Başkan Arda’dan muhalefete: Hizmetlerimiz sizi rahatsız ediyor

Başkan Arda’dan muhalefete: Hizmetlerimiz sizi rahatsız ediyor

Gaziemir Belediyesi’nin 285 milyonluk bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Başkan Halil Arda, 2022 performans ve bütçesine ret oyu veren Cumhur İttifakı’nın eleştirilerine tek tek yanıt verdi. Arda, “Büyükşehir ile beraber yaptığımız yatırımlar sizi rahatsız ediyor, evet edecek ama biz hizmete devam edeceğiz. Bizim oy oranımız artıyor, sizin düşüyor. Bu gidişle iktidarı da kaybedeceksiniz” dedi. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya’nın Gündeme Bakış’a yaptığı, “Emrez Mahallesi’ndeki eski kurşun fabrikasının sahipleriyle ilişkisi mi var” çıkışına, meclisten bir kez daha yanıt veren Arda, “bir de milletvekiliniz çıkıp iftira atıyor. Oradaki iş yeri sahibiyle aramda ilişki mi varmış… Ya ‘oraya el konulsun’ diye ben söyledim. Sarnıç’ta mezarlığımız var ama bize bakanlıktan yardım eden yok. Çernobil dedik… Devlet orayı temizlemeli, el koymalı benim sözlerim ortada ama bunları konuşmaya gelince yoksunuz” açıklamasında bulundu. Arda, AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’ya ise, “Dün gene müfettiş geldi teşekkür ederim. Uğur Bey lütfen bizi şikayet edin herkes gelsin gelmeyen müfettiş kalmadı. Benim hoşuma gidiyor gelip araştırıyorlar ve gidiyorlar. 2.5 yılda atmadığınız iftira, yapmadığınız, söylemediğiniz şey kalmadı. Gelsinler kamu görevlileri başımızın üstünde yerleri var her şeyden de alnımızın akıyla çıkıyoruz” dedi.

Başkan Arda’dan muhalefete: Hizmetlerimiz sizi rahatsız ediyor

Gaziemir Belediyesi Ekim Ayı Meclisi ikinci bileşimi Başkan Halil Arda yönetiminde gerçekleştirildi. 2022 Mali Yılı ve izleyen iki yılın bütçe tasarısı ve ekli tarife cetvellerinin görüşüldüğü meclis toplantısında, Gaziemir Belediyesi’nin 285 milyon liralık bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi. Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri ve Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu bütçe ve performansa ret oyu verirken CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri kabul oyu kullandı.

ATMACA: “SORUNLARA ÇÖZÜM GÖREMEDİK”

AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca, performans programı ile ilgili söz alarak Gaziemir’in kronik sorunlarına çözüm bulunmadığını belirtti. Atmaca, “Yaptığımız bazı incelemeler sonucunda gördük ki, bu performans raporu Gaziemir’in kronik sorunlarına çözüm üretmemektedir. Özellikle Gaziemir’in trafik sorununa karşı bir çözüm göremedik, alt yapı, yağmur suyu sorunumuz var orda bununla ilgili bir şey bulamadık bir de Gaziemir’de çok kötü bir koku sorunu anlamında kalıcı bir çözüm göremedik, eğitime de yeterince destek verilmediğini ve yer ayrılmadığını düşünmüyorum” diye konuştu.

“TEMEL İLKELERİMİZ YOK SAYILMIŞ, GÜN KURTARILMIŞ”

Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, 2022 performans kitapçığına ilişkin eleştirilerde bulunarak, “Önümüzdeki performans kitapçığı 2022 programı, ben geçmişten bugüne değerlendirme yapmak istiyorum. Burada şahsım ben bilirim siyasi anlayışını geliştirerek performansını bir üst seviyeye çıkarmıştır. Meclis toplantımızın yayın kalitesi de meclisimizin kalitesini göstermektedir. Ne ses ne görüntü var. Ben bugüne kadar bu yönetimden katılımcılık performansı göremedim. Adalet ve eşitlik… Bu sadece kendi yeğenlerimiz için mi geçerli? Halkımız belediye duvarını aşamıyor bu mu şeffaflık. Performans kitapçığını incelemeden temel değerlerimizin yok sayıldığını görüyoruz. Kitapçıkta rutin, günü kurtarma olduğu büyük projelerin Büyükşehir’e havale edildiği görülüyor. İlçemizde sorunları dağ gibi büyümüş olarak bırakacağız. Ana sorunumu trafik, bu da Büyükşehir Belediyesi ile koordine edilmiş. Gaziemir Belediyesinin bu konuda 2022 yılında bir çalışması olmayacak mı? Otopark sorunu ise 2022 kitapçığına hiç girmemiş” diye konuştu.

“HAYALİ PERFORMANS”

Çağlarsu, “2021 performans kitapçığında başkan Ateş böcekleri projesinden çok bahsediyor. Ateş böcekleri projesi… Bu projeyi gören ya da hatırlayan var mı? İkinci yapacağım dediği proje ise Sarnıç’ta taziye evi, bu evin adresini bilen var mı bilemiyorum. Sarnıç Hizmet Binasında çalışmaları devam eden AR-GE biriminde belediyenin tecrübeli isimleri görev yapıyor. AR-GE 2022 performans hedefiniz ne olacak? Kitapçık hayali performans hedefiyle hazırlanmış. Arda, tek adam rejimin i burada devam ettirirse partiye derin yaralar açacak” dedi.

IŞIK: O FİDANLIK SİZİN YÖNETİMİZNİZDE OLASAYDI YA TOKİ’YE YA DA MÜTEAHHİDE GİDERDİ

CHP Grup Başkan Vekili Ünal Işık ise eleştirilere cevap verdi. Işık,” Bu ülkede ve uzun bir zamandır dünyada pandemi var ve lütfen her değerlendirmeyi pandemi koşullarında yapsınlar. İkincisi Büyükşehir’in yapacağı işlere kızıyorlar, neden bundan rahatsızsınız? Büyükşehir Belediyelerinin ilçe belediyelerine yaptığı yatırımı eleştirmek doğru değil. Fidanlık verildi deniyor evet bu daha öncede gündeme geldi. Fakat o fidanlık, bu ilçeye bir gençlik ve kültür merkezi olacak. Fidanlık bir gençlik ve kültür merkezine dönüştürülecek. Bu arazi sizin yönetiminizde olsaydı ya TOKİ’ye ya da bir müteahhide gidecekti. Bunun eleştirilmesi doğru değil” dedi.

“ÖLÇÜT ANKETLERDİR, GAZİEMİR’DEN MEMNUNİYET ORANI YÜZDE 61”

Başkan Halil Arda, gelen eleştirileri yanıtlayarak, “Keşke iktidar da eğitime pay ayırsaydı da Gaziemir’in okul problemi toptan çözülseydi. Biz elimizden geldiğince eğitime katkıda bulunuyoruz. Şikayet ve eksiklerin olması belediye hizmetlerinden memnuniyetsizliği göstermez, bunu anketler belirler, yüzde 58 ile seçildik, yapılan son anketlerde Gaziemir Belediyesi’nin oyu yüzde 61 buçuktur. Son anketten bu yana oylarımız arttığını düşünüyorum. Okulundan, GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş’ye kadar insanlar Gaziemir belediyesini umut olarak görüp, isteklerini bize dile getiriyorlar. Biz de bu rakamları şeffaf bir şekilde buraya yazmışız. Konuşmalarınızda keşke performansta şu da burada olsaymış diyebileceğiniz bir öneriniz olsaydı. Sizin performansınızı gösterin. Sizin 2 buçuk yılda performansınız nedir? Ne yaptınız meclis üyesi olarak, alanda mısınız, sokakta mısınız? Şikâyetten başka bir şey yapmıyorsunuz. Parke taş 80 bin metreküp Sarnıç yollarını yenileyeceğiz. Sağlık, öğrencilerle ilgili pandemi süreci geçirdik. Demans merkezi kapalı, evde bakım hizmeti, engelli hizmeti diyorsunuz, evlerine girilmedi insanların, önümde rakamlar, yaptığımız dünya kadar iş var. Pandemi sürecini unutmamak gerekiyor. En büyük ölçüt anketlerdir. Ben 2022 performans programının da başarılı olacağını düşünüyorum, inanıyorum” dedi. 2022 performansı CHP’nin kabul oyu Cumhur İttifakı ve Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu’yun ret oylarıyla kabul edildi.

“AKÇELİ İŞLERDEN ANLAMAM”

Başkan Halil Arda, bütçeye yönelik eleştirileri yanıtlayarak, “Akçeli işlerden anlamadığımı bütün Gaziemir bilir, ben belediyenin 1 kuruşunun hesabını yaparken herkes gördü. Bütçeye bakmasını bilmiyorsunuz. Amatör spor kulüplerine 500 bin lira pay ayrılmış. Bütçenin belli bir oranında pay ayrılmış. Altay profesyonel bir kulüptür, Gaziemir Belediyesi’nin profesyonel bir gruba bütçe ayırması mümkün değildir” diye konuştu.

IŞIK: BÜTÇENİN NEREYE NASIL KULLANILDIĞI ÖNEMLİDİR

CHP Grup Başkan Vekili Ünal Işık ise bütçenin tahminler üzerine oluşturulduğunu kaydetti. Uşık, “Bütçede hedeflerin tutturulmayacağını söylüyorlar. Bütçe tarifini yapmamız lazım. Bütçe belirli bir dönemde gelir ve giderlerin tahmini ile oluşur. Hazine ve Maliye Bakanlığı böyle tanımlıyor. Bütçe bir tahmindir ve tutturulmayabilir, bazen olumlu bazen de aksi yönde bütçede gerçekleşmeler olabilir. Bütçede ne olursa olsun önemli olan harcama ve niyettir. Devasa bütçeler de yapılabilir ama Afyonkarahisar’da örneğin, köyde okul var ama öğretmen olmadığı için öğrenciler taşımalı eğitim sistemiyle okula gidiyor ve servisin kaza yapması sonucunda orada 5 öğrenci öldü 3’ü yaralandı. Yani bütçenin ne önemi kaldı? Burada önemli olan bütçenin nereye nasıl kullanıldığıdır” diye konuştu.

ARDA, “SAĞLIK BAKANLIĞI KAÇ KİŞİYE HİZMET VERİYOR”

Başkan Halil Arda, Cumhur İttifakı’ndan gelen eleştirileri sert bir dille yanıtlayarak, “Görev zararı dediğiniz şey emekli ikramiyeleri nedeniyle oluyor. Okullara yardım ediyoruz ama Milli Eğitim Bankalığı da üzerine düşeni yapmalı. Milli Eğitim Bakanlığı o bölgedeki tüm okulların eksikleri için toplu ihaleye çıktı ve artık bu uygulama yok. Haklı olarak okul müdürleri, öğretmenler bizden istemektedir. Birçok okula yardım ediyoruz. 222 bin lira gibi bir rakam ayırdık okullara yardım edeceğiz. ‘Tarihi köprü için bakım ve onarıma para yok’ dediniz biz yeterli parayı ayırdık. Büyükşehir ile koordineli olarak birçok işimizi yürütüyoruz. Sarnıç’taki Pazar yerini biz ücretsiz talep ediyoruz, Pazar yeri yapmak istiyoruz ama maalesef bize orası verilmedi. O zaman Bakanlıklarla ilgili girişimde bulunun. Özellikle Cumhuriyet Meydanı’nı da alamıyoruz ve satın alma yoluna gidiyoruz. Cumhuriyet adını taşıyor ama ne kadar acı ki bir belediye orasını almak için Bakanlığa para verecek. Biz evde bakım yaptık, peki ben çok merak ediyorum Sağlık Bakanlığı Gaziemir’de kaç kişiye hizmet veriyor çok merak ediyorum ve bu konuyu da aydınlatmanızı bekliyorum. Orta Kafe açılalı 1 buçuk ayı geçti ve gidin uğrayın vatandaşın orayı ne kadar takdir ettiğini görün. Biz belediye olarak işletiyoruz ve kimseye vermeyeceğiz. ‘2021 yılı bütçesi sağlıklı değil’ dediniz iyi de pandemiden dolayı sağlıklı bir ortam yoktu” dedi.

“ARTIK DAH AZ BÖREK YİYECEĞİZ”

Enflasyonun bütçede de etkili olduğunu kaydeden Başkan Arda, “ Bütçe 195’ken neden 285’e çıktı? Keşke ülkede enflasyon olmasa da biz de aynı bütçelerle devam etsek. Personel giderimiz var ve 195 milyonluk bütçe getirsek de siz gene eleştirecektiniz. Tabii ki öncelikle giderlerimizi kalem kalem değerlendiriyoruz. Yüzde 46’lık bir artış var neden? Enflasyonun etkisi var ve bunu da yok sayamayız. Özel Kalem Müdürlüğü bütçesi azaldı artık daha az börek yiyeceğiz içiniz rahat olsun. Öyle artık 50 bin liralık börek yemeyeceğiz. Temizlikle ilgili yüzde 24 maliyet arttı, veterinerlik işlerimize araç alacağız. Fen İşlerinde yüzde 178 artış var bunun nedeni de gençlik merkezi, ciddi asfalt ihaleleri yapacağız. Destek hizmetleri yüzde 77 arttı ama bunun yüzde 61’i sadece personel gideri ve mazot gibi giderleri ekleyince anca denk geliyor. Sosyal marketimize bir pay ayırdık. Biz Gaziemir’in geleceği için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” diye konuştu.

“ATMADIĞINIZ İFTİRA KALMADI”

Haciz yolu ile satılan arsa eleştirilerine de açıklık getiren Başkan Halil Arda, “Evet geçmişte yapılan işlemlerden dolayı o arsayı biz kucağımızda bulduk. Temyiz aşmasında belki icra durdurulurdu ama o paranın 8, 9 katı faiz işliyordu, teminat göstermek faizi düşürmüyor, işlemeye devam ediyor. Biz hukuksal mücadelemizi devam ettiriyoruz ve kazanırsak elbette arsayı da paramızı da alacağız. Gaziemir Belediyesi parasına sahip çıkıyor. Ayrıca izlediğimiz para politikası, kararlar sayesinde faiz gelirimiz var. Dün gene müfettiş geldi teşekkür ederim Uğur Bey lütfen bizi şikayet edin herkes gelsin gelmeyen müfettiş kalmadı. Benim hoşuma gidiyor gelip araştırıyorlar ve gidiyorlar. 2 buçuk yılda atmadığınız iftira, yapmadığınız, söylemediğiniz şey kalmadı. Gelsinler kamu görevlileri başımızın üstünde yerleri var her şeyden de alnımızın akıyla çıkıyoruz. Siz böyle devam edin biz de böyle görevimizi layıkıyla yapmaya devam edeceğiz. Gaziemir’in bir kuruşunun hesabını yaptığımızı da herkes biliyor” ifadelerini kullandı.

“İKTİDARI DA KAYBEDECEKSİNİZ”

AK Parti’nin oylarının ilçede düştüğünü kaydeden Arda, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Büyükşehir ile beraber yaptığımız yatırımlar sizi rahatsız ediyor, evet edecek ama biz hizmete devam edeceğiz. Bizim oy oranımız artıyor, sizin düşüyor. Bu gidişle iktidarı da kaybedeceksiniz. 15 yıldır insanlara zarar veren atıkları konuşmuyorsunuz. Bu yetmezmiş gibi bir de milletvekiliniz çıkıp iftira atıyor. Oradaki iş yeri sahibiyle aramda ilişki mi varmış… Ya ‘oraya el konulsun’ diye ben söyledim. Sarnıç’ta mezarlığımız var ama bize bakanlıktan yardım eden yok. Çernobil dedik… Devlet orayı temizlemeli, el koymalı benim sözlerim ortada ama bunları konuşmaya gelince yoksunuz. Sarnıç’ta toplantı üstüne toplantı yapıyoruz yoksunuz. Ben para falan istemiyorum yeter ki orası vatandaşa ucuza satılsın vatandaşta ucuza tapusunu alsın

Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.