Başkan Batur: Büyükşehir için aday adayı olmak büyük bir onur

Başkan Batur: Büyükşehir için aday adayı olmak büyük bir onur

Anadolu Birliğini ziyaret eden Başkan Abdül Batur, dernek yönetimi ve üyelerinden tam destek aldı.

Anadolu Birliğini ziyaret eden Başkan Batur, dernek yönetimi ve üyelerinden tam destek aldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olmaktan onur duyduğunu dile getiren Başkan Batur, “İzmirli bizi tanıyor biz de İzmir’i tanıyoruz” dedi. İzmir’in tecrübe ve samimiyetle yönetilmek istediğini vurgulayan Başkan Batur, “Bu kenti iyi tanıyorum. Belediyecilik tecrübesini mimar olarak yıllardır sürdürdüğüm bu şehirde sadece Konak’ta değil bütün İzmir’in beklentisi olan dönüşümü getirecek, yol ağlarını elden geçirecek, trafiğin düzenleyecek bir tecrübemiz var. İzmir tecrübe ister. İzmir samimiyet ister. İzmir, İzmir’de yaşayan, İzmirli bir belediye Başkanı ister. İzmirli bizi tanıyor biz de İzmir’i tanıyoruz. Bu görevi yapacak vasfımız, ekibimiz, saha deneyimimiz, vatandaşla diyaloğumuz var. Bana güvenin, gerisini merak etmeyin” diye konuştu. Anadolu Birliği Derneği Başkanı Erhan Kahraman da “Geçmişte Konak’ta yanınızda durduk, destekledik. Büyükşehirde de bütün benliğimizle, varlığımızla yanınızda olacağımıza Anadolu Birliği olarak söz veriyoruz” diyerek desteğini açıkladı.

anadolu-birliginden-baskan-batura-tam-destek-7.jpg

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Anadolu Birliği Derneğine gerçekleştirdiği ziyarette, Anadolu Birliği Derneği Onursal Başkanı Koçali Al, Anadolu Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kahraman ve dernek üyeleriyle bir araya geldi. Anadolu Birliği Başkan ve üyelerinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Abdül Batur’a tam desteğini açıkladığı buluşmada Başka Batur, tecrübe ve samimiyet vurgusu yaparak, “İzmirli bizi tanıyor biz de İzmir’i tanıyoruz. Bu görevi yapacak vasfımız, ekibimiz, saha deneyimimiz, vatandaşla diyaloğumuz var. Bana güvenin, gerisini merak etmeyin” dedi.

"İZMİRLİLİK RUHUNU KONAK’TA"

Konak Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı Abdül Batur, ziyaret ettiği Anadolu Birliği Derneğinin dayanışmayı yaşatan, herkesi kucaklayan ve kentte söz sahibi olan bir dernek olduğunu ifade etti.

anadolu-birliginden-baskan-batura-tam-destek-2.jpg

Başkan Batur, Konak’ta İzmirlilik ruhunu gördüğünü dile getirdiği konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Narlıdere Belediye Başkanlığı dönemimden bu yana dostluğumuz, kardeşliğimiz, dayanışmamızın devam ettiği bir kurum burası. Anadolu Birliğinin farkı, Anadolu’nun tamamına yaygın olan, Anadolu’yu kucaklayan, doğusuyla, güneydoğusuyla, göçmeniyle, Karadenizlisiyle herkesi kucaklayan birlik. Çünkü burada geçmişten bu yana şunu görüyorum. Birbirlerini seven, birbirlerine inanan, dayanışmayı en kısa süre içinde sağlayabilen ve Anadolu’nun o güzel gelenek göreneklerini kentimize taşıyan bir topluluk. En önemlisi de kentte söz sahibi olan bir birlik. Konak Belediye Başkanlığı serüvenine başladığımızda da burada uğurlu bir kahvaltı yapmıştık. Yine hep beraberdik. Konak dönemi, özellikle Anadolu’dan buraya göç eden kesimlerle çok iyi ilişkiler içinde olmaya çalıştık. Bu süreç benim için çok önemliydi. Konak, Kentlisiyle, göçmeniyle, Anadolu’nunsan göçeniyle ama artık İzmirli olan hemşerisiyle özel bir kent. İzmir’e yerleşen herkes İzmirliyim diyebiliyor. Bu İzmirlilik ruhunu Konak’ta gördüm.”

Başkan Batur Konak’ta başlattıkları kentsel dönüşümün önemli bir iş olduğunu ve tarihe geçeceğini ifade ettiği sözlerini şöyle sürdürdü; “Konak’ta elimizin yettiği kadar, nefesimizin yettiği kadar, iyi günde kötü günde, sizlerle beraber olmaya çalıştık. Burada güzel işler yapmaya çalıştık. Konak çok ihmal edilmiş bir şehirdi. Maalesef kentsel dönüşümle ilgili yirmi otuz yıldır çivi çakılmamış. 600 hektarlık bir alanın dönüşümüne başladık. Gültepe, Beştepeler, Gürçeşme, bunların hepsinin planlamasını bitirdik. Bunu ileride tarih yazacak.”

Belediye başkanlığı süresince sivil toplum kuruluşlarıyla temas halinde olarak birlikte çalıştıklarını da dile getiren Başkan Batur, “Bu süreçte sivil toplum örgütlerimizle, hemşehri derneklerimizle bir arada olmaya çalıştık. Onların bize bizden olan isteklerini hiç kırmadan yerine getirmeye çalıştık. Çünkü bu dayanışma ruhu devam ettiği müddetçe kentte barış ortamı olur, insanlar birbirini sever, yan yana gelir, dayanışmayı sağlar. Bu, belediyeciliğin, yerel yönetimin en asli görevlerinden bir tanesidir. Yani orada yaşayan vatandaşların barış içinde birbirleriyle temasını sağlamak, onların yapacağı her türlü çalışmada yanlarında olmak” dedi.

Başkan Batur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olmanın bile büyük bir onur olduğuna vurgu yaparak konuşmasını şöyle sürdürdü; “Şimdi neden Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduk? Biliyorsunuz 2019’da da böyle bir niyetimiz vardı. Bu niyetiyle aday adayı olduk. Genel Başkan da bizi Konak’la onurlandırdı, Konak’ta kentsel dönüşümün başına geçeceksin, dedi. Bu beş senede Tunç Soyer Başkanımızla birbirimizi kırmadan, üzmeden, omuz omuza çalışmalarımızı yürüttük. Şimdi, büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayı olan arkadaşlarımızın hepsi birbirinden değerli arkadaşlarımız. Bu önemli, onurlu bir görev. Türkiye’nin üçüncü büyük kenti İzmir’de büyükşehir için aday adayı olmak büyük bir onur. Büyük bir centilmenlik içinde bu süreci götüreceğiz. Genel merkezimiz de değerlendirme yapacak. Biz göreve hazırız.

İzmir’in tecrübeli, samimi ve İzmirli olan, İzmir’i tanıyan bir belediye başkanı istediğine dikkat çeken başkan Batur sözlerini şöyle tamamladı; “Bu kenti iyi tanıyorum. Altyapısını çok iyi biliyorum. Ben 1994-1999 arası İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük kurumu olan İZBETON’un genel müdürüydüm. Belediyecilik tecrübesini de mimar olarak yıllardır sürdürdüğüm bu şehirde sadece Konak’ta değil bütün İzmir’in beklentisi olan dönüşümü getirecek, yol ağlarını elden geçirecek, trafiğin düzenleyecek bir tecrübemiz var. İzmir tecrübe istiyor. İzmir samimiyet ister. İzmir, İzmir’de yaşayan, İzmirli bir belediye Başkanı ister. İzmirli bizi tanıyor biz de İzmir’i tanıyoruz. Bu görevi yapacak vasfımız, ekibimiz, saha deneyimimiz, vatandaşla diyaloğumuz var. Sizleri mahcup etmem. Bana güvenin, gerisini merak etmeyin.

anadolu-birliginden-baskan-batura-tam-destek-5.jpg

Anadolu Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kahraman da Başkan Batur’a tam destek verdiklerini şu sözlerle dile getirdi; “Abdül Başkanımızı geçmişten günümüze, hem takip ediyoruz, hem benimsiyoruz, hem de takdir ediyoruz. Günümüzde siyasetçilerin bagajından bahsediliyor. Temiz siyaset yapan, halka dokunan, esnafla iç içe olan, görevini layığıyla yerine getiren, aynı zamanda bagajı temiz dediğimiz siyasetçilerden bir tanesi. Bizim benimsediğimiz, önemsediğimiz siyasi liderlerden bir tanesi. Çıktığı yolda tebrik ediyoruz. Geçmişte Konak’ta yanınızda durduk, destekledik. Büyükşehirde de bütün benliğimizle, varlığımızla yanınızda olacağımıza Anadolu Birliği olarak söz veriyoruz. Siz Konak merkezli bir belediye başkanısınız, inşallah 5 milyonluk kentin de belediye başkanı olursunuz. Yanınızda duracağımıza söz veriyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.