Başkan Bülent Soylu İmamlarla Buluştu

Başkan Bülent Soylu İmamlarla Buluştu

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, ilçesindeki din görevlileri ile bir araya geldi.

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, ilçede ki din görevlileri ve Kuran kursu öğreticileri ile bir araya geldi. Başkan Soylu’nun buluşmasına Menderes İlçe Müftüsü Ömer Çoban,  AK Parti Menderes İlçe Başkanı Mehmet İmre de katıldı.
 

Hizmete devam
 

Buluşmada konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ Herkes için olduğu gibi toplumları şekillendirme noktasında büyük bir öneme sahip olan, maneviyatı yüksek gönül işi yapan hocalarımız için de görevimizin başındayız. Belediye Başkanı olduktan sonra yaptığım ilk iş ibadethane temizlik ekibini kurmak oldu. İlçemizdeki tüm ibadethaneler periyodik şekilde temizlenmeye başlandı. Camilerimizin gerekli olan bakım tadilat işleri yine bizim tarafımızdan gerçekleştiriliyor. Sadece camilerimize değil tüm dini eğitim kurumlarımıza da gereken destekleri yaptık, yapmayı da sürdürüyoruz. Gazipaşa mahallemizin camisi yoktu onu yapıp mahallemize kazandırdık.  Yine bizim dönemimizde başlatılan iftar sofraları ile bir ilki daha gerçekleştirdik. Ramazan ayı boyunca binlerce vatandaşımızla gönül soframızda bir araya geldik. Tarihi değerlerimize sahip çıktık ve Samancıoğlu Camii’nin restoresini yapıp ibadete açtık. Sırada Kasımpaşa Camimiz var.  Projesini bitirdik, ihalesini yapıp hızlıca çalışmalara başlayacağız. Yıkık minare içinde çalışmalarımız sürüyor, orayı da tarihte var olduğu şekle getirip vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Yine bir ilk olan Mevlid-i Nebi ( Kutlu Doğum ) programları bizim dönemimizde gerçekleşti. Yani bu manevi iklimin, maneviyatın yayılması noktasında, vatandaşlarımızın bu tür organizasyonlarda da bir araya getirilmesi noktasında büyük gayret gösterdik. Biz durmadan, yorulmadan herkesin sesi olarak hizmete devam edeceğiz ” dedi.
 

15 Temmuz vurgusu
 

15 Temmuz’da hep birlikte hainlere karşı durulduğunu kaydeden Başkan Soylu, “ 15 Temmuz’da hocalarımıza hainlerin nasıl saldırdığını hep birlikte gördük. Ama bizlerin sahip çıkmasıyla bir olduk ve bu vatanı hainlere bırakmadık. Başkaları iş başında olsaydı sela okumaya giden hocalarımızın hepsinin göreceği muamelede belliydi. O yüzden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu milletin, bu ümmetin teminatı noktasındadır. Herkesin bu bilinçle hareket edip, tek yumruk olmamız ve hiçbir şekilde ayrılmamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. 
 

Bir ve beraberiz
 

Ortak değerler için çalıştıklarını da kaydeden Başkan Soylu, “ Bizim birbirimize sahip çıkmamız gerekiyor çünkü hepimiz aynı yolun yolcusuyuz. Amacımız, hedefimiz bir. Ezanlar dinmesin, bayrağımız inmesin. Biz birbirimize sahip çıkarsak inşallah çok daha güzel, çok daha büyük hizmetleri hayata geçiririz. Önümüzdeki süreçte de ortak davamız için bir ve beraber olarak bu millete hizmet edeceğimizden eminim” dedi.  Menderes İlçe Müftüsü Ömer Çoban da, Başkan Soylu’ya teşekkür ederek, “ Belediye başkanımız her konuda bizim yanımızda, bizlerden desteğini hiç esirgemiyor. Kendisine yapmış olduğu hizmetler ve destekleri için teşekkür ederim” diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.