiz, Çiğli’nin yaş almışlarına tam donanımlı bir şekilde hizmet verirken; evde bakım hizmetlerimizi de sıklaştıracağız. Elbette engelli vatandaşlarımız da tüm bu komplekslerimizde ve yapacağımız Engelli Farkındalık Merkezi’mizde ihtiyaçlarına karşılık bulacak. Onlarla yapacağımız çok fazla etkinlik ve proje olacak.” dedi. Yıldız ayrıca; ihtiyaç sahibi ailelerin okuyan çocukları için kitap, kıyafet, kırtasiye malzemesi desteği sunacaklarını ve eğitimdeki fırsat eşitsizliğini gidermek için mücadele edeceklerini söyledi.

"SEBEBİ OLMASAK DA; YOKSULLUK VE YOKSUNLUKLA MÜCADELE"

İzkent Mahallesi’nde yapılandıracakları Halk Market ile ekonomik zorluklar yaşayan aileleri uygun fiyatlı ve sağlıklı ürünlerle buluşturacaklarını söyleyen Yıldız; ‘Kent Lokantaları’ ile de sağlıklı, güvenilir ve uygun fiyatlı yemekler sunacaklarını, öğrencilere ‘Günaydın Çorbası’ ikram edeceklerini belirtti. Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız; bu alandaki projelerini şöyle anlattı; “Çiğli’de faaliyet gösteren kooperatiflerimiz ile anlaşıp uygun fiyatlı balık satışını da Halk Balık reyonlarımızdan sağlayacağız. Kent Lokantaları’mızda ilçemizin kadınlarına iş fırsatı ve istihdam yaratmayı hedefliyoruz. Bir insan yaşamındaki en güzel ve en acı anları belediye olarak paylaşacağız. Cenazelerimiz, düğünlerimiz, doğumlarımız, askerliklerimiz önemli. Halk, belediyeyi bu anlarında yanında görecek. Sosyal projelerimiz desteklerimizle hayatı daha yaşanabilir kılmak istiyoruz. Evet, yoksulluğun ve boyutlarının sebebi biz değiliz, belediyeler değil. Ancak kayıtsız kalınması da mümkün değil. İlçemiz ölçeğinde üzerimize düşen ne varsa şartlarımızı sonuna kadar zorlayacağımızın sözünü veriyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.