Başkan Atila KESİAD’a konuk oldu

Başkan Atila KESİAD’a konuk oldu

Atila: “Daha çok çalışmalı ve üretmeliyiz”

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Kemalpaşa Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından her ay geleneksel olarak düzenlenen Perşembe Kahvaltıları’nın konuğu oldu. İş dünyasına yönelik önemli mesajlar veren Başkan Atila, “Çevreye saygılı sanayi tesisleri” vurgusu yaparken, “Büyük Önderimiz Atatürk izinde daha çok çalışmalı ve üretmeliyiz” diye konuştu. Atila, istihdam sorununun ancak işbirliği içerisinde çözelebileceğini de söyledi. KESİAD Başkanı Zeki Yöndem, 3 yıl önce kurduğu istihdam birimiyle kendilerine destek olan Başkan Olgun Atila’ya plaket vererek teşekkür etti.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, KESİAD(Kemalpaşa Sanayici ve İş Adamları Derneği) tarafından her ay geleneksel olarak düzenlenen Perşembe Kahvaltıları’nın konuğu oldu. Başkan Atila, Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya, İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt ve Ekonomi Bakanlığı Batı Anadolu Bölge Müdürü Sadık Cinaz’ın da katıldığı toplantıda iş dünyasına yönelik önemli mesajlar verdi.

Çevreye saygılı sanayi tesisleri vurgusu

Bornova’nın sosyo-kültürel yapısı, tarihi ve doğal güzellikleri, sanayisi ve üniversiteleriyle ile Türkiye’nin tüm güzelliklerini içerisinde barındıran bir kent olduğunu vurgulayan Başkan Olgun Atila, “Böylesi bir ilçeye, çevreye saygılı sanayi tesisleriyle katkı koymanız çok önemli. Bunu ancak bilimin ışığında, çalışarak ve ortak akılla haraket ederek başarabiliriz. Bornovasıyla Kemalpaşasıyla burası İzmir. Hasan Tahsin’in işgal güçlerine ilk kurşunu sıktığı, Kurtuluş mücadelemizin kazanıldığı yer. Burası Cumhuriyetimizin kalesi. Bu nedenle Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde daha çok çalışmalı ve üretmeliyiz.” diye konuştu.

İstihdam sorununu birlikte çözebiliriz

İşsizlik sorununa da dikkat çeken Başkan Atila, göreve gelir gelmez bir istihdam birimi kurduklarını hatırlatarak, “Bu sorunu belediyelerin tek başına çözmeleri mümkün değil. Bu nedenle böyle bir birim kurduk ve işveren ile iş arayanları buluşturmayı hedefledik. Üç yıl önce başlattığımız bu işbirliğini arttıralım. Sizler de, iş arayan vatandaşlarımız da bize belediyemize başvursun, en azından bölgemizdeki istihdam sorununu birlikte çözelim” dedi.

Stadımız Kemalpaşa’ya bile katkısı sağlıyor

Günlük hareketli nüfusu 1.5 milyonu bulan Bornova’da hayata geçirdikleri projeleri anlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, önümüzdeki günlerde Dost Market’in dördüncü şubesini açmayı plandıklarını, Dost Kart sahibi öğrencilerin sayısını ise 6250’ye ulaştırdıklarını söyledi. Göztepe ve Altınordu’ya ev sahipliği yaptıkları Bornova Stadı ve Atatürk Spor Kompleksi’nin ilçenin marka değerini arttırdığını, hatta Kemalpaşa’ya bile katkı sağladığını belirterek, “Öyle ki; Bornova’ya maça gelen deplasman takımları konaklama için Stadımıza 5 km mesafedeki Kemalpaşa ilçesindeki otelleri de tercih ediyor. Bu da yaptığımız yatırımın bölge ekonomisine yaptığı katkıyı ortaya koyuyor” diye konuştu. 

Başkan Atila’ya teşekkür

3 yıl önce kurduğu istihdam birimiyle kendilerine destek olan Başkan Olgun Atila’ya plaket vererek teşekkür eden KESİAD Başkanı Zeki Yöndem, bölge ve ülke geneline ilişkin verileri paylaştığı konuşmasında özellikle işsizlik oranlarının yüksekliğine dikkat çekti. Bu noktada hem kendilerine hem de kamuyu büyük görev düştüğünü söyleyen Yöndem, “Dışarıda işsiz dolu ama nitelikli eleman sıkıntısı çekiyoruz. Bu sorunun mutlaka çözülmesi gerekiyor. ” dedi.

Projelere iş adamlarından övgü

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, toplantı sonunda iş adamlarının sorularını da yanıtladı. Söz alan konuşmacılar, Down Kafe ve Ata Anı Evi başta olmak üzere kültürel ve sosyal alanda hayata geçirilen pek çok projeyi takdirle karşıladıklarını dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.