Başkan Batur, "Atatürk, Cumhuriyeti gençlere emanet etti"

Başkan Batur, "Atatürk, Cumhuriyeti gençlere emanet etti"

Konak Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, ‘Spor Okulları Buluşma Töreni’ düzenledi. 

Spor İşleri Müdürlüğü’nce Güneşli Spor Tesisleri’nde organize edilen buluşmaya Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, belediye meclis üyeleri,  mahalle muhtarları, veli ve mahalle sakinleri katıldı.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’u Konak Spor Okulları’nda voleybol, futbol, basketbol, atletizm ve tekvando branşlarında eğitim gören sporcu çocuklar, büyük bir coşku içinde karşıladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Başkan Batur, İzmir’in kalbi Konak’ın Cumhuriyet tarihimizin en önemli merkezlerinden biri olduğunu kaydederek, “15 Mayıs’ta, Gazeteci Hasan Tahsin’i Konak’ta andık. İşgalci, emperyalist güçlere karşı Konak’ta İlk Kurşunu atan Hasan Tahsin’i bir kez daha minnetle, saygıyla anıyorum” dedi.  19 Mayıs 1919 tarihinin Türk ulusu ve Cumhuriyet için çok önemli bir tarih olduğunu kaydeden Batur, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 15 Mayıs 1919’da verdiği kararla Kurtuluş Mücadele’sinin, Anadolu’da başlamasıyla ilgi çok önemli bir kararı uygulamaya koydu. 100 yıl önce bugün Bandırma Vapuru’yla İstanbul’dan Samsun’a doğru; yani Milli Mücadele’nin şekilleneceği kente doğru harekete geçti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bir ulusu yoktan var etti. İnsanların özgürce, demokrasiyle yaşamasını isteyen bir liderdi” diyerek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara ve gençlere de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı hediye ettiğini belirtti.

100’uncu-yilda-konakta-19-mayis-coskusu-(5).jpeg

Atatürk, Cumhuriyeti gençlere emanet etti

Batur, “Buradaki anlam şu: Gençlere güveniyorum, benim Cumhuriyetime, Cumhuriyetin ilkelerine sahip çıkacaklar, en önemlisi de Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkacaklar düşüncesiyle bu bayramları sizlere hediye etti” diyerek 100 yıl önce ulusumuzun yılmaz mücadelesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve kahraman Mehmetçiğimizin azmi ve kararlılığıyla verilen Milli Mücadele’nin başladığı tarih olan 19 Mayıs etkinlikleri kutlama törenlerinde emeği olan herkese teşekkür etti.  

Spor faaliyetleri artarak devam edecek

Başkan Batur, çocuk ve gençlerin sporla ilgilenmelerinin çok önemli olduğunu belirterek, Konak’ta spor faaliyetlerinin artarak devam edeceği bilgisini verdi. Ailelere ve çocuklara seslenerek, “Çocuklarınız, Atatürk’ün ilkelerine bağlı olarak hem spor çalışmalarını yapacaklar, hem de gelecek nesillerimiz daha temiz ruhla vatanına bağlı, disiplinli olarak yetişecekler. Bu konuda bize güvenin. Çocuklarınız emin ellerde, hiç merak etmeyin. Çocuklarınızı bize emanet ettiğiniz için teşekkür ederiz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nız kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, yaşasın O’nun bize emanet ettiği Cumhuriyet” dedi. Batur sözlerini “Her şey güzel olacak” diyerek tamamladı. Etkinlikte tekvando öğrencileri mini bir gösteri yaparak izleyenlere heyecanlı ve coşkulu dakikalar yaşattılar. Tüm sporcu çocukları tek tek kutlayan ve başarılar dileyen Başkan Batur ve meclis üyeleri etkinliğin sonunda günün anısına çocuklara madalyalarını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.