İzmir'de AK Parti ve CHP arasında protokol atışması

İzmir'de AK Parti ve CHP arasında protokol atışması

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan 23 Nisan töreninde Cumhur İttifakı'nın milletvekili adaylarına tepki gösterdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle kentte düzenlenen bayramlaşma törenlerine çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı.

Kentte düzenlenen etkinliklere katılan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen 23 Nisan törenlerinde AK Parti'den mevcut vekil ve vekil adayı Ceyda Bölünmez Çankırı ile birlikte adaylar, Ömür Şanlı Şebnem Bursalı ve Mehmet Sait Başdaş ile birlikte MHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanoğlu'nun protokolde oturmalarını eleştirdi.

chp-li-aslanoglu-nda-protokol-tepkisi-1-gunlugune-vekil-oldular-1140998.jpg

Başkan Aslanoğlu sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak duruma şu sözlerle tepki gösterdi; "Bugün 23 Nisan bugün koltukları çocuklara bıraktık. Buna özenen AKP’nin adayları da resmi törende milletvekilleri için ayrılan koltuklara oturdu. Bir günlüğüne milletvekili oldular. Olsun. Bir günlüğüne mutlu olsunlar. Görüp görecekleri bir gündür."

342525185-250613510709629-8137386079697392375-n.jpg

CHP'li Aslanoğlu'nun paylaşımının ardından, AK Parti İzmir Milletvekili adayı Ömür Şanlı da "Ülkemizin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimiz olan çocuklarımıza armağan ettiği, her yıl coşkuyla kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda kurtuluşun ve kuruluşun şehri İzmir’de buluştuk. Bu yıl, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Kuruluş yıldönümü olması nedeniyle milletimiz açısından ayrı bir önem arz etmektedir. 29 Ekim 1923 tarihinde “Yaşasın Cumhuriyet” sesleriyle ilan edilen yeni devlet yönetiminin kazanımlarını hep birlikte yaşıyor ve yüreğimizde hissediyoruz. 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimler öncesinde milletin iradesini temsil eden partimizin teveccühüyle 100 yıl önceki ruhla çalışan TBMM’de temsil edilmek üzere aday gösterilmiş kişileriz. Biz de bu vesileyle; İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen bayramlaşma törenlerine katılarak İzmirli hemşerilerimizle bir arada olduk. Kendisini; ülkenin kurucu iradesi olarak tanımlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin, İzmir İl Başkanlığı koltuğunu işgal eden şahsın milletvekili adaylarımızı kast ederek yapmış olduğu açıklama tarafımızı üzmüştür. Tören alanında kalben ve ruhen yer almayı “sandalye kapma yarışı” gibi düşünen kişinin ifadeleri bulunduğu makamın ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır. Kendi partisinin bir tane bile milletvekilinin katılmadığı törende hayıflanmak ve düşünmek yerine çirkin üslupla durumu kapatmaya çalışan şahsın düştüğü durum dikkat çekicidir. Bizler bugün olduğu gibi bundan sonra da Milletvekillerimiz, İl Başkanımız ve parti yöneticilerimizle törenlere katılmaya, İzmir'lilerin coşkusuna ortak olmaya devam edeceğiz" cümleleri ile Aslanoğlu'na tepki gösterdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.