Başkan Arda açıkladı: İzmir'in Çernobili'nde temizleme çalışması yok!

Başkan Arda açıkladı: İzmir'in Çernobili'nde temizleme çalışması yok!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Emrez Mahallesindeki radyoaktif atıklara ilişkin bir açıklama yaparak, alanda hala bir çalışma başlatılmadığını duyurdu.

MEDYA EGE - Kamuoyunda İzmir'in Çernobili olarak bilinen Emrez Mahallesindeki radyoaktif atıklar, gündemde yerini korumaya devam ediyor.

Daha önce bölgede Duran Adam Eylemi yaparak soruna dikkat çeken Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bölgede bir temizlik çalışması yapılmadığına dikkat çekti.

s7623.webp

Belediye Başkanı Arda, paylaşımına "İzmir’in Çernobili olarak bilinen Emrez Mahallemizdeki nükleer atıkların gömülü olduğu alandaki çalışmaların bir yılda biteceği söyleniyor… 500 bin tondan fazla atık olduğu düşünülen alanda firmanın bir çalışma yaptığını da göremiyoruz" notunu düştü.

Emrez Mahallesinde bulunan radyoaktif atıklar nedeniyle bölgede radrasyon normal değerin 7 bin 291 katı radyasyon ölçüldü.

s651475.webp

SON GELİŞMELER

CHP İzmir milletvekili Yüksek Taşkın'ın konuya ilişkin Meclis'e sunduğu soru önergesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, alanda radyoaktif kirliliğin giderilmesi için geçen yılı ağustos ayında çalışmaların başladığı ve çalışmaların 2024 yılı haziran ayında tamamlanacağını söyledi. Ancak bölgede herhangi bir çalışma gerçekleştirilmedi.

izmirin-cernobili-olarak-anilan-gaziemir-ilcesi-em-1623663924816.jpg

Gaziemir’deki çevresel iyileştirme faaliyetlerini, Nükleer Düzenleme Kurumu’nun 2022 yılında yetkilendirdiği EKOVAR Çevre Geri Dönüşüm A.Ş. yürütüyor. Şirket, Gaziemir’deki tesise, yetkisiz kişilerin girişini engellemek için güvenlik bariyerleriyle çevrelendiğini ve alana güvenlik kameraları yerleştirildiğini açıklamıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.