Başkan Aydın "yüksekokul" için devrede

Başkan Aydın "yüksekokul" için devrede

 Ahmet Aydın: “Seferihisar’a çiftçi okulu kazandıran hükümet yetkileri, Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun taşınması ile ilgili kararı gözden geçirecek ve en iyi şekilde telafi edecektir.”

Korona testi negatif çıkmasına rağmen bindiği uçakta bir kişiye korona teşhisi konulması üzerine 14 gün Trabzon’da kendini karantinaya alan AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Seferihisar’da bulunan fakültesinin taşınacağı haberinin ardından harekete geçti.

Karantina nedeniyle evden dışarı çıkmayan Başkan Aydın, sürece gerçekleştirdiği telefon görüşmeleri ve video konferanslar ile müdahil olurken, “Seferihisar’a çiftçi okulu kazandıran hükümet yetkililerimiz, bu kararı gözden geçirecek ve en iyi şekilde telafi edecektir” dedi. 

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, Seferihisar'dan taşınacağı açıklanan Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile ilgili harekete geçti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar başta olmak üzere konuyla ilgili 100'ün üzerinde kişi ile görüşme yapan Başkan Aydın, karar merciinde bulunan kişilerin konu ile yakından ilgilendiğini, birkaç gün içinde durumun telafisi yönünde bir adım beklendiğini dile getirdi.

İLÇE TEŞKİLATIMIZ DOSYAYI ULAŞTIRDI

Başkan Aydın, gerçekleştirdiği telefon görüşmelerinde ve video konferanslarda, fakültenin Seferihisar için önemini ve ilçeye katkılarını anlattığını ayrıca Seferihisar’da doğru konumlandırılacak bir üniversitenin hem İzmir hem de ülke için bir şans olduğunu dile getirdiğini söyledi. İzmir’in önemli kentsel gelişim alanları içinde bulunan Seferihisar’da üniversite kampüsünün bulunmasının bu büyüme üzerinde olumlu bir etki yarattığını da ekleyen Başkan Aydın,

“Konu ile ilgili AK Parti İzmir Milletvekillerimiz ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörümüz Nükhet Hotar başta olmak üzere çok sayıda görüşme gerçekleştirdim. Jet hızıyla ilçe teşkilatı olarak hazırladığımız dosyayı ilgili kurum ve kişilere ulaştırdık. Kendilerine konunun hem ilçemiz hem İzmir hem de ülkemiz açısından önemini anlattığımızı düşünüyorum. Durum ile ilgili ulaştığımız herkes sorunla yakından ilgilendi. Tüm bu görüşmelerden edindiğim kanaat ile en kısa sürede -ki bu süre birkaç gün olacaktır- durumu telafi edecek karar çıkacaktır. Çiftçi okulu için Seferihisar’ı uygun gören hükümet yetkililerimiz, üniversite konusunda konuya daha bütüncül ve kapsamlı yaklaşacaktır” dedi.

SOYER’İN AÇIKLAMASI TALİHSİZLİK

Başkan Aydın ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Seferihisar’daki fakültenin taşınması ile ilgili, "Üniversitenin takdiri, saygı duyarım" diye açıklamada bulunmasını talihsizlik olarak nitelendirdi. Tunç Soyer’in her konuda olduğu gibi bu konuda da Seferihisar Belediyesi’ni ve Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'i yalnız bıraktığını söyleyen Başkan Aydın, AK Parti'nin Seferihisar’a hem hizmet hem de sorunların çözümünde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den daha yakın olduğunu iddia etti. 

Üniversitenin Spor Bilimleri fakültesinin ilçede kalacak olmasının bir "teselli" olarak değerlendirilmesini de eleştiren Aydın,
 "Biz Seferihisar’ı dünya markası yapmak için yola çıktık, teselliye ihtiyacımız yok” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.