Başkan Batur: “Talan projesine” hayır diyoruz!

Başkan Batur: “Talan projesine” hayır diyoruz!

16 bin dekarlık alanda hayata geçirilmek istenen Çeşme Projesi'ne karşı düzenlenen mitinge tüm İzmirlileri davet eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Çeşme turizm alanlarında uygulamaya konulmak istenen “Talan projesine” hayır diyoruz" diye konuştu.

Nilda Altın Okay- İzmir’in ‘Kanal İstanbul’u olarak tanımlanan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 16 bin dekarlık alanda hayata geçirmek istediği Çeşme Projesi'ne "Çeşme turizm alanlarında uygulamaya konulmak istenen “Talan projesine” hayır diyoruz" sözleriyle tepki gösteren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer önderliğinde 17 Mayıs (yarın) saat 12.30'da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge tüm İzmirlileri davet etti.

baskan-abdul-batur-kentsel-donusumde-kararlijpeg-10-12-2020-09-20-55.jpeg

Başkan Batur, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Çeşme turizm alanlarında uygulamaya konulmak istenen “Talan projesine” hayır diyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer önderliğinde düzenlenen, Çeşme’nin doğal güzelliklerini yok edecek bu projeye karşı 17 Mayıs, saat 12.30'da Cumhuriyet Meydanı’nda, bir araya geliyoruz. Geleceğimize sahip çıkmak için tüm İzmirlileri mitingde buluşmaya bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.

cesme-projesi-ne-karsi-bu-95c2.jpg

Başkan Soyer ise "Turizm cenneti Çeşme'nin 16 bin hektar doğal alanını rant ve talana açmak istiyorlar. Yarın 12.30'da baromuzla, sendikalarımızla, sivil toplum örgütleri ve halkımızla verilen kararın karşısında durmak için Cumhuriyet Meydanı'ndayız." dedi.

tunc-soyer-in-twitter-hesabindan-kendini-ovmesi-sosyal-medyada-olay-yaratti-1590418234.webp

Proje Hakkında

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilmek istenen Çeşme Projesi, İzmir’in Urla ilçesine bağlı Zeytineli köyünden Çeşme’ye bağlı Alaçatı ve Ildır’a uzanan 120 milyon metrekarelik alanı kapsıyor. Alan içinde bulunan doğal sit alanları, zeytinlikler dâhil tarım ve mera alanlarının vasfı projeye göre değiştirildi. Açılan davalar doğrultusunda yapılan bilirkişi incelemesinde ‘kamu yararına’ uygun olmadığı açıklandı. Projeye ise sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve yaşam savunucuları, ‘rant ve talan projesi’ diyerek karşı çıkıyor.

cesme-projesi-ne-karsi-miting-17-mayis-a-ertelendi-1012972-5.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.