Başkan Batur’dan esnafa ‘yanınızdayız’ mesajı

Başkan Batur’dan esnafa ‘yanınızdayız’ mesajı

Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda, pandeminin en çok sarstığı kesim olan esnafı ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ‘zor günlerde yanınızdayız’ mesajını vererek, “Ekonominin çarkları esnafla döner” dedi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı ziyaret ederek, pandemiden büyük yara alan esnafla bir araya geldi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, CHP İzmir İl ile Konak İlçe örgütü yöneticileri, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin ve Konak Mahalle Muhtarı Tamer Yıldırım’la birlikte Kemeraltı’nı gezen Başkan Batur, salgın döneminde gelirlerinde büyük bir kayıp yaşayarak, dara düşen esnafı tek tek ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. 

baskan-batur’dan-esnafa-‘yaninizdayiz’-mesaji-(2).jpeg

Esnaf: Kan ağlıyoruz

Başkan Batur’la konuşarak, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın ilk kez bu kadar durgun olduğuna dikkat çeken esnaf, günlerce siftah yapamadan dükkanlarını kapattıklarını belirtti. Çok zor durumda kaldıklarını “Kan ağlıyoruz” diyerek ifade eden esnaf, açıklanan destek paketlerinin ise beklentilerinin çok altında kaldığını söyledi. Esnaf, “Her esnafı kucaklayıcı, geniş kapsamlı, insanları gerçekten rahatlatacak adımların atılmasını bekliyoruz. Evine ekmek götüremeyen, çok zor durumda olan arkadaşımız var; çünkü kazancımız sıfıra düştü. Cepten yiyorduk, o da bitti. Sesimizi duyurun, buna bir çözüm bulun” dedi. Kötü günlerin geçeceğine inandıklarını da ifade eden esnaf, Başkan Batur’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “Ayaklarınıza sağlık. Sizi gönülden seviyoruz. Belediye hizmetlerinden memnunuz. Her gün temizliğimiz yapılıyor. Bu nedenle gönlümüz rahat, sizinle konuşabiliyoruz. Derdimizi dinlediğiniz için de çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“İşgaliye almıyoruz, almaya da niyetimiz de yok”

Esnafla dertleşen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise zor durumda olan esnafa ciddi bir destek verilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Biz yerel yönetim olarak esnafımızın yanındayız. Geçen mart ayından beri esnafımızdan işgaliyeleri almıyoruz. Ayrıca belediye mülklerinde kiracılarımız var, onlardan da geçtiğimiz mart ayından beri kira almıyoruz. Alma niyetimiz de yok. Esnafımızı işyerlerinin dezenfekte edilmesi konusunda destekliyoruz, gıda kolileri dağıtıyoruz. Esnafımızı desteklemek için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Türkiye’de hareket esnaftan başlar. Esnafı harekete geçirmemiz gerekir. Ekonominin çarkları esnafla döner” diye konuştu. 

Esnafla konuşurken, 2020’nin zor bir yıl olduğunu, “2020 böyle bir yıl; yağmur bile normal yağmıyor” diyerek vurgulayan Başkan Batur, İzmir’de hem ticaretin hem de tarihi yapılarıyla turizmin kalbi olan Kemeraltı bölgesinin kalkındırılması için ne gerekiyorsa yapılacağını da sözlerine ekledi.

baskan-batur’dan-esnafa-‘yaninizdayiz’-mesaji-(5).jpeg

Gruşçu: Geldiğimiz nokta iyi değil

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu da esnafla sohbet ederek, dertlerini dinledi. Gruşçu, esnafın üzerindeki vergi yükünün alınması, stopajın kaldırılması, kira desteğinin verilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Biz bunları da her zaman dile getiriyoruz. Ancak mevcut iktidar bunu dinlemiyor. Siz kepenk kapatma noktasına geldiniz. Kredi alıyoruz ama borcu borçla kapatıyoruz, diyorsunuz. Geldiğimiz nokta iyi değil ama biz bunu düzelteceğiz. Bu ülke, güçlü bir ülke. Bu devlet, güçlü bir devlet. Biz tüm kaynaklarımızı insanlarımıza pay etmeyi vadediyoruz” dedi.

“İki milyon esnaf mağdur”

Yaşanan pandemi sürecinde iki milyon esnafın mağdur olduğuna işaret eden Gruşçu, “CHP ilk seçimlerde iktidara geldiğinde de bu ülkeye demokrasiyi, adaleti getireceğiz. Esnaflarla ilgili adaleti de sağlayacağız. Esnaf bakanlığı kuracağız, sicil affı çıkaracağız, SGK’yla ilgili tüm düzenlemeleri yapacağız. Bunu başaracağız, emin olun. CHP her zaman esnafın yanında. Konak Belediye Başkanımız Abdül Batur da öyle, bu süreçte elinden ne geliyorsa yapıyor. Bu  zor günleri birlikte atlatacağız” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.