Başkan Atila açıkladı... Yeniden aday olacak mı?

Başkan Atila açıkladı... Yeniden aday olacak mı?

"1 proje içinden 20 proje çıktı, 20 bin kişiye hizmet oldu"

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, göreve geldikten sonra uygulamaya başladıkları Dost Market projesinin Bornovalılar tarafından büyük ilgi gördüğüne dikkat çekerek bu projenin kendi içerisinde 20 projeyi daha doğurduğunu ve her birinin de hayata geçtiğini söyledi.  Egetürk Televizyonu'nda Gazeteci Müslüm Karaaslan'ın hazırlayıp sunduğu Kamuoyu programına konuk olan Atila, Dost Market'in Bornova'da 4 şubesinin bulunduğunu, ihtiyaç sahibi 20 bin Bornovalı'ya hizmet verdiğini söyledi. Başkan Atila ayrıca, söz konusu proje için Eskişehir de dahil olmak üzere pek çok ilden ve ilçeden projeye yönelik ilgi olduğunu, kendilerinden öneri aldıklarını da dile getirerek, "Bu konuda da destek olmaya hazırız" dedi.

Kamuoyu programında Karaaslan'ın soruları yanıtlayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova belediye bütçesinden, 2018 yılında yapacakları yatırımlara, sosyal projelerden yeniden aday olup olmayacağına kadar pek çok soruda değerlendirmelerde bulundu. Başkan Atila, Bornova'da özellikle istihdam yaratmaya yönelik sosyal projeleri birer birer hayata geçirdiklerini, bu projelerin pek çok kişiye iş imkanı sağladığını söyledi. Bornova Stadı'nın da kente sosyal ve ekonomik açıdan önemli kazanımlar sağladığını vurgulayan Atila, bu stadın İzmir'de yapılacak diğer statlara da öncü olacağını ifade etti. 

Başkan Atila, "Dost Market" için de "İyi ki bu projeyi hayata geçirmişiz" dedi ve bu projenin içinde 20 ayrı projenin daha çıkarak Bornova halkına fayda sağladığna dikkat çekti. 

Bereket paylaştıkça artar

Atila, "Göreve geldikten sonra Bornova Belediyesi ve Türk Kızılay Bornova Şubesi'yle bir ortak protokol oluşturduk. Bu ilk etapta Gıda Bankası yönündeydi. Daha sonra bunu Bornova'daki bir şubemizde açtık ve  gelişmeleri izledik. Yoğun ilgi gördükten sonra daha da geliştirerek "Dost Kart, Dost Market" projesini hayata geçirdik. Projenin amacı gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmak. Sağ elin verdiğini sol ele göstermemek gayretindeyiz. 10 binden fazla başvuru oldu. Yardım sağlayan değerli hayırseverler var, kurumlar var, MTK var,  çeşitli kuruluşlar var. Paylaşmak güzeldir diyoruz. Var olan bereketin paylaştıkça çoğalacağını söylüyoruz. İyi ki bu projeyi hayata geçirmişiz. Dost Market projesi bu anlamda çok iyi oldu. Dünya görüşü ne olursa olsun hiçbirini ayırt etmeden gerçek ihtiyaç sahibi insanlarımıza bu hizmeti veriyoruz. Kredi kartı gibi, kredileri oranında alışveriş yapabiliyorlar. Bornova Merkez,  Altındağ, Doğanlar, Çamdibi bölgelerinde 4 Dost Market var. 4 bin 670 hane,  yaklaşık 20 bin insana hizmet götürüyoruz. " dedi.

Diğer şehirlerden bile bilgi alanlar var

Başkan Atila,Dost Market uygulamasının büyük ilgi gördüğünü ve diğer şehirlerden bile bu çalışma hakkında kendilerine başvuruların olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bu proje tek başına kendi içinde 20 proje çıkardı. Örneğin Ege Üniversitesi öğrencileri Dost Market faaliyete geçtikten sonra "Dost Eli" projesini bize sundular ve hafta sonları pazarlarda bizim dağıttığımız tişörtleri giyerek vatandaşlarımıza yardımcı oluyorlar. Özellikle yaşlı vatandaşlarımızın filelerini, çantalarını evlerine taşıyorlar. Bunun dışında ürettikleri sabunları Dost Market'le paylaşanlar oldu. Yine anaokulu öğrencileri satın aldıkları ayakkabıları küçük kardeşlerine ulaştırdılar. Bunlar gibi  20 farklı proje oluştu. Dost Market uygulaması vatandaşlarımız arasındaki birlik, beraberlik, dayanışma anlayışını daha da güçlendirdi.  Dost Market konusunda diğer kurum ve kuruluşları bilgilendirmeye hazırız. Onlara bu konuda destek olmak isteriz. Başta  Eskişehir ilçeleri olmak üzere bize bu konuda bilgi için başvuranlar oldu.Kendilerine bazı önerilerde bulunduk, işleyişi hakkında bilgiler verdik. Bu projenin  yoksulluğun çözümünde önemli bir proje olduğunu düşünüyorum."

Bir birey olarak da hizmet etmek benim için onurdur

Başkan Atila yeniden aday olup olmayacağı yönündeki bir soruya da, zamanı gelince anketlere, kamuoyu araştırmalarına bakacağını, ailesiyle birlikte değerlendirme yapıp ona göre karar vereceğini belirterek sadece belediye başkanı olarak değil, bir birey olarak da Bornova'ya hizmet etmekten onur duyacağını söyledi.

Programda Bornovalı vatandaşlar da öneri, eleştiri ve sorularını Egetürk mikrofonları aracılığıyla Başkan Atila'ya iletirken gazeteciler de sorularıyla programa katkı koydular.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.