Başkan Arda : Ne kadar gurur duysak azdır

Başkan Arda : Ne kadar gurur duysak azdır

Toplumun tüm kesimlerine hizmet verilen, Gaziemir Belediyesi'nin çoklu jenerasyon merkezi olarak fark yaratan Sarnıç Toplum Merkezi’nin 1. yılı kutlandı.

MEDYA EGE - Gaziemir Belediyesi’nin, toplumun demografik, ekonomik ve sosyal nedenlerle ortaya çıkan karşılanmamış gereksinimlerinin tespit edilmesi ve bu sosyal sorunlara çözüm üretmek amacıyla hayata geçirdiği Sarnıç Toplum Merkezi, birinci yılını kutladı.

Sosyal hizmet uzmanları, psikologlar ve çocuk gelişim uzmanlarının görev yaptığı; engelliler, kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere toplumun her kesimine hizmet sunulan çoklu jenerasyon merkezinin açılış yıl dönümü etkinliğine, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, eşi Deniz Arda, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar ile çocuklar katıldı.

Törende konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Sarnıç Toplum Merkezi'ni toplumun her kesimini kapsayacak yapıda, çoklu jenerasyon merkezi biçiminde hayal ettiklerini ve ekibiyle o hayalin üzerine çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Açılışının ardından geçen 365 günde bu hayalimizin nasıl da gerçekleştiğini ve nasıl doğru bir iş yaptığımızı görüyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Merkezimizde butik çikolata gibi meslek edindirme kurslarından, gelecek kaygısı eğitimi ve aile danışmanlığına kadar çok çeşitli alanlarda düzenlenen etkinlik ve eğitimleri çok olumlu bulduğumu buradan ifade etmek isterim. Çoklu jenerasyon dediğimiz çocukların, kadınların, engellilerin, yaş almış bireylerin yani toplumun tüm kesimlerinin kendisini ifade edeceği, ihtiyaçlarına karşılık bulabileceği bir merkez oldu. Tam da hayalimizdeki bir merkezdi burası. Merkezimizde görev yapan ekibimiz canla başla güler yüzle hizmet verdi ve bir yılda hedeflediğimizin çok üzerinde hizmet verdik. Emekleriyle merkezimize değer katan mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Sarnıçta yaşayan yurttaşlarımıza merkezimize sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Yurttaşlarımızdan bu merkezin sayısının artırılması yönünde talepler geliyor. Her 4 mahalleye bir toplum merkezi düşecek şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz.”

Sarnıç Toplum Merkezi’ni engelli bireylerin ihtiyaçlarını göz önüne alarak tasarladıklarını söyleyen Başkan Arda, “Sarnıçlı vatandaşlarımız tarafından da çok sevilen Sarnıç Toplum Merkezimiz yola çıktıktan hemen sonra 'her türlü engeli' de aştı. Engelli vatandaşlarımıza verilen önem ve öncelik ile dizayn ettiğimiz merkezimiz, İzmir Büyükşehir Belediyemiz tarafından verilen Kırmızı Bayrak’ı almaya da hak kazandı. Yani tesisimiz ilk başta dediğimiz gibi toplumun tüm katmanlarına eşit hizmet veren bir konuma yükseldi. Ne kadar gurur duysak azdır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.