Başkan Batur merhum gazeteciyi andı: İzmir aşığı duayen bir gazeteciydi

Başkan Batur merhum gazeteciyi andı: İzmir aşığı duayen bir gazeteciydi

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, merhum gazeteci Hamdi Türkmen için, "Yazdıklarıyla, idareciliğiyle duayen bir gazeteciydi; İzmir aşığı bir ağabeyimdi" şeklinde konuştu.

İzmir basınının usta kalemi, duayen gazeteci Hamdi Türkmen, ölümünün ilk yılında Karabağlar Paşaköprü Mezarlığı’nda bulunan kabri başında düzenlenen hüzünlü bir törenle anıldı. Törene Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yanı sıra Türkmen’in ailesi, gazeteci dostları ve çok sayıda seveni katıldı.

hamdi-turkmene-huzunlu-anma4.jpeg

Törende konuşan Başkan Batur, Türkmen’le dostluklarının çok uzun yıllara dayandığını, Göztepe Spor Kulübü’nde de birlikte çalıştıklarını anımsatarak, “Hamdi Ağabey benim için çok önemli bir isimdi. Yazdıklarıyla, idareciliğiyle duayen bir gazeteciydi; İzmir aşığı bir ağabeyimdi. Birbirimize takılır, şakalar yapardık. Onu çok arıyorum. İyi bir gazeteciyi, iyi bir dostu ve kentle ilgili fikirlerini alabileceğimiz, bilgi dağarcığı, entelektüel kişiliği çok iyi olan, önemli bir insanı kaybettik. Çocuklarına çok düşkün, çok iyi bir aile babasıydı. Bende çok büyük hatırası var. Onu özlüyorum. Işıklar içinde uyusun” dedi.

“ELİNE SU DÖKÜLEMEYECEK BİR GAZETECİYDİ”

Törende Başkan Batur’un yanı sıra Türkmen’in ailesi ve gazeteci dostları da Hamdi Türkmen’i andı. Onunla ilgili anılarını paylaşan, özlemlerini dile getiren sevenleri usta kalemin meslekte birçok gazetecinin yetiştirilmesine katkısı olduğunu hatırlatarak, “İzmir’de, Ege’de eline su dökülemeyecek bir gazeteciydi” dedi. Türkmen’in fedakâr bir dost olduğunu vurgulayan sevenleri, onu unutmayacaklarını, anısını yaşatacaklarını da vurguladı.

Konuşmaların ardından duayen gazetecinin kabrine karanfiller bırakıldı.

hamdi-turkmene-huzunlu-anma3.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.