Başkan Batur: Hemşehrilerimin bu anlamlı sergiyi gezmesini diliyorum

Başkan Batur: Hemşehrilerimin bu anlamlı sergiyi gezmesini diliyorum

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen Gavur Mahallesi Sergisini gezdi. Batur sergiye ilişkin olarak "Güneştekin'i emeklerinden dolayı kutluyorum" dedi.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 3 Kasım'da sanatçı Ahmet Güneştekin’in mübadele ve göç sürecinin tüm izlerini sanatıyla buluşturduğu Gâvur Mahallesi Sergisi İzmirlilerle buluşmaya devam ediyor.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da, Kültürpark Atlas Pavyonu’nda sergilenen Gavur Mahallesi'ni gezerek, sergi hakkında bilgi aldı.

fkq22fywqaieeor.jpg

Serginin göç konusuna dikkat çekmesini olumlu bulan Başkan Batur, sergiye tüm İzmirlileri de davet etti.

Batur, sergiye ilişkin yaptığı açıklamada "Ahmet Güneştekin'nin, yüzyıllardır insan oğlunun yaşadığı göç olgusunun yansımalarını hem düşündürücü hem de ilgi çekici bir şekilde anlattığı "Gavur Mahallesi" sergisini gezdim. Tüm hemşehrilerimin bu anlamlı sergiyi gezmesini diliyorum. Bu anlamlı sergiyi hazırlayan değerli sanatçı Güneştekin'i emeklerinden dolayı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

fkq22fewqaaobvo.jpg

5 MART'A KADAR ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLAYACAK

5 Mart 2023’e kadar hafta içi 09.00-17.30, hafta sonu 10.00-17.00 saatleri arasında sanatseverlerin beğenisine sunulacak serginin küratörlüğünü Şener Özmen üstleniyor. Güneştekin Vakfı işbirliğiyle açılan sergide, büyük boyutlu enstalasyonlar, video işleri ve metal formların taşla tamamlandığı heykel çalışmaları sergileniyor. Sergiye Güneştekin Vakfı’nın yayımlayacağı kapsamlı bir kitap da eşlik edecek.

fkq22fwxgae6qu2.jpg

SERGİ KÜLTÜREL ÇEŞİTLİLİĞİ VURGULUYOR

Ahmet Güneştekin sergide mübadele ve sonrasındaki tüm kitlesel yerinden edilmelerde olduğu gibi ayrıştırıcı uygulamaların uluslararası mülteci ve göçmen dalgalarıyla daha görünür hale geldiğini anlatıyor. Gâvur Mahallesi insan olmanın tarihsel, kültürel ve politik olarak çok yönlü etkilerini anlama olanağı sunuyor. Çok disiplinli bir çalışmayla biçim, materyal ve yüzeyle ilişki kurarken geçmişi şimdiyle birlikte inceleyerek yaşananlara başkalığın gözünden bakmak için alan yaratıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.