Başkan Batur: Gençlerimizin başarılarıyla gurur duyuyoruz

Başkan Batur: Gençlerimizin başarılarıyla gurur duyuyoruz

Sınavda büyük başarı gösteren Konaklı gençlerle buluşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Gençlerimizin her zaman yanındayız. Onların başarılarından ve bu başarılarına destek vermiş olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz” dedi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediyesi’nin güzel sanatlar fakültelerine ve konservatuvara hazırlık kurslarına katıldıktan sonra girdikleri üniversite sınavlarında başarı kazanan 11 genç ve öğretmenleriyle bir araya geldi. Konak Belediyesi’nin Basmane’deki 200 yıllık tarihi bir binayı restore ederek kente kazandırdığı Sanathane Açık Hava Sineması ve Gösteri Sanatları Merkezi’nde gerçekleşen buluşmada, Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nı kazanan Mert Engin, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni kazanan Deniz Can Iğdır, Sercan Şikar, Bilge Yılmaz, Melis Küçükyağlıoğlu, Ardış Biçer, Yaşar Üniversitesi Çizgi Film Animasyon Bölümü’nü kazanan Bartu Özcan, Yaşar Üniversitesi Görsel İletişim Tasarım Bölümü’nü kazanan Eda Gümüş, Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni kazanan Feyza Akman, Kıbrıs Lefke Avrupa Üniversitesi Görsel İletişim Bölümü’nü kazanan Büşra Kaçaroğlu, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni kazanan Begüm Filiz, Başkan Abdül Batur’la bir araya geldi.

konak-belediyesinin-kurslari-universite-kazandirdi5.jpeg

Gençleri üniversite sınavlarına hazırlayan kurs öğretmenleri Füsun Ataman (Dramatik Yazarlık-Dramaturgi), Oğuz Ceyhan (Dramatik Yazarlık-Dramaturgi), Duygu Süzen (Desen), Deniz Atagündüz (Şan), Özlem Özdemir (Şan), Ömer Devrim Akkaya (Diksiyon), Burcu Aksakal (Oyunculuk), Gizem Karasu Mersinli (Hareket ve Doğaçlama), Özge Çidamlı (Doğaçlama), Meral Ceren Türk (Koreografi) ile Kurs Koordinatörü Murat Çidamlı da buluşmada hazır bulundu.

konak-belediyesinin-kurslari-universite-kazandirdi.jpeg

“KURSLARIMIZ DEVAM EDECEK”

Gençleri ağırlayarak onlarla sohbet eden ve eğitim hayatlarında başarılar dileyen Başkan Batur, Konak Belediyesi’nin sanata her zaman önem verdiğini vurgulayarak, “Göreve geldiğimiz günden bu yana kültür ve sanat dalında İzmir’in çok değerli sanatçılarıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Güzel sanatlar fakültelerine ve konservatuvara hazırlama kursları gerçekten çok önemli. Bunu biz Narlıdere’de de denemiştik. Tüm eğitmenlerimize, hocalarımıza çok teşekkür ederiz. Sanki kendileri kazanmış gibi sevinçlerini yüzlerinde görüyoruz; bir insana, sanata, kültüre emek veren gençlerimize çok önem verdiklerinin en güzel işareti bu. Bunu daha iyi noktaya getirmemiz lazım ve burada en büyük görev bize düşüyor. Daha çok gencimizin bu kurslardan yararlanması, sınavları kazanması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kurslarımız devam edecek. Gençlerimizin her zaman yanındayız. Onların başarılarından ve bu başarılarına destek vermiş olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz” dedi.

konak-belediyesinin-kurslari-universite-kazandirdi6.jpeg

“BÖLGEYE SİNERJİ KAZANDIRIYORUZ”

Sanathane Açık Hava Sineması ve Gösteri Sanatları Merkezi’nin çekim merkezi olmaya başladığını da söyleyen Batur, şöyle devam etti:

“Yaptığımız en önemli işlerden biri. Bu bölge, Konak’ın en güzel yeri. Ancak kentli buradan gitti. Şimdi sanatla, kültürle kentlinin dönmesini, bölgeye sahip çıkmasını sağlıyoruz. Bölgeye sinerji kazandırıyoruz. Kentli artık buradaki etkinlikleri takip ediyor. Konak’ta kültür ve sanatla ilgili her türlü faaliyetin yürütülmesi noktasında çalışıyoruz. Konak Belediyesi, kültür ve sanatta gerçekten adını duyuran ve bu alanda çalışmalarını en iyi şekilde yapan bir belediye. Bu şekilde de sürdüreceğiz. Bu kurslarımızla ilgili olarak da hocalarımızın emeği, gençlerimizin gayretleriyle bu noktaya geldik. Hepinize çok teşekkür ederim. Başarılar diliyorum. Atatürk çizgisinden ayrılmadan, Mustafa Kemal Atatürk’ün sanata katkısını, sanatçıya ilgisini unutmadan, onun çizgisinden ayrılmayı hiç düşünmeden, cumhuriyet ilkelerine bağlı kalarak çalışmalarınızı yürütmenizi diliyorum.”

GENÇLERDEN TEŞEKKÜR

Gençler de hayatlarının bu en zor dönemecinden geçerken Konak Belediyesi’nin kurslarından çok büyük fayda sağladıklarını belirterek, desteklerinden ötürü Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a, kursları veren öğretmenlere teşekkür etti. Etkinlikte gençlere başarılarını kutlamak için hediye de verildi.

konak-belediyesinin-kurslari-universite-kazandirdi2.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.