Başkan Baykalmış, "Hepimiz Engelli Adayız"

Başkan Baykalmış, "Hepimiz Engelli Adayız"

Türk Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Baykalmış, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Kerem Baykalmış, mesajında şu ifadelere yer verdi;

3 Aralık tarihinin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından “Dünya Engelliler Günü” olarak ilan edilmesiyle birlikte tüm dünyada farkındalık oluşturularak engellilerin hatırlanması, toplumların konuya daha duyarlı bir hale gelmesi için çeşitli etkinliklerle engelli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermektir.

Engelli kardeşlerimiz her şeyin en iyisine layıktır. Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak, kimseye muhtaç olmadan bağımsız olarak kendi başlarına yaşamlarını sağlamak, onları üretken duruma getirmek, yaşam düzeylerini gelişen dünya şartlarına göre biçimlendirme, ihtiyaçlarını iyi anlamak ve onlara mevcut şartlar içinde en iyi ortamı hazırlayıp, yaşamlarını kolaylaştırmak  en büyük hedefimizdir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği gibi "devlete ve topluma düşen görev, engelli insanlarımızın kendilerini ve hayallerini gerçekleştirebilecekleri, eşit vatandaşlar olarak toplumda var olabilecekleri imkânları sunmaktır. Engelli olmak sadece engelli olan vatandaşlarımızın içerisinde bulunduğu bir durum değildir. Engelliliğin doğuştan olabildiği kadar, bir an sonrasında ne olacağımızı bilmediğimiz bir dünyada bizler de birer engelli adayıyız. Bundan dolayıdır ki sağlıklı iken sağlığın kıymetini bilip, engelli kardeşlerimize daha iyi sahip çıkıp, onların dertleri ile dertlenmeliyiz.

Türk Kızılay’ı İzmir Şubesi olarak bizler her zaman ihtiyaç sahibi ve bakıma muhtaç engelli kardeşlerimizin yanında olmaktan büyük onur duyuyoruz. Kızılay’ın, yurt dışında ve yurt içinde her zaman ihtiyaç sahibi Engelliler için çalışmalar yapıyoruz ve sunulan imkânlar, gözle görülür şekilde artmıştır. Bu kapsamda en güzel örnek; ‘sakat, çürük, özürlü’ gibi ifadelerin yerine bu kardeşlerimize engelli diye ifade edilmesi onurlarını tamir etmiştir. Vatandaşlarımızı yaralayıcı, Toplumda yaşayan bireyler olarak kendimizi engellilerin yerine koyarak düşünmek ve onların daha rahat yaşayabileceği bir dünya kurmak için elimizden geleni yapmalıyız. Bizler Türk Kızılay’ı, İzmir Şubesi olarak Engelli kardeşlerimizin her şeyin ve her hizmetin en iyisine lâyık olduğunu belirtirken hiç bir kimseyi kalbi niyeti ve duyguları engelli yapmasın diyorum. Bu vesileyle yaşamında sorun yaşayan tüm vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtir, tüm ihtiyaç sahibi ve engelli kardeşlerimizin Türk Kızılay’ı İzmir Şubesi olarak yanında olduğumuzu belirtiyoruz” dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.