Başkan Arda'dan Sarnıç Toplum Merkezi'ne davet

Başkan Arda'dan Sarnıç Toplum Merkezi'ne davet

Belediye Başkanı Halil Arda, Gaziemir Belediyesi Sarnıç Toplum Merkezine ilişkin yaptığı açıklamada, merkezde gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin vatandaşları bilgilendirerek davette bulundu.

MEDYA EGE - Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, sosyal medya hesabından bir video paylaşımı yaparak Sarnıç Toplum Merkezine ilişkin vatandaşları bilgilendirdi.

Başkan Arda, paylaşımında “400 metrekarelik alandan oluşan Sarnıç Toplum Merkezinde, psikologlar, çocuk gelişim uzmanları, sosyal hizmet uzmanları Sarnıçlı vatandaşlarımıza hizmet etmekteler. Bu bulunduğumuz alanda 3 ve 6 yaş okul öncesi çocuklarımıza, onların gelişimini destekleyici etkinlikler düzenliyoruz. Onların gelişimini değerlendiriyoruz özel eğitim uzmanlarımız ile birlikte. Bunun dışında psikologlarımız Gaziemirli, Sarnıçlı vatandaşlarımıza burada hizmet veriyorlar. Çok özel bir mutfak atölyemiz var. Bu mutfak atölyemizde yine kadınlara yönelik meslek edindirme kursları var. Engelli erişimine uygun olan kırmızı bayrak almayı hak etmiş bir alanımız. Burada yine çocuklara yönelik birçok akıl ve zeka oyunları, matematik kursları, yabancı dil kursları verilmekte. Ben bütün Sarnıçlı vatandaşlarımızı bu toplum merkezine davet ediyorum” cümleleri ile davette bulundu.

105296-36219.jpg

SARNIÇ TOPLUM MERKEZİ

Gaziemir Belediyesi’nin toplumun tüm kesimlerine hizmet verdiği çoklu jenerasyon merkezi sosyal sorunlara çözüm üretmek amacıyla hayata geçirildi.

MERKEZDE NELER VAR?

Sarnıç Toplum Merkezi’nde, aileye ve kadına yönelik koruyucu önleyici, geliştirici, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri veriliyor. Özel hizmetlerle, dezavantajlı yurttaşların sorunlarıyla baş etmeleri ve yaşamın her aşamasında daha fazla yer almaları için destek sağlanıyor. Merkezde, hızlı toplumsal değişim, kentleşme ve göçün yarattığı sorunların çözümü ve yurttaşların bu sürece rahat bir şekilde uyum sağlamalarını destekleyici hizmetler veriliyor. Bu hizmetlerle bireylerin, grupların ve ailelerin sorunlarla baş edebilmeleri ve katılımcı, üretken ve kendine yeterli hale gelmelerine katkı koyuluyor. 20 Temmuz 2022’de açılan merkezde görev yapan sosyal hizmet uzmanı, bugüne kadar 353 danışana 408 kez danışmanlık hizmeti verdi. Toplum Merkezi’nde görevli psikolog ise, destek isteyen 334 danışanla 457 görüşme gerçekleştirdi. Merkezde 56 aileye danışmanlık hizmeti, 37 çocuğa da ergen danışmanlığı hizmeti verildi.

655718fde70f9.jpg

ÇOCUKLARA ÖZEL HİZMET

Merkezde yer alan Çocuk Oyun Atölyesi’nde ise herhangi bir eğitim kurumuna başlamamış 3-6 yaş aralığındaki çocuklar ile merkezdeki kurslara katılan kadınların çocuklarına hizmet veriliyor. Çocuk gelişim uzmanlarının görev yaptığı atölyede çocukların; bilişsel, psikomotor, dil ve sosyal-duygusal becerilerini geliştirici ve destekleyici etkinlikler ve dramatik faaliyetler yapılıyor. Çocukların, oyun kurma, sürdürme ve iletişim becerileri çeşitli aktivitelerle destekleniyor. Uzmanlar tarafından gelişim değerlendirmesi yapılıyor, çocuklara tarama testleri uygulanıyor ve bu konuda aile bilgilendirmesi yapılıyor. Merkezde, okul öncesi dönem çocuklarının cinsel istismardan korunma konusunda bilgilenmesi ve gerekli becerileri kazanması için Mika ile Kendimi Korumayı Öğreniyorum Programı, 3-6 yaş aralığındaki çocuklara uygulanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.