Başkan Batur, Aziz Nesin'i andı!

Başkan Batur, Aziz Nesin'i andı!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 24. yılı önce hayata gözlerini yuman yazar Aziz Nesin'i andı.

Aziz Nesin'i vefatının 24. yılında saygı ve özlemle anıyorum diyen Başkan Batur sosyal medya üzerinden şunları dile getirdi;

"Türkiye Cumhuriyeti'nin yetiştirdiği değerli yazarlardan, mizahıyla ve kalemiyle şahsına münhasır aydınımız Aziz Nesin'i, vefatının 24. yılında saygı ve özlemle anıyorum. #AzizNesin"

d-xwsmcx4aa6frn.jpg

AZİZ NESİN KİMDİR?

20 Aralık 1915’te İstanbul Heybeliada’da doğan Aziz Nesin, 6 Temmuz 1995, İzmir Alaçatı'da hayata gözlerini yumdu. UNESCO'nun yayınladığı Index Translationum adlı dünya çeviri bibliyografyasına göre Aziz Nesin, Türkçe eser veren yazarlar arasında Orhan Pamuk, Yaşar Kemal ve Nazım Hikmet'in ardından eserleri yabancı dillere en çok çevrilen dördüncü yazar konumundadır.

Aziz Nesin, Ankara Harp Okulu’nu bitirmesinin ardından asteğmen rütbesiyle orduya katıldı. 1941’den başlayarak II. Dünya Savaşı yıllarında 2 yıl Trakya’da çadırlı ordugâhta görev yaptı. 1942’de Erzurum Müstahkem Mevkii İstihkam Taburu Bölük Komutanlığı’na atandı ve bir bomba kazasında yaralandı. Erzincan’da depremde yıkılmış bir cephaneliğin boşaltılmasıyla görevlendirildi. 1944’te Ankara’da Harp Okulu’nda açılan ilk tank kursunakatıldı. Aynı yıl Zonguldak’ta uçaksavar top mevzileri yaptırmakla da görevlendirildikten sonra üsteğmen rütbesindeyken “görev ve yetkisini kötüye kullandığı” suçlamasıyla askerlikten uzaklaştırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.