Başkan Alhat! İyi ki ticaret bakanı değilsin!

Başkan Alhat! İyi ki ticaret bakanı değilsin!

Ali Eyce yazdı; Başkan Alhat! İyi ki ticaret bakanı değilsin!

Ticaret Bakanlığı, zeytinyağında ülke içinde tüketiciyi etkileyen olumsuz fiyat etkisi üzerine tüketiciyi, yani ülke insanını korumak için, zeytinyağı alabilme gücünü korumak için tedbirler almaya başladı.

Bunlardan birisi de zeytinyağıyla ilgili ihracat yasağı getirdi.

İhracat bir ülkede üretilen ürünün dış ülkelere satışıdır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti diyor ki bu yasakla, ülkemizde üretilen zeytinyağını dış ülkelere satmayın, ülkemizde yaşayan insanların, milletimizin ihtiyacını düşük fiyatlarla karşılamaya çalışalım.

Yani önce ülkemizde yaşayan insanların ihtiyaçları!

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı kararı bu ülkede yaşayan bir vatandaş olarak, benim ihtiyacımı ve bütçemi düşünerek aldığı karadan dolayı kutluyorum.

Birileri benim gibi düşünmese de!

Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat gibi!

Borsa Başkanı Alhat, zeytinyağı ihracatını getirilen kısıtlamaya bayağı sinirlenmiş ve kızmış durumda anlaşılan.

Borsa Başkanı Alhat, yurt dışına satsaydı daha çok para kazanacağından, kaybettiği paralardan dolayı bayağı bozulmuş anlaşılan.

Borsa Başkanı Alhat, kendi ülkesinde ürettiği zeytinyağını başka ülkenin insanlarına daha fazla ücretle satmaktan yoksun kaldığı için kırılmış anlaşılan.

Ama hakkını yemeyelim, sadece kızmamış, bozulmamış, sinirlenmemiş, kırılmamış bir de öneride bulunmuş Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat:

“İki hafta önce yürürlüğe giren, DFİF kapsamındaki fon kesintilerinden birikecek parayı, ambalajlı zeytinyağı ihracatı ile birlikte iç tüketime yönelik desteklemede kullanalım. Sayın Cumhurbaşkanımızın arzu ettiği doğrultuda dar gelirli vatandaşlarımızın alışveriş yaptığı Tarım Kredi Kooperatifleri’nde, Et Balık Kurumu’nun sübvansiyonlu ucuz et satışı gibi son tüketiciye 100 liradan zeytinyağı sattıralım, maliyet ile aradaki farkı da DFiF havuzunda biriken paradan karşılayalım” dedi.

Başkan Ahlat demek istemiş ki, ‘Bizim zeytinyağını ihracat edip, yurt dışına satıp, daha çok fazla paraya satıp, daha çok para kazanmamıza engel olmayın. Bana ne yurt içinde, kendi ülkemde zeytinyağını kim ne kadar tüketecek? İlla fiyatları düşürmek istiyorsanız, bizim daha çok para kazanma mekanizmamıza dokunmadan, zeytinyağını yurt dışına satmamıza engel olmadan, devletin kasasını, devletin fonlarını kullanın. Benim daha çok para kazanmam, bu ülkenin insanlarının daha uygun fiyatla zeytinyağına sahip olmasından daha önemli. Benim kasam, bu ülkenin, bu milletin kasasından daha önemli.”

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Ahlat!

İyi ki Ticaret Bakanı değilsin!

Toprağımızdan çıkan zeytinyağını kesin bulamazdık!

629604a218c7730008a6158c.webp

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.