Başkan Aydın'dan 10 Kasım mesajı: Atatürk dünya tarihinde de önemli bir şahsiyettir

Başkan Aydın'dan 10 Kasım mesajı: Atatürk dünya tarihinde de önemli bir şahsiyettir

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda; "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece Türk Milleti için değil, dünya tarihi açısından da önemli bir şahsiyettir" dedi.

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Aydın mesajında şu ifadelere yer verdi;

ahmet-aydin-1.jpg

"Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece Türk Milleti için değil, dünya tarihi açısından da önemli bir şahsiyettir. Dünyada vefat ettiği zaman başka milletlerin devlet adamları, siyasileri, yazarları, şairleri, düşünürleri, basın kuruluşları hakkında söyledikleriyle, yaptığı haberlerle önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Mesela 10 Kasım 1938’de İtalya’da yapılan bir radyo anonsunda 'Sezar, İskender, Napolyon ayağa kalkınız, büyüğünüz geliyor' şeklinde arşivlere geçtiğini biliyoruz.

10 Kasım, aziz milletimiz için yalnızca Atatürk'ü Anma Günü olmamalıdır. Bugün onun vizyonunu hayata geçirme kararlılığımızı da göstereceğimiz önemli bir milattır. Atatürk 'Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' sözü ile Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk milletine emanet etmiştir. Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti’ne yüksek bir ruh ve şuurla sahip çıkmak, güçlü Türkiye hedefine ilelebet payidar kalması için yılmadan, emin adımlarla yürüyerek ve çalışarak yaşatmak gerektiği düşüncesini taşıyorum. 100. yılına gururla ulaştığımız Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak ve daha ileriye taşımak azim ve kararlılığını her daim yüreğimizde hissediyoruz. Son dönemlerde ülkemizin hemen her alanda büyük ilerlemeler kaydetmesi, bölgemizde ve dünyada her geçen gün artan saygınlığımız, muasır medeniyet istikametinde milletçe attığımız dev adımlar bunun bir ispatıdır. Yalnız 10 Kasımlarda değil, her daim, Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedefler tekrar hatırlanmalıdır.

Bugün yapılması gereken; Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir' fikrinden hareketle, onun mirasını geleceğe taşıyabilmektir. Bu vesileyle, aramızdan ayrılışının 85’inci yıl dönümünde İstiklal Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.