Başkan Arda: Atıklar temizlenene kadar mücadeleye devam!

Başkan Arda: Atıklar temizlenene kadar mücadeleye devam!

Gaziemir Emrez Mahallesi’ndeki nükleer atıkların kaldırılması için çalışmalarına devam eden Başkan Arda, İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği Koruma Kontrol Dairesi Başkanı Şükran Nurlu'yu ziyaret etti.

Medya Ege- İzmir’in Çernobil’i olarak bilinen ve 500 bin tondan fazla olduğu tahmin edilen Gaziemir Emrez Mahallesi’ndeki nükleer atıkların kaldırılması için mücadelesini sürdüren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği Koruma Kontrol Dairesi Başkanı Şükran Nurlu'yu ziyaret etti.

fhnow6gwuae9oix.jpg

Gaziemir Belediyesi tarafından nükleer atıkların temizlenmesiyle ilgili olarak kurulan komisyonda yer alan Nurlu ile "İzmir’in Çernobili Temizlensin" kampanyasının devamında izlenecek sürece ilişkin görüşen Başkan Arda, "Bu atıklar temizlenene kadar mücadeleye devam!" dedi.

fhnow7kxmakxjgc.jpg,

Başkan Arda, görüşmeye ilişkin paylaşımında "İlçemizde normal değerin 7 bin 291 katı oranında radyasyon yaydığını tespit ettiğimiz ve 14 yıldır zehir saçan nükleer atıkların temizlenmesiyle ilgili kurduğumuz “Komisyon”da yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği Koruma Kontrol Dairesi Başkanı Şükran Nurlu'yu ziyaret ederek, İzmir’in Çernobili Temizlensin kampanyamızın yol haritası hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Değerli görüşleri ve nazik ev sahipliği için kendisine teşekkür ediyorum. Bu atıklar temizlenene kadar mücadeleye devam!" ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.