Başkan Batur: ‘Namık Kemal’li olmak bir onurdur’

Başkan Batur: ‘Namık Kemal’li olmak bir onurdur’

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Namık Kemal Lisesi mezunları, aşure gününe katıldı.

Batur, Namık Kemal Aşure gününde eski dost ve arkadaşlarıyla bir araya gelirken, okul yıllarına dönmenin kendisini çok heyecanlandırdığını ifade etti.

batur_-‘namik-kemal’li-olmak-bir-onurdur’-(14).jpeg

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen, Namık Kemal Lisesi mezunları, aşure gününe katılan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Namık kemal mezunları, Namık Kemalli öğrencilerden oluşan dans grubunun, Cumhuriyet temalı bir vals gösterisini izledi. Büyük bir beğeni ile izlenen gösteri sonunda gençler, gösteriyi izleyen Namık Kemal mezunları abilerinden yoğun alkış aldı.  Gösterilerden sonra bir konuşma gerçekleştiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ‘Benim için Namık Kemalli olmak bir onurdur’ dedi.

batur_-‘namik-kemal’li-olmak-bir-onurdur’-(12).jpeg

Yıllar sonra aynı sırada, aynı heyecanla

Kendisi için çok önemli ve heyecanlı bir gün olduğunu ifade eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ‘Benim için çok heyecanlı bir gün. İlk günkü gibi heyecanlıyım’ dedi. Batur “ Yıllar önce bu kapıdan umutlarımla, inançla ve büyük bir gururla girdim. Bugünden aynı gururu ve mutluluğu tekrar yaşıyorum. Namık Kemal Lisesinde çok güzel günler geçirdim ve çok güzel arkadaşlıklar edindim. Geçtiğimiz günlerde Namık kemal Lisesi Derneği ve arkadaşlarım, hep beraber beni ziyarete gelmişlerdi.  Orada da eski günleri yâd ederken okul günlerinde ne kadar güzel hatıralar biriktirmişiz, birbirimize aktardık ve çok mutlu olduk. Namık Kemal’liler ders çalıştığımız gibi aynı zamanda sosyal yönü de güçlü bir liseydik. Sosyal aktivitelere çok zaman ayırırdık. Benim için en önemlisi de spor aktivitesi idi. Namık Kemal futbol takımında üç sene futbol oynama gururunu yaşadım. Önemli başarılara imza attığımız futbol takımız, bir kez de Türkiye şampiyonu oldu. Biraz önce aynı takımda oynadığım arkadaşlarımı gördüm. Kaleci Okan’ı gördüm. Akın Küçükoğulları ile sohbet ettik o yılları andık. Okuduğumuz sınıflara girdik, okul sıralarımız oturduk. Tekrar o yıllara döndüm. Tüm arkadaşlarımı görüp uzun uzun sohbet ettik. Çok mutlu oluyor insan.

batur_-‘namik-kemal’li-olmak-bir-onurdur’-(7).jpeg

Ülke olarak Baharı özlemişiz

‘Biz Namık Kemal’de her zaman tek bir ışığı takip ettik ve tek bir yol izledik’ diyen Batur, ‘bu hayatımın her alanında da böyle idi’ dedi. Batur “Namık Kemal Lisesi denince akla iki tane unsur gelir. Birincisi Mustafa kemal Atatürk’e bağlılık, diğeri de Cumhuriyete bağlılık. Namık Kemalli olmak ayrı bir gurur ve onurdur. Ne mutlu ki bende Konak Belediye Başkanı oldum. Kendi okuluma faydalı olacağım ve Namık Kemal’li çocuklarımıza hizmet getireceğimden dolayı çok mutluyum. Zaten Namık Kemal’lilerde içlerinden birinin bu makamda olmasından dolayı mutlular. Bugün güzel bir gün. Zaten İzmir’e ve Türkiye’ye de 31 Marttan sonra bahar geldi. Bu bahar hepimize çok güzel geldi. Ülke olarak baharı özlemişiz. Bugün burada olmaktan, arkadaşlarımla bir araya gelmekten, okul yıllarımı yeniden yaşamaktan çok mutlu oldum. Bundan sonra daha sık bir araya geleceğiz. Bundan sonra da okulumuza en güzel şekilde hizmet edeceğiz. Ne mutlu Namık Kemal’liyim diyene” dedi.,

Namık Kemal Lisesi Geleneksel Aşure gününde Konuşmaların ardından, aşure kazanının başına geçildi. Mezunlara kendi eliyle aşure dolduran Başkan Batur, hem sohbet etti hem aşure dağıttı. Bir sene sonraki gün için tekrardan buluşmak için sözleşildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.