Başkan Çalkaya'dan Engellilere destek

Başkan Çalkaya'dan Engellilere destek

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle ilçede yaşayan engelli vatandaşlar ile kahvaltıda bir araya geldi.  Göztepe Altyapı koordinatörlüğü’de gençlere moral desteği verdi. 

Engelli bireylere ve ailelerine ekonomik ve sosyal anlamda hizmetler verdiklerini ifade eden Başkan Fatma Çalkaya “Biz yerel yönetim olarak engelli bireylerin yaşadıkları sorunları çözmek için çalışıyoruz. Ancak onların ekonomik anlamda ve sosyal hayata katılmaları için gereken destekleri kendilerine sunuyoruz. Türkiye’de örneği olmayan bir engelli haritamız var. Hangi evde hangi engelli vatandaşımızın yaşadığını ve sorunlarını biliyoruz” açıklamasında bulundu.

0-(6)-006.jpg
Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nin ve Engelsiz Kafe’nin sürekli aktiviteler düzenlediğini ifade eden Fatma Çalkaya “Balçova’da tüm engeli bireyleri hayatın içine taşıyoruz. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza akülü araç temin ediyoruz. Bu şekilde onların sokağa çıkmasını sağlıyoruz. Şimdi bir engelli nakil aracı da alarak istedikleri yerleri görmelerini sağlamaya başladık. Sportif ve sanatsal anlamda da aktivitelerimizi sürdürüyoruz” dedi.

0-(7)-006.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.