Başkan Arda: Yemyeşil bir Türkiye için çok az kaldı

Başkan Arda: Yemyeşil bir Türkiye için çok az kaldı

Doğaya verdiği önemle örnek bir duruş sergileyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda Ormancılık Günü'nde ağaç dikim etkinliği düzenledi. Başkan Arda etkinliği "Zeytinliklerin imara açılmadığı yemyeşil bir Türkiye için çok az kaldı" notuyla paylaştı.

Gaziemir Belediyesi 21 Mart Dünya Ormancılık Günü'nde düzenlediği etkinlikle, ilçede önceden belirlediği iki alana zeytin ve çınar ağaçları dikti.

Ağaç dikim törenlerin ilki Dokuz Eylül Mahallesi'nde Hava Eğitim Komutanlığı önündeki boş arazide gerçekleşti. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte alana 170 zeytin ağacı dikilirken, buradaki törende Gaziemirlilere seslenen Başkan Arda, "Dokuz Eylül Mahallesi'nin güzel insanları. Bugün aynı zamanda nevruz. Orman haftası. Burasını güzel bir zeytinlik alana dönüştürüyoruz. Artık bütün ağaçları Dokuz Eylül Mahallesi'nin yaşayanlarına emanet ediyoruz. Onları koruyup kollayacak sizsiniz" dedi.

halil-arda.jpg

İZMİR'İN AKCİĞERLERİNE DESTEK

Günün ikinci etkinliği için halk arasında İzmir'in Akciğerleri olarak da adlandırılan Sarnıç bölgesine geçen Belediye Başkanı Halil Arda ve belediye ekipleri, burada da Menderes Mahallesi'nde Şehit Polis İbrahim Yardımcı Anaokulu’nda düzenlenen etkinlikte minik öğrenciler ile okul bahçesine çınar ağacı dikti.

gaziemirde-fidanlar-toprakla-bulustu-6.jpeg

Etkinliklerin sonunda Başkan Arda sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Zeytinliklerin imara açılmadığı yemyeşil bir Türkiye için çok az kaldı..." ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.