Başkan Arda, 4,5 yılını kamuoyu ile paylaştı

Başkan Arda, 4,5 yılını kamuoyu ile paylaştı

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda: 4,5 yılda yaptığımız projelerle Gaziemirliler, kamusal alanlarla ve adaletli belediyecilikle tanıştı, paralarının iyi kullanıldığını gördü.

Görev süresinin geride kalan yıllarında yaptıkları çalışmaları basın mensuplarıyla paylaşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “4,5 yılda yaptığımız projelerle Gaziemirliler, kamusal alanlarla ve adaletli belediyecilikle tanıştı, paralarının iyi kullanıldığını gördü” dedi. Yeni dönem için aday olduğunu belirten Başkan Arda “Partimizin aday belirleme yöntemi ne olursa olsun her koşulda varım” diye konuştu.

31 Mart Yerel Seçimlerinde rekor oyla seçilen CHP’li Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, görev süresinin geride kalan 4,5 yılında yaşama geçirdiği proje ve çalışmaları, basın mensuplarına anlattı. 4,5 yılda fiziki, sosyal ve kültürel alanda birçok çalışmaya imza atarak geleceğin Gaziemir’ini kurmak için önemli adımlar attıklarını ifade eden Başkan Arda, “Mali disiplin ve kamulaştırma hamlelerimizle ayakları yere basan bir belediye yarattık. Kültür sanat, sağlık ve sosyal hizmetler alanlarında örnek bir belediyecilik sergiledik. İlçemizin altyapısından parklarına, yeşil alanlarından, yollarına kadar zorlu ekonomik koşullara karşın önemli çalışmalar ve yatırımlar yaptık. Bu hizmetlerin yanında Gaziemir’in geleceğine de imza olarak kalacak örnek, vizyon projeler geliştirdik” diye konuştu.

1.jpg

İlk hedeflerinin tasarruf, kamulaştırma ve kamusal alanları genişletme olduğunu ifade eden Başkan Arda, bu kapsamda taşeron sistemini kaldırarak 19 yeni temizlik aracı aldıklarını söyledi. Taşerona son vererek ayda 440 bin lira tasarruf ettiklerini belirten Arda, bu uygulama ile bugüne kadar yapılan tasarrufun 30 milyon lirayı geçtiğini vurguladı. “19 temizlik aracını aldığımız paraya bakınca şu an bir tanesini bile almamız hayal oldu. Doğru zamanda doğru bir yatırım yapmış olduk. Uyguladığımız mali disiplin ve ekonomik tedbirlerle piyasaya bir kuruş borcumuz kalmadı” diyen Başkan Arda, “Tabi zorlu bir dönemden geçtiğimizi de unutmamamız gerekiyor. Dövizdeki yükseliş her kesimi olduğu gibi bizi de vurdu. Ancak yüksek enflasyona rağmen hedeflerimizi doğru biçimde belirleyerek bu süreçte yatırım yapan bir belediye yaratmayı başardık” diye konuştu.

Kamusal alanları genişletmek için kira süresi dolan belediye mülklerini belediye eliyle işlettiklerini ifade eden Başkan Arda, bu kapsamda yaşama geçirdikleri ilk projelerinin Porta Gaziemir olduğunu söyledi. Başkan Arda, “Porta Gaziemir’de hem yurttaşlarımızı sağlıklı ve ucuz gıdayla buluşturuyor hem de kadın istihdamına katkı koyuyoruz. Yüzde 70 çalışanımızın kadın olduğu bu iki işletmemizde Gaziemir Üretici Kadın Kooperatifi ile yaptığımız iş birliği ile 40 kadın üretime katılarak ev bütçelerine katkı sağlayabiliyor. Porta 1 açıldığı günden bu yana vatandaşlarımız tarafından yoğun bir ilgi ile karşılaşıyor. Sevgi Yolu’nda açtığımız Porta 2 de aynı ilgi ve beğeniyle tercih ediliyor. Bu iki işletmemizin temiz ve kaliteli gıda sunmasının yanında güvenlikli ve huzurlu atmosferi vatandaşlarımız tarafından çok beğeniliyor. Elimizdeki rakamlar da bunu doğruluyor. İlçemizin nüfusunun 137 bin olduğunu düşünürseniz kurulduğu günden bugüne Porta 1’i ziyaret eden 1 milyon 771 bin 636 kişi ile Porta 2’yi ziyaret eden 1 milyon 240 bin 808 kişinin ne kadar büyük bir ilgiye karşılık geldiğini anlayabilirsiniz” dedi.

Belediyenin sosyal hizmetleriyle hayatın her aşamasında yurttaşların yanında olduğunun altını çizen Başkan Arda şunları söyledi; “Vatandaşlarımızın birçok alanda yanında olabilmek, onları dinleyen, dertlerini anlayabilen ve çözüm üretebilen bir belediye olmak için yola çıkmıştık. Bu kapsamda belediye bünyemizde görev yapan sosyal hizmet uzmanlarının, çocuk gelişim uzmanlarının, psikologların sayısını artırdık. Onlar her gün kah sahada kah merkezlerimizde vatandaşlarımızın derdine derman olmak için çalışıyor. Sosyal hizmet uzmanlarımız geçen süre içinde 3 bin 118 vatandaşımız ile birebir görüşme sağladı. Psikologlarımız bu süre içinde 2 bin 347 vatandaşımız ile görüştü. Kadınların yaşadığı sorunları çözebilmek için Kadın Danışma Merkezimiz aktif bir biçimde çalışıyor. 4,5 yılda Kadın Danışma Merkezimizden 3 bin 150 kadın destek aldı. Semt Evlerimiz de mahallelerimizde kadınların ve çocukların yanında olan birer merkez konumunda. 4,5 yılda 18 yetişkin ve 17 çocuk branşında açtığımız kurlarımıza 26 bin 209 vatandaşımızın katılması da bizim açımızdan büyük bir gurur kaynağı oldu.”

İYİLİK KAPISI: SOSYAL MARKET

“Ekonomik olarak zor günlerden geçiyoruz. Bunun farkındayız. Vatandaşlarımız evlerine ekmek götürmekte dahi zorlanıyor” diyen Başkan Arda, hayata geçirdikleri Sosyal Market ile ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olduklarını, burada verilen puan yüklü kartla ailelerin her ay düzenli bedelsiz alışveriş yapabildiklerini söyledi. Başkan Arda, Gaziemir’in “iyilik ve dayanışma merkezi” olan Sosyal Market’ten 3 yılda bin 47 ailenin yararlandığını sözlerine ekledi.

SARNIÇ TOPLUM MERKEZİ (STM)

Sosyal projeleriyle ve sağlık alanındaki projeleriyle yaşamın her aşamasında yurttaşların yanında yer aldıklarına vurgu yapan Başkan Arda, toplumun demografik, ekonomik ve sosyal nedenlerle ortaya çıkan karşılanmamış ihtiyaçlarını tespit etmek ve bu sosyal sorunlara çözüm üretmek amacıyla Sarnıç Toplum Merkezi’ni hizmete açtıkların söyledi.
Başkan Arda, “Çoklu jenerasyon merkezi olarak hizmet veren merkezimizde, sosyal hizmet uzmanları, psikologlar ve çocuk gelişim uzmanlarımız görev yapıyor. Kadınlar, engelliler ve çocuklar başta olmak üzere dezavantajlı gruplara hizmet veriliyor. Toplumun her kesimi için hizmetler sunulan merkezde, aileye ve kadına yönelik koruyucu önleyici, geliştirici, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri veriliyor. Açıldığı günden bu güne bin 32 vatandaşımız bu tesisimizdeki hizmetlerden yararlandı. Bu sayının daha da artması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

KÜLTÜR, SANAT, SPOR…

Kültür, sanat ve spor alanlarında da önemli çalışmalar hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Halil Arda şunları söyledi: “Kültür etkinliklerimiz kapsamında önemli sanatçıları Gaziemir’in sahnelerinde ağırlıyor, sanatseverlerle buluşmalarını sağlıyoruz. Kültür sanat kurslarımıza katılan binlerce kursiyerimiz yeteneklerini keşfediyor, keyifli ve kaliteli zaman geçiriyor. Her cumartesi günü düzenlediğimiz çocuk tiyatrolarına binlerce çocuk katılıyor. Alanında uzman antrenörlerimiz eşliğinde düzenlenen spor kurslarımızda, yurttaşlarımız spor yaparak sağlıklı yaşam sürüyor. Spor kurslarımızda yetişen sporcularımız ise ulusal ve uluslararası turnuvalarda başarıdan başarıya koşuyor. 4,5 yılda açtığımız 40 kültür ve spor kursundan bugüne kadar 12 bin 600 vatandaşımız yararlanırken toplam 459 kültür sanat etkinliği düzenleyerek bu alanda önemli bir rekora da imza attığımızı düşünüyorum. Her hafta sonu çocuk tiyatroları, yetişkin tiyatroları, konserler, sergiler, etkinlikler ile Gaziemir bu dönemde kültür sanata doydu diyebilirim.”

AKM YENİLENDİ

1998 yılından bu yana Gaziemir’in kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan Atatürk Kültür Merkezi’ni yenilediklerini anlatan Başkan Arda, “Kültür merkezimizi günümüz koşullarına uygun hale getirmek için hazırladığımız tadilat projesi kapsamında baştan sona yeniledik. Yeni teknolojik cihazlarla donattığımız kültür merkezimizde, sanatçıları ve sanatseverleri daha modern ve işlevsel bir salonda ağırlıyoruz. Yenilemenin ardından modern bir görünüme kavuşan ve daha işlevsel hale gelen merkezimizi engelli bireylerin kullanımına uygun hale getirerek yapıdaki önemli bir eksikliği de giderdik” diye konuştu.

YOLLARDA YOĞUN ÇALIŞMA

İlçeye modern görünüm kazandırmak ve yurttaşların yaşam standartlarını artırmak için 16 mahallede yol yapım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini dile getiren Başkan Halil Arda, “Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında bozulan yollar yenileniyor. İlçemizin ihtiyaç duyulan her mahallesinde asfalt yama, asfalt serim, kilit parke döşeme işlemleri yapıyoruz. Bozulan yolları onarıyor, imar planları doğrultusunda yeni açılan cadde ve sokakların da asfaltlamasını yapıyor. Alt yapı çalışmalarımızı daha da hızlandıracağız. Belirli bir program dâhilinde, ihtiyaç duyulan noktalarda yol yenileme çalışmalarını sürdürerek, yurttaşlarımızın bu yöndeki taleplerini çözeceğiz” dedi.

PARKLAR YENİLENDİ

İlçenin eskiyen parklarını yenilediklerini ifade eden Başkan Halil Arda, “Park ve yeşil alanlarda yürüttüğümüz çalışma kapsamında 17 parkımızı tamamen yeniledik. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Şehit Er Gökhan Küçükyoldaş Parkı, Şehit Uzman Çavuş Egemen Yıldız Parkı, Birlik Parkı, Rafet Şenbaydur Parkı, Şehit Er Gökhan Küçükyoldaş Parkı, Galip El Ensari Camii’nin yanındaki park, Şehit Er Mehmet Şanlı Parkı ile Yumoş Parkı yenilendi. Parklarda yürütülen çalışmalar kapsamında kullanılamaz durumda olan oyun ve spor grupları yenilendi. Oyun ve spor alanlarının zemini kauçukla kaplandı. Çalışmaların tamamlanmasıyla parklar daha konforlu ve güvenli oldu” diye konuştu. Başkan Arda, Köpek Parkı ve Kaykay Parkı gibi tematik parklar yaptıklarının da altını çizdi.

CAN DOSTLAR EMİN ELLERDE

“Gaziemir, can dostların da yuvası diye yola çıktık. Bu kapsamda veterinerlik hizmetlerimizi geliştirdik. İki yeni veteriner hekimi bünyemize katmamızın ardından ekibimiz burada 4,5 yılda önemli çalışmalar yürüttü” diyen Başkan Arda, 20 bin 841 hayvanı tedavi ettiklerini, 5 bin 896 hayvanı da kısırlaştırdıklarını ve 374 sokak hayvanının da yeni yuvaya kavuşmasını sağladıklarını söyledi.

FARK YARATAN SAĞLIK HİZMETLERİ

Sosyal belediyecilik anlayışıyla proje ve hizmetler hayata geçirdiklerini, sağlık alanındaki projeleriyle ödül aldıklarını ifade eden Başkan Halil Arda, şunları söyledi:
“Sağlık alanındaki hizmetleriyle fark yaratıyoruz. Evde hasta ve yaşlı bakım, ücretsiz nakil ambulansı, hoş geldin bebek, psikolojik destek ve danışmanlık hizmeti, diyetisyen hizmeti, fizik tedavi hizmeti, hasta nakil ambulansı, cenaze hizmetlerimizle hayatın her aşamasında vatandaşa sağlık hizmeti sunuyoruz.

2.jpg

EĞİTİM ALANINDA ÖZEL HİZMETLER

Gaziemir Belediyesi Destek Eğitim Merkezi’nde, dar gelirli ve başarılı 6., 7. ve 8. sınıf öğrencileri ile üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan 12 sınıf öğrencilerine ücretsiz eğitim verdiklerini belirten Başkan Arda, “Yurt Dışı Akademik Burs Ofisi’nde, yurt dışında akademik programlardan birinde öğrenim görmek isteyen gençlere ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuyoruz. YABO’nun uzman kadrosu, yurt dışındaki eğitim olanaklarını araştırarak yabancı ülkelerde eğitim görmek isteyen öğrencilerin şartlarına en uygun ülke ve okulu belirliyor. Ekip, eğitim programına başvuru sürecinde gerekli evrakların hazırlanması ve işlemlerin takibi sürecinde öğrencilere destek oluyor” ifadelerini kullandı.

YÜZÜNCÜ YIL SANAT MERKEZİ YOLA ÇIKIYOR

Yaşama geçireceğimiz Yüzüncü Yıl Sanat Merkezi ile İzmir’in kültür sanat yaşamına yön vereceğiz. Gaziemir kültürle sanatla yoğrulan bir yer. Yüzüncü Yıl Sanat Merkezi projemizin kendisi de mimari bir sanat eseri olacak. Projemizi, Gaziemir’in merkezi konumunda toplam 3 bin 500 metrekare büyüklüğündeki alanda yaşama geçireceğiz. Merkezimizin 600 kişi kapasiteli salonu ve 350 metrekare büyüklüğünde sahnesi olacak. Beni çok heyecanlandıran bir proje. Geçerken herkesin görüp büyüleneceği bir sanat eseri olacak. Yakında temelini atıp, gelecek dönemde de açılışını birlikte yapacağız” dedi.

GENÇLERİN MERKEZİ GÜN SAYIYOR

İnşaatı devam eden Gaziemir Gençlik Merkezi hakkında bilgi veren Başkan Halil Arda, “Gaziemir’de yaşayan her gencin en az bir yabancı dil konuştuğunu hayal ettiğimi her fırsatta söylüyorum. Bunun için önemli bir adım daha attık ve Gaziemir Gençlik Merkezi’ni hayata geçiriyoruz. İzmirli, Gaziemirli gençlerin çağdaş fikirlerle donatılacağı, dil eğitimi alacağı; sorgulayan, hesap soran, özgür gençlerin yetişeceği gençlik merkezinin de inşaatında son yaklaştık” diye konuştu.
Kentin en eski yapılarından birini 2 milyon 800 bin lira bedelle kamulaştırdıklarını ifade eden Başkan Arda, restorasyon projesi çizilen tarihi yapının kültür evi olarak kullanılacağını söyledi.

“HER KOŞULDA ADAYIM”

Yeni dönemde de aday olduğunu, adaylık başvurusunu CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı’na yaptığını belirten Başkan Halil Arda, “Partimiz hangi kararı verse de ben varım. Ön seçim de dese, merkez yoklaması da dese hepsine varım. Partimizin alacağı karara saygı duyuyorum. Anketler yapıyoruz ama en büyük anket benim. Çünkü hep sokaktayım, insanlarla birlikteyim. Seçimlere İyi Parti ile ayrı girsek bile en az yüzde 60 oy alacağımı toplumda görüyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.