Başkan Arslan: “Biz belediyeyi yönetirken, vatandaş odaklı yönettik"

Başkan Arslan: “Biz belediyeyi yönetirken, vatandaş odaklı yönettik"

Medya Ege TV’de, Gazeteci – Yazar Ali Eyce’nin hazırlayıp, sunduğu ‘Siyasetin Gündemi’ programının canlı yayın konuğu Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan oldu.

Aynı zamanda bir dönem daha başkanlık görevine talip olarak Çiğli Belediye Başkan aday adayı olan Arslan, Çiğli’de görev yaptıkları 5 yılı değerlendirdi. Borçlu belediyeden, çalışanların isyan istediği belediyeden, Çiğli için ürüten, Çiğli’yi güzelleştiren ve geliştiren bir belediyeye kavuştuklarını belirten Arslan, “Çiğli’de sosyal belediyecilik adına partimizin yerel yönetimler kriterlerine uygun şekilde yapılması gereken yaptık. Katılımcı bir belediye yarattık. Hiçbir çalışanımızı maddi ve manevi mağdur etmediğimiz gibi, vatandaşların da sorunlarını bizzat yerinde tespit ederek, çözmeye çalıştık. Bu da bizi belediyecilik olarak başarılı bir dönem geçirmemizin yolun açtı” dedi.

img_1902.jpg

“Biz belediyeyi yönetirken, vatandaş odaklı yönettik"

Çiğli’de yaptıkları hizmetleri, sadece bir kaldırım, alt yapı, yol olmadığının altını çizen Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, “Biz belediyeyi yönetirken, vatandaş odaklı yönettik. Onları güzel günlerinde de, kötü günlerinde de unutmadık. En son mesela ‘Bebek Ziyareti’ etkinliğimiz oldu. İlçemizde yeni dünyaya gelen çocuklarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Eskiden yağmurda, çamurda sorun yaşayan ilçemizde, yağmuru da, çamuru da sorun olmaktan çıkardık. İbadethanelerimize, okullarımıza, parklarımıza, 7’den 70’e bütün insanlarımıza ulaştık. Bunu yaparken de, halkçı belediyecilik örneğini en iyi şekilde verdik. Bu yüzden her seçimde Çiğli’de CHP’nin oyları arttı” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, genel kurulda destekleyen siyasetçi olarak duruşuyla ilgili de konuşan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, “Bizim genel başkanımız, dürüst insan. Yanlış hiçbir şey olmamış bir liderin arkasında durmak, her partilinin görevi ve sorumluluğudur. Birileri seçim kaybetmiş ve bir şeylerin değişmesi gerektiğini söylüyorsa, önce kaybettiği seçimden dolayı kendisini değiştirmesi gerekir. Biz Cumhurbaşkanı adayımız olarak Muharrem İnce’nin buraya seçim çalışması yapmaya geldiğinde arkasında, yanında durduk, sayın Genel Başkanımızın da. Partili olarak bize düşen sorumluluk budur. Ama iş, eleştirmek ve değişim istemek olduğunda, hiçbir değerlendirme yapmadan bunu talep etmek siyasi etik açısından etik değildir” dedi.

img_1910.jpg

Önümüzdeki seçimlerde CHP’nin ve aday gösterilmesi halinde kendisinin Çiğli’de oyları yüzde 60’ın üzerine çıkarmak gibi bir hedefi olduğunun altını çizen Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, “Bu hedefi istatistiki olarak ortaya koymuyoruz. Halkın karşısında, karşılığımızın olduğunu görerek söylüyoruz. Biz bugün sadece CHP’linin değil, aynı zamanda AKP’linin de oyunu alabiliyoruz. Bunun nedeni de, göreve geldiğimizde siyasi kimliğimizi bir kenara koyup, görevimizin gereğini her yere, herkese ulaştırmaktan kaynaklanıyor” dedi.

Göreve devam ettiklerinde, Çiğli için yapacakları daha çok şeyler olduğunu belirtip, projelerini anlatan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, “En öncelikli hedefimiz, Çiğli’yi denizle buluşturmak. SİT konusunda ve imar konusundaki sıkıntılarımızı aşarak, Çiğli’de yaşayanları, denizin kıyısına götürecek projelerimizi hayata geçireceğiz. Yükseklerde Vadi Park projemizle, Çiğli’de yaşayanların başka yerlere gitmeden, Çiğli’de yaşayarak, doğal yaşamla iç içe olmalarını, orada piknik yapmalarını sağlayacağız. Yine birçok semtimizde, cem evi, spor kompleksleri, semt merkezleri kuracağız. Hedefimiz, vatandaşlarımızın yaşantısını, rahatını ve ihtiyaçlarını daha çok gidermek” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum