Başkan Batur'dan kentsel dönüşüm için önemli çağrı

Başkan Batur'dan kentsel dönüşüm için önemli çağrı

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Türkiye'nin deprem gerçeğine dikkat çekerek Prof. Dr. Naci Görür'e seslenerek birlikte çalışma çağrısı yaptı.

MEDYA EGE - Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, sosyal medya hesabından hem Türkiye'nin deprem gerçeğine hem de kentsel dönüşüme dikkat çekti.

Başkan Batur, Prof. Dr. Naci Görür'e bir video paylaşımı seslenerek, "Bilinçli bir toplum için ne gerekiyorsa yapmaya, sizinle birlikte çalışmaya hazırız" dedi.

Batur, paylaşımında "Değerli bilim insanımız, Prof. Dr. Naci Görür hocamızın, Çalar Saat ekranlarında dile getirdiği uyarıları kıymetli buluyor, söylediklerini dikkate alıyoruz. Konak’ta dirençli bir kent hedefiyle kentsel dönüşüm planlarımızı tamamladık. Değerli Görür hocamız deprem gerçeğine karşı yaptığınız uyarıları ve çabaları sonuna kadar destekliyoruz. Bilinçli bir toplum için ne gerekiyorsa yapmaya, sizinle birlikte çalışmaya hazırız" ifadelerine yer verdi.

kentsel-donusumde-kaybedecek-bir-dakikamiz-yokjpeg-09-02-2023-09-29-16.jpeg

Öte yandan İzmir'in en kalabalık ilçelerinden biri olan Konak'ın bazı semtleri İzmir Fayı üzerinde yer alıyor. Belediye Başkanı olduğundan bu yana Konak'ta sık sık kentsel dönüşüme dikkat çeken ve önemli çalışmalar gerçekleştiren Belediye Başkanı Batur, akademi ve sivil toplum iş birliği ile ortak akla da işaret ediyor.

Mesleği de mimarlık olan Batur, kentsel dönüşüm için sahada başlatılacak çalışmalara yönelik tarih vermiş “Önümüzde çok önemli bir seçim var. 14 Mayıs akşamı tüm ülke bayram yerine dönecek. Önce 14 Mayıs bayramını kutlayacağız. 14 Mayıs bayramından hemen sonra da planlarımızı askıya çıkarıyoruz. O zamana kadar tüm hazırlıklarımız da tamamlanmış olacak. İmza sürecini ilk tamamlayacak bölgeden de kentsel dönüşüme başlıyoruz” demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.