Başkan Akpınar'dan Heykel Saldırına Dair Açıklama

Başkan Akpınar'dan Heykel Saldırına Dair Açıklama

Akpınar: "Sanata yapılan saldırıyı kabul etmiyoruz."

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İzmir Metrosu'nda 4 yıldır sergilenen Müzisyen isimli heykel in bir saldırgan tarafından parçalanmasına tepki göstererek "Bu olay; bilinçli, programlı olarak, hayatın her alanını teslim almaya çalışan gerici politikaların sonucudur" dedi.

"KINIYORUM"

İspanyol sanatçı Almacino  Gonzales Andres  tarafından yapılan ve 4 yıldır Metro'nun İzmirspor durağında sergilenen Müzisyen isimli heykelin, bir saldırgan tarafından 'müstehcen' olduğu gerekçesiyle parçalanmasına Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da tepki gösterdi. Başkan Akpınar, "Sanat eserine bile tahammülü olmayan bir zihniyeti kınıyorum" dedi.

Hüseyin Mutlu Akpınar

"BİLİNÇLİ BİR OLAY"

Başkan Akpınar "İzmir Metrosu'nda bir sanat yapıtının saldırıya uğramasını, sıradan bir vandallık olarak değerlendirmemiz mümkün değildir. Bu olay, bilinçli, programlı olarak, hayatın her alanını teslim almaya  çalışan gerici politikaların sonucudur. Gerçek suçlular, yoz ve yobaz zihniyetlerle çağdaşlığa, laikliğe, demokrasiye ve insan haklarına saldıranlardır.

Kadınlarımıza şiddeti, çocuklarımıza iğrenç suistimalleri doğallaştırmaya çalışanların, bilim kültür ve sanat düşmanlığına şaşmamak gerekir. Amaçları; berbat dünya görüşlerini, ne pahasına olursa olsun,  bu ülkeye egemen kılmaktır. Bu saldırılara bilim, kültür ve sanatın gücüyle direnecek, ülkemizi teslim etmeyeceğiz" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.