Başkan Anne Olunca Öncelik De Çocuklar Oluyor!

Başkan Anne Olunca Öncelik De Çocuklar Oluyor!

Arif Çayan yazdı; Başkan Anne Olunca Öncelik De Çocuklar Oluyor!

Depremin yaralarını yavaş yavaş sarıyoruz, yetişmeye çalışıyoruz, hayatı normalleştirmeye çalışıyoruz.
Bunun zorluklarını devlet olarak, millet olarak da çok ama çok farkındayız.

İnsanların ve kurumların ülkemizde tam anlamıyla bu işe yoğunlaşması, birlik ve beraberlik içinde işin bir ucundan tutması ise gücümüzün tek kaynağı.

Depremin en çok mağdur olanı ise şüphesiz ki çocuklarımız.
Ülkemizin gelecekleri.

Kimisi annesini, kimisi babasını, kimisi ailesini tümden kaybetmiş çocuklarımızın yaşadığı mağduriyet sadece deprem dolayısıyla değil belki bir ömür boyu sürecek bir mağduriyet.

Kimsesiz kalan çocuklara aslında kimsesiz kalmadıklarını göstermek, onlara bu ülkede anne ve baba olmak, onlara bu ülkede gelecek kurabilmek ise en büyük hedefimiz.

fohqp3vxeaicdj0.jpg

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da girişimi, feryadı, seslenişi ve isteyişi de hem başkanlık, hem annelik dürtüleriyle.

Başkan Çerçioğlu, depremin mağduru çocukların mağduriyetlerinin bir an önce son bulması, iyi bir geleceğe sahip olması için herkese koruyucu aile olma çağrısında bulundu.

"İnsanın içi dayanamıyor. Annesiz babasız kalan çocuklar var. Sosyal Hizmetlerin bünyesinde bu çocuklar elbette bakılacak. Aydın'da koruyucu aile olmak isteyen aileler bu konuda çok duyarlı. Aydınlı pek çok aile, koruyucu aile olmaya çoktan hazır. Ben de bir anneyim, o çocuklar bizim de çocuklarımız. Başımızın üzerinde yerleri var" diyen Başkan Çerçioğlu’nun bu çağrısını anne, baba olan, çocuk olmanın ne olduğunu bilen, ülkenin geleceğini düşünen herkesin dikkate almasını diliyorum.

foiy3joxgaeadh.jpg

Hepimiz bu ülkenin bir dönem çocuklarıydık.

Bizleri bizden büyük olan ailemiz ve çevremiz büyüterek bu ülkenin geleceği yani bugünü yaptılar.

Şimdi bize düşen bu ülkenin bugünleri olarak Başkan Özlem Çerçioğlu’nun çağrısını kulak verip, bu ülkenin geleceğini korumak, kollamak ve geleceğe güvenlik, sağlıklı ve eğitimli olarak hazırlamak.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Aydın’dan ve Aydınlılarla birlikte başlattığı bu girişim, tüm Türkiye’ye, tüm illere, tüm anne ve babaları örnek olsun.

Deprem mağduru çocuklarımız kimsesiz kalmasın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.