Başkan Batur: Tarih turizmine önem vermeliyiz

Başkan Batur: Tarih turizmine önem vermeliyiz

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, katıldığı bir TV programında İzmir Tarihi Liman Kentinin UNESCO Dünya Mirası 2022 daimi adaylığı için tercih edilmemesi hakkında konuştu.

MEDYA EGE- Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, katıldığı TV programında ilçenin gündemine dair açıklamalarda bulundu. İzmir Tarihi Liman Kentinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından UNESCO Dünya Mirası 2022 daimi adaylığına seçilmemesi hakkında konuşan Batur, umutsuz olmadığını gelecek yıl için çalışacaklarını söyledi.

photo-2022-07-05-10-59-54-3.jpg

Bir yıl boyunca adaylık için çok çalıştıklarını ile getiren Batur "Kültür ve Turizm Bakanlığı maalesef Kemeraltı'nı tercih etmedi. İzmir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi olarak bölgenin planlanmasını hızlı bir şekilde bitirdik. Aday olsaydık, o bölgedeki Avrupa fonlarının önü açılacaktı. Konak'ta üç bin 500'e yakın tescilli bina var. Bu adaylıkla bu tescilli binaların restorasyonunu çok hızlı bir şekilde yapabilecektik" dedi.

SOYER'LE HAYALİNİ ANLATTI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'le İzmir'e gelen turistler için tarih koridoru hayalini anlatan Batur şöyle konuştu; "Başkanla hayalimiz Konak Pier'den çıkacak turist grubunu, tarihi konak Meydanından restorasyonu bitmiş sağlıklılaştırılmış sokaklardan Havra Sokağına, Agoraya ve amfi tiyatro kazısına yönlendiren bir koridor oluşturmaktı. Böylece bir tarih turizmi rotası oluşturacaktık. Kruvaziyerle gelen turist kentin başka noktasına gidiyor, Konak'a girmiyor. Böylece bunun kent merkezine ve esnafımıza bir faydası olmuyor. Tarih turizmine önem vermeliyiz. Bu kadar moralimizi bozdu ama gelecek seneki müracaat için çalışmaları hızlandırıyoruz."

s318877.jpg

İLÇEDEKİ PROJELERİ ANLATTI

Yeni projeler hakkında bilgilendirme de yapan Batur, Konak Hizmet Binası Projesinin ihalesinin Ekim ayında yapılacağını duyurarak "Konak Hizmet Binası Projemiz, baştan sona ilgilendiğimiz çok güzel bir proje oldu. Kente çok güzel belediye hizmet binası yapacağız. Bu bizim Konak'a hatıramız olacak. Bir sığınma evi projesinin ihalesine çıkıyoruz. Ferahlı ve İsmetpaşa Mahallesinde Cem evi projemizin ihalesine çıkıyoruz. 3 tarihi binanın restorasyonu için de ihaleye çıkacağız" ifadelerini kullandıi
Batur ayrıca, ilçedeki tüm muhtarların özveriyle çalıştığını "Konak Belediyesi çalışmalarına devam ediyor. Muhtarlarımızın bize bildirdiği sıkıntıları süratla çözüyoruz. Muhtarlarımızla uyumlu iyi bir şekilde çalışıyoruz. Bize ulaşmaktan hiç çekinmesinler. Bire bir ilgilenen bir belediye başkanları var" cümleleri ile özetledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.