Başkan Çalkaya, hayvan bakımevini ziyaret etti

Başkan Çalkaya, hayvan bakımevini ziyaret etti

Sokak hayvanları nedeniyle yaşanan tartışmalar gündemdeki yerini korurken Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, hayvan bakımevini ziyaret ederek, burada incelemelerde bulundu.

Gaziantep’te sahipli bir köpeğin Asiye isimli kız çocuğunu yaralamasının ardından sokak hayvanlarının toplatılması konusu gündemdekini yerini koruyor. Yaşanan tartışmalar üzerine çevreye zararı olamayan sahipsiz hayvanların toplatılmayacağını, sahipsiz hayvanların sağlıklı şekilde yaşamlarını sürdürmeleri için hasta olanların tedavilerini yaptırmaya devam edeceklerini açıklayan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde denetimlerde bulundu.

balcovabarinak03.jpg

Hayvan Bakımevini ziyaret eden ve burada ameliyat ünitelerini inceleyen Başkan Çalkaya, merkeze son alınan cihazları inceleyerek günlük kısırlaştırma ve tedavi sayılarıyla ilgili bilgi aldı.

balcovabarinak02.jpg

Yoğun Bakım Ünitelerini ve Damar Mühürleme Cihazının uygulanmasını da gören Başkan Çalkaya “İzmir’de bu kadar gelişmiş teknolojiye sahip yoğun bakım kabinleri alan ilk belediyeyiz aynı zamanda Ligasüre Cihazını da (Damar Mühürleme) Türkiye’de kullanan ilk belediyeyiz. Şu anda geçici barınağımız da 30 köpek ve 150 kedi misafir edebiliyoruz. Kim ne derse desin, biz yasaların bize verdiği yetkilerle sokaktaki saldırgan olmayan canları korumaya ve kollamaya ayrıca tedavi etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

balcovabarinak05.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.