Başkan Batur: Gezi Direnişi, haksızlığa karşı adalet arayışıydı!

Başkan Batur: Gezi Direnişi, haksızlığa karşı adalet arayışıydı!

Gezi Direnişi'nin 9. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Gezi Direnişi; zulme, haksızlığa, hukuksuzluğa, ayrımcılığa karşı hak, hukuk ve adalet arayışıydı. Tam 9 yıl geçti üzerinden, unutmadık..." dedi.

Nilda Altın Okay- Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gezi Direnişi'nin 9. yıldönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından videolu bir mesaj yayınladı. Gezi Direnişi'nin, Gezi Parkı'ndan başlayarak tüm Türkiye'ye yayılan ve ülke tarihinin en büyük sivil toplumsal hareketlerinden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Batur, "Gezi Direnişi; zulme, haksızlığa, hukuksuzluğa, ayrımcılığa karşı hak, hukuk ve adalet arayışıydı" dedi.

Başkan Batur, anma paylaşımında "Gezi Parkı'ndan başlayarak tüm Türkiye'ye yayılan ve ülke tarihimizin en büyük sivil toplumsal hareketi olan Gezi Direnişi; zulme, haksızlığa, hukuksuzluğa, ayrımcılığa karşı hak, hukuk ve adalet arayışıydı. Tam 9 yıl geçti üzerinden... Adalet arayışının şiddet ile karşılık bulduğu Gezi Direnişi'nin üzerinden tam 9 yıl geçti. Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz, Medeni Yıldırım, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, Hasan Fethi Gedik, unutmadık... Gezi Direnişi'nde kaybettiğimiz canları da verdiğimiz sözü de unutmadık! Ülkemize herkes için Adalet ve Demokrasi gelecek!" ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.