Başkan Akpınar, Can Radyo'ya konuk oldu

Başkan Akpınar, Can Radyo'ya konuk oldu

Akpınar, Cumhuriyet’e sahip çıkan herkesi “Adalet Kurultayı’na davet etti.

Halkın Sesi 93.3 Can Radyo'da Gökhan Kafalı ile Sesli Gazete programının konuğu Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar oldu.

Başkan Akpınar, hasta yatağında, "Emek düşmanları sevinmesin. Bu yatışım yeni bir mücadelenin başlangıcıdır" diyen ve 10 Ağustos 2000 tarihinde akciğer kanseri nedeniyle vefat eden eski Gültepe Belediye Başkanı Aydın Erten’i sevgi ve saygı ile anarak başladı.

Devletin her kademesine ciddi bir kadrolaşma ile yerleşen Fetullah Gülen Cemaati ile AK Parti’nin  işbirliğini eleştirirken “Biz her zaman adaletten yana olduk ve hukukun üstünlüğünü kişilerin üstünlüğünden her zaman üstün tuttuk. Topluma baktığımızda hukuka güven kalmamış durumda, bunu tedavi etmemiz lazım. Cumhuriyet Halk Partisi’nin görevi toplumun hukukun üstünlüğünden faydalanması ve adaleti hayatın her alanında yaşaması için çaba sarfetmesidir” dedi.

2017 yılında yayınlanan Bir Başkan, Bir Şehir, Bir Aşk kitabının yazım süreci hakkında soru soran Can Radyo Sesli Gazete programı sunucusu Gökhan Kafalı’ya Başkan Akpınar, “Ben tarihe yazılı bir belge bırakmak istedim hem yaşamımın hem de 3 yıl belediye başkanlığı dönemimimde yaşadıklarımı yazmak istedim. Bu bugün anlaşılmayabilir belki ama ileride herkesin ders çıkarabileceğini düşünüyorum. Kitap bir strateji ya da faaliyet raporu kitabı değil tamamen emek ve mücadele ile geçmiş, duruşundan ödün vermemiş bir siyasetçinin yaşam öyküsüdür. “ dedi. Kitabın satışından sağlanan tüm gelirlerin ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine verildiğini belirterek kitabın yüksek satışlar sağladığını ve 5.baskısının yapıldığını belirtti.

26 Ağustos’ta Çanakkale’de gerçekleştirilecek “Adalet Kurultayı’na” toplumun her kesiminden insanların katılabileceğini ifade eden Akpınar, Cumhuriyet’e sahip çıkan herkesi “Adalet Kurultayı’na davet etti.

Dostluğunuzu ve nezaketinizi bir kenara bırakmadan,kavga içerisinde olmadan yapın!

“Bizim sorumluluğumuz partimizi anlatabilmek ve bunun için çaba sarfedebilmek. Asıl amaç delege olmak olmamalı. Mahallesinde, apartamınında,oturduğu kahvede ‘Cumhuriyet Halk Partili böyle olmalı’ dedirtebilecek kişiler delege olmalı. Siyaset yaşamım boyunca hiç bir zaman örgütün hiç bir kademesine müdahale edip yerel yöneticilik yapmadım.  Bazı siyasetçiler hiç utanmadan şuraya müdahale ettim, partili esnafa zabıta gönderiyor diyor. Ben bunları mükteri ilan ediyorum bunu söyleyen Cumhuriyet Halk Partili olamaz ancak ve ancak Cumhuriyet Halk Partisi içerisindeki ahengi bozmak için çaba sarfeden, kendini bulunmaz Bursa kumaşı zanneden siyasetçiler yapar bunu. Ben onlar gibi sosyal medya kahramanlığı yapmıyorum, çıkacaklar sokağa benimle beraber yürüdüğünde insanların bize karşı gösterdiği tavrı görecek. İnsan sıkılır! Kongre süreci bizim demokrasi şölenimizdir. Birbirinizle yarışırken dostluğunuzu, kardeşliğinizi ve nezaketinizi bir kenara bırakmadan,kavga içerisinde olmadan yapın.Bizim içimizde gerçekleşebilecek en ufak bir tartışma ülkenin daha da fazla kopması demektir, kavga etmeyeceğiz ve kol kola gireceğiz 2019 seçimlerine güçlü bir şekilde gideceğiz.”

Programın sonunda İzmir’in çeşitli bölgelerinde art arda çıkan yangınları önlemek için halkı uyaran Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “İzmirimizde bu yıl çok fazla orman yangın oldu. Şişeleri ve sigara izmaritlerini atmayalım, mangal yapmayalım. İnsanın içi acıyor cayır cayır yanıyor. Bilerek yakanlar insanlıktan nasibini almayanlardır, tedbirsizlikten çıkan yangınlar ise cehaletin içerisinde bulunmasınlar” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.