Başkan Batur: Çok güzel bir plan hazırladık çok iddialıyız

Başkan Batur: Çok güzel bir plan hazırladık çok iddialıyız

Konak'ta Beştepeler Sosyal Tesisi ve Pazaryerinin açılışında konuşan Belediye Başkanı Abdül Batur, "Sosyal donatı alanlarının çoğaltıldığı, geniş yolların, parkların olduğu bir bölge inşa edilecek. Çok güzel bir plan hazırladık, çok iddialıyız" dedi.

Konak Belediyesi’nin 1. Kadriye Mahallesi’nde inşa ettiği, İzmir kent merkezinin önemli noktalarından biri olan Beştepeler bölgesine değer katacak Beştepeler Sosyal Tesisi ve Kapalı Pazaryerinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti. Bölge halkının büyük ilgi gösterdiği törene ev sahibi Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’la birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, DP İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata, İzmir Pazarcılar Esnafı Odası Başkanı Hamdin Erişen, Eskişehir Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Ozan Demirbaş, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, CHP Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar, MHP Konak İlçe Başkanı Ahmet Yeniçırak, CHP İl yöneticileri ve siyasi partilerin temsilcileri, Konak Kaymakamlığı temsilcileri, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, bölge muhtarları ile oda, dernek ve demokratik kitle örgütleri başkan ve temsilcileri katıldı. Açılış kurdelesinin bölge halkının coşkulu alkışları arasında kesildiği törende kentsel dönüşüm vurgusu yapıldı. Konak’ta göreve gelir gelmez kentsel dönüşüm çalışmalarını hızla başlattıklarını dile getiren Başkan Batur, yerinde dönüşüme ve sosyal dönüşüme de dikkat çekti. Tören sonrasında ise Başkan Batur, tesisin nikah salonunda ilk nikahı kıydı.

"GÖREVE GELİR GELMEZ ‘KENTSEL DÖNÜŞÜM’ DEDİK"

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, törende yaptığı konuşmada Konak’ta göreve gelir gelmez kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattıklarını dile getirdi. Birlikte Konak, vurgusu yapan Başkan Batur şunları söyledi:

“Geride bıraktığımız dört buçuk yıllık hizmet sürecimizde ‘Birlikte Konak’ anlayışımızı büyüterek, tüm paydaşlarımızla omuz omuza Konak için çalışıyor ve üretiyoruz. İzmir’in kalbi Konak’ta her kesime dokunan, kente saygılı bir anlayışla hizmet etmeye çalışıyoruz. Üstlendiğimiz misyonun bilinciyle, hedeflediğimiz vizyona ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Binaları sağlam, yaşanabilir, hayat kalitesi yüksek, modern ve çağdaş bir kent, vizyonumuzun temel prensibi. Bunun için göreve gelir gelmez ‘kentsel dönüşüm’ dedik. Kentsel dönüşüm, söylemesi çok kolay iki kelimeden ibaret ama hayata geçirmesi çok ama çok uzun olan kentsel dönüşümün önünü açacak imar planlarını tamamladık. Gültepe ve bugün burada açılışını yapacağımız tesisin de yer aldığı 1. Kadriye Mahallesi’nin de içinde olduğu Beştepeler bölgesinin kentsel dönüşüm planları tamamlandı. Şimdi parselasyon planlarını yapıyoruz. Yepyeni bir Konak, yepyeni bir Beştepeler, yepyeni bir Gültepe… Yıllara uzanan bir süreçte oluşacak ve tıpkı Narlıdere’de hayata geçirdiğimiz gibi herkes aynı mahallesinde oturacak, komşusu değişmeyecek.”

konakin-bes-yildizli-tesisine-bes-yildizli-acilis-6.jpeg

"BELEDİYE VE VATANDAŞ EL ELE"

Kentsel dönüşümde çok iddialı olduklarını vurgulayan Başkan Batur, kentsel dönüşümü vatandaşla beraber yapacaklarının altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bulunduğumuz Beştepeler bölgesi, İzmir’in en eski mahallelerine ev sahipliği yapan, şehrin köklü tarihini, belleğini barındıran bir alan. Konak Belediyesi olarak Beştepeler’de 14 mahalleyi, yaklaşık 200 hektarı kapsayan alanda kentsel dönüşüm çalışmalarını yürütüyoruz. Bu planlar uygulamaya geçtiğinde, bu bölge yaşayan, çağdaş ve modern bir yaşam alanına kavuşacak. Sosyal donatı alanlarını çoğaltıldığı, geniş yolların, parkların olduğu, Konak’a, İzmir’e yakışan bir bölge inşa edilecek. Çok güzel bir plan hazırladık, çok iddialıyız. Kimsenin bir yerden bir yere sürülmediği, yerinde dönüşümün uygulandığı ve birlikte, halkla beraber yapılacak bir kentsel dönüşümü hayata geçireceğiz. Bunun dışında size kim, ne söylüyorsa hepsi yalandır, lafügüzaftır. Belediye, vatandaş el ele yapacağız. Kentsel dönüşüm hayata geçtiğinde Beştepeler, İzmir’in en gözde noktalarından biri olacak.”

23-09-2023-6da1aa2e-4008-4e7f-83e7-cea1b4761351-002.jpg

İLK PAZAR KURULUYOR

Kentsel dönüşüme paralel olarak sosyal dönüşümü de hızlandıracak projeler geliştirdiklerini dile getiren Başkan Batur, bu projeler arasında yer alan Gültepe Atatürk Spor Salonu, Toros Sosyal Tesisi ve Pazaryeri, Yenişehir’deki Engelsiz Yaşam Köyüm ve Roman Kültür Merkezi, Kemer’deki Konak Gençlik Destek Merkezi gibi hizmetlerinin bu bölgelerde bugüne kadar yapılmış en büyük kamu yatırımları olarak dikkat çektiğini ifade etti. Beştepeler Sosyal Tesisi ve Pazaryerinin de bu hizmetler arasındaki yerini aldığını belirten Başkan Batur, ilk pazarın da hemen ertesi gün kurulacağının müjdesini verdi ve “Bugün de Beştepeler kentsel dönüşümünün bir ayağı olacak Beştepeler Sosyal Tesisi ve Pazaryerimizin açılışını yapacağız. Tesisimiz her detayını düşünerek planladık. Zemin katını pazaryeri olarak planlayarak bölgenin en büyük ihtiyaçlarından birini çözmüş olduk. Artık sokaklarda Pazar kurulmayacak. Burada ilk pazarımızı da Pazar günü kuruyoruz. Buradaki halkımız, 1. ve 2. Kandiye artık Pazar alışverişlerini yeni pazaryerlerinden yapacaklar. Hayırlı olsun” dedi.

konakin-bes-yildizli-tesisine-bes-yildizli-acilis-12.jpeg

TAZİYE EVİ DE YAPILACAK

Öte yandan Başkan Batur, yeni bir muhtarlık ofisi ile bölgenin ihtiyaç duyduğu taziye evini de inşa edeceklerini “Mahalleye yeni bir muhtarlık ofisi kazandıracağız. Bir de buraya bir taziye evi projesi hazırladık. En kısa zamanda yapacağız, üç ay içinde hayata geçirmiş olacağız” sözleriyle dile getirdi.

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE”

Başkan Batur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e de verdiği destek nedeniyle teşekkür etmeyi ihmal etmedi. Batur, “Bu güzel tesiste, değerli İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in de büyük emeği var. Yaklaşık 30 milyona yakın maliyeti olan bu çalışmada Büyükşehir Belediyemizin de yüzde yirmilik bir katkısı var. Verdiği destekle bu tesisin tamamlanmasında her zaman yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni hizmet binamızın yapımında da bize yine destek olacak. Konak’a, Konak’taki ‘Birlikte Konak’ anlayışıyla ürettiğimiz hizmetlere desteğinden ötürü bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Başkan Batur, bölge halkına olan teşekkürünü de “1.Kadriye, 2. Kadriye ve Beştepeler bölgesi sakinlerine hem yerel seçimlerde bana ve Tunç Soyer Başkanımıza yerelde verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum. Yine son seçimlerde, hem Cumhurbaşkanlığı hem milletvekilliği seçimlerinde bu bölgedeki oylarımızın arttığını görüyoruz. Demek ki karşılıklı, birbirimizi seviyoruz. Bu sevginin, bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde devam etmesi en büyük dileğimizdir. Sizlere minnettarız. Hepinize teşekkür ediyorum. Tesisimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diyerek aktardı.

"YERİNDE VE ADİL KENTSEL DÖNÜŞÜM"

Açılış töreninde konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer, Beştepeler Sosyal Tesisi ve pazaryerinin, yerinde ve adil dönüşümün en güzel örneklerinden olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bu bölgede yapılan kentsel dönüşümün bir ürünü olarak hizmete açılan bu tesis, vatandaşlarımızın birçok ihtiyacını birden karşılayacak. İzmir’de, Konak’ta yürüttüğümüz bu kentsel dönüşüm projeleri, Türkiye’deki yanlış uygulamalardan çok farklı ve çok özgün. Çünkü biz kentsel dönüşümü yerinde dönüşüm ve mekansal adalet ilkeleri üzerine inşa ediyoruz. Kentsel dönüşüm yaparken o alanda yaşayan insanları, başka kentlerde olduğu gibi şehrin başka yerlerine gitmek zorunda bırakmıyoruz. Vatandaşlarımızın doğup büyüdüğü mahalleleri kimseye peşkeş çekmiyoruz. Kentsel dönüşümü yerinde ve adil biçimde gerçekleştiriyoruz. Dönüşüm alanlarında yaşayanların yine o bölgede yaşama hakkını garanti altına alıyoruz. Kentsel dönüşümü, sadece binaların dönüşümü olarak değil aynı zamanda insanların komşuluk ilişkilerinin ve kentle kurdukları tarihsel bağların devamını sağlayacak şekilde yürütüyoruz. Bu tesis, tam da bu vizyonun bir yansıması.”

“BU ŞEHRİ DAHA YAŞANABİLİR HALE GETİRMEYE GAYRET ETTİK”

İzmir’de, Türkiye’nin hiçbir yerinde görülmemiş bir kentsel dönüşüm sürdürdüklerini dile getiren Başkan Soyer konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İçinden geçtiğimiz ekonomik krize, yaşadığımız bunca felakete ve acıya rağmen bu şehir için hep birlikte birçok çalışma yürüttük. Zor koşullar altında dayanışmanın sırlarını çözdük ve uyguladık. Derler ya, sakin sulardan iyi kaptan çıkmazmış. Son dört yılda sayısız engeli beraber aşarak bu şehri daha yaşanabilir hale getirmeye gayret ettik. Bu kentsel dönüşümle ilgili, yine Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan bir uygulamadan da söz etmek istiyorum. Şu anda İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak 5 bin binanın kentsel dönüşüm çalışmasını sürdürüyoruz. Önümüzdeki dönem için hedefimiz 20 bin. Kentsel dönüşüm çalışmalarında yine Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan bir uygulama; biz kentsel dönüşümde müteahhitleri zengin edecek bir çare aramadık. Tam tersine İzmir’in iş insanlarını bir araya getirerek inşaatın yarattığı rantın, kooperatifler vasıtasıyla, doğrudan doğruya gecekonduda ve kentsel dönüşüm yerde yaşayan insanlara aktarılmasını sağladık.”

BATUR’A TEŞEKKÜR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, büyük bir aile olduklarını ve canla başla çalışmaya devam edeceklerini vurguladığı sözlerini noktalarken, Başkan Batur’a teşekkürlerini ileterek konuşmasını şu sözlerle bitirdi:

“Kimse sizin sırtınızdan para kazanmayacak. Kimse sizin tarihiniz üzerinden, sizin ve çocuklarınızın geleceği üzerinden para kazanmayacak. Belediyenin kamusal gücünü, sizin kentsel dönüşüm alanlarınız için kullanacağız. Bu kadar net. Abdül Batur Başkanımın dediği gibi, sevgi karşılıklıdır. Sizi her daim sevmeye devam edeceğiz. Sizin menfaatleriniz, sizin yüzünüzün gülmesi için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Daha yolun başındayız. Göreceksiniz, çok daha iyilerini, çok daha güzellerini yapacağız. Biz gerçekten çok büyük bir aileyiz. Bu büyük aileyi yaratan herkese şükranlarımı sunuyorum. Konak Belediye Başkanım Abdül Batur’a huzurlarınızda kocaman teşekkür ediyorum. Helal olsun, Başkanım. Eline, emeğine sağlık.”

ERİŞEN VE ALPBOĞA’DAN TEŞEKKÜR

Açılışta İzmir Pazarcılar Esnafı Odası Başkanı Hamdin Erişen de söz alarak kurulacak pazar için kaliteli ve ucuz ürün sözü verdi ve “Esnaf teşkilatı olarak, bu pazaryerinde elimizden geldiği kadar en taze, kaliteli ürünü en ucuza satışa sunmak için çalışmaya söz veriyoruz” dedi.

1.Kadriye Mahallesi Muhtarı Alpboğa ise “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve Konak Belediye Başkanımız Abdül Batur’a şahsım ve mahallem adına çok teşekkür ediyorum” diyerek teşekkürlerini iletti.

BEŞ YILDIZLI TESİS TÜM BÖLGEYE HİZMET VERECEK

Haziran 2020’de temeli atılan Beştepeler 1. Kadriye Sosyal Tesisi ve Pazaryeri, yaklaşık 5 bin 972 metrekarelik bir alan üzerinde inşa edildi. 72 tezgahı bulunan pazaryeri, bölgenin ihtiyacını karşılarken, kapsamlı tesis sunduğu imkanlarla çocuklar ve kadınlar başta olmak üzere bölgenin tamamına hizmet verecek şekilde tasarlandı. Tesiste çocukların okul öncesini eğitimini destekleyen Minikler Konağı, tiyatro, nikah, düğün ve toplantılara uygun 195 kişilik çok amaçlı salon, kadınlara yönelik semt merkezi işlevini yerine getirecek atölye ve kurs odaları bulunuyor. Tesiste bir de açık havada tiyatro ve sinema gösterimleri için elverişli amfi de yer alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.