Başkan Çalkaya: Cumhuriyetimiz sonsuza kadar ilelebet payidar kalacak

Başkan Çalkaya: Cumhuriyetimiz sonsuza kadar ilelebet payidar kalacak

Ulusal Bayramların büyük bir coşkuyla kutlandığı İzmir Balçova’da Cumhuriyet’in 100. yaş kutlamaları caddelere, balkonlara sığmadı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl kutlamaları Balçova’da hafızalardan silinmeyecek bir kalabalıkla kutlandı. Balçova Belediyesi tarafından düzenlenen Sevdamız Cumhuriyet Kortejine katılan vatandaşlar; Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve Meclis Üyeleri ile birlikte ellerinde bayraklarıyla kilometrelerce yürüdü.

balcovakutlama01.jpg

Ata ve Sakarya Caddeleri boyunca 190 metre uzunluktaki Türk Bayrağı ve Atatürk posterini taşıyan vatandaşlar, bir yandan da marşlar söyledi. Korteji balkonlarından izleyen vatandaşlarda korteji alkış, meşale ve çiçeklerle selamladı.

balcovakutlama06.jpg

İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne kadar yürüyen vatandaşlar Özlem Büyükburç ve Emek Uysal’ın verdiği konserde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün görüntüleri eşliğinde söylenen şarkılarla Cumhuriyet Sevdasını doyasıya yaşadı. Balçovalıların bayramını kutlayarak sanatçılarla birlikte Onuncu Yıl Marşını söyleyen Başkan Fatma Çalkaya “Bugün yüz yaşında olan Cumhuriyetimizi bize emanet eden Ulu Önder Atatürk’ü ve O’nun emanetini asla bırakmayacağız. Balçova’da nefes alan her vatandaşımız bu duyguyu çocuklarına ve torunlarına daha da büyülterek aktaracak. Cumhuriyetimiz sonsuza kadar ilelebet payidar kalacak” dedi.

balcovakutlama07.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.