Başkan Aydın Pehlivan: Çömlekçiliğimizi ‘gelenekten geleceğe’ taşıyoruz

Başkan Aydın Pehlivan: Çömlekçiliğimizi ‘gelenekten geleceğe’ taşıyoruz

2. Uluslararası Menemen Çömlek Festivali'ne yönelik hazırlık toplantısı gerçekleştirildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan; "Menemenimizin kültürel miraslarından çömlekçiliğimizi ‘gelenekten geleceğe’ taşıyoruz" dedi.

MEDYA EGE - 2. Uluslararası Menemen Çömlek Festivali Hünerli Eller Çömlek Yarışması için geri sayım başladı.

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, festivale yönelik hazırlık toplantısı gerçekleştirildiğini duyurdu. Toplantıda usta çömlekçiler, sektör temsilcileri, akademisyenler ve sanayiciler bir araya geldi.

f3ragybxyaaa4qx.jpg

Başkan Pehlivan tarafından yapılan paylaşımda; "Menemenimizin kültürel miraslarından çömlekçiliğimizi ‘gelenekten geleceğe’ taşıyoruz. Eylül ayında Şehir Parkımızda düzenleyeceğimiz 2’nci Uluslararası Çömlek Festivalimizin hazırlık toplantısında, usta çömlekçilerimiz, sektör temsilcilerimiz, akademisyenlerimiz ve sanayicilerimizle bir araya geldik. Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerimizi ağırlayacağımız muhteşem bir festival planlıyoruz. Çünkü Menemen her şeyin en iyisini hak ediyor" ifadelerine yer verdi.

f3ragyqxiaauatw.jpg

FESTİVAL 16-17 EYLÜL TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

2. Uluslararası Menemen Çömlek Festivali Hünerli Eller Çömlek Yarışması, 16-17 Eylül tarihlerinde iki gün boyunca Menemen Şehir Parkı’nda gerçekleştirilecek. Yarışmaya usta çömlekçiler teknik ve estetik dalda, amatörler ise sadece estetik dalda katılabilecekler. Her milletten, 18 yaşını aşmış veya yarışma günü 18 yaşına basmış tüm çömlekçilerin katılım sağlayabileceği yarışmada, branşlarında ödül almaya hak kazanan ilk üç yarışmacı ödüllendirilecek.

Festival, Başkan Pehlivan’ın konuşması ile başlayacak olan açılış töreninin ardından halk oyunları topluluklarının gösterileri, müzik dinletileri ve diğer görsel etkinliklerle renklenecek.

Öte yandan festival kapsamında alternatif pişirim, workshop etkinlikleri, fuar etkinlikleri ve Seramik Kuş Evi Yarışma ve Sergisi gerçekleştirilecek.

aydin-pehlivan.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.