Başkan Cemil Tugay: 2022 bilinçlenme ve çalışma yılımız olsun

Başkan Cemil Tugay: 2022 bilinçlenme ve çalışma yılımız olsun

İklim krizine dikkat çeken Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "2022’de de ormanlar yanacak, seller ve kuraklık kaçınılmaz olacak. Çünkü iklim krizi gerçek. Bu yüzden 2022 bilinçlenme ve çalışma yılımız olsun" dedi.

Medya Ege- Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, iklim krizine dikkat çekmek amacıyla 2022 yılının ilk gününde bir mesaj yayınladı ve mesajında "2022 bilinçlenme ve çalışma yılımız olsun. Sadece dilemeyelim, aynı zamanda yapalım." ifadelerini kullandı.

Başkan Tugay, mesajında "Tüm değerli yurttaşlarımıza her şeyin gönüllerince olduğu bir yeni yıl diliyorum. Ancak; Yoksulluğun, adaletsizliklerin, eşitsizliklerin, acıların çokça yaşandığı bir dünyada yaşıyoruz. 2022’de de ormanlar yanacak, seller ve kuraklık kaçınılmaz olacak. Çünkü iklim krizi gerçek.

cemil-tugay-sozlerimi-carpitmayin-039fd.jpg

Havadaki kömür, duman ve egzoz kokusunun ve sebep olduğu sorunların sorumlusu biz insanlarız. Yeni yıla elbet umutlarla giriyoruz. Ancak sorunlar sadece çalışarak ve doğru şeyleri yaparak çözülür. Bilimden, sevgiden, uygarlık isteğinden güç alalım. Her canlıya saygı duymalıyız.

2022 bilinçlenme ve çalışma yılımız olsun. İklim krizine yol açan hırslara ve tüketim deliliğine dur dediğimiz bir yıl olsun. Haksızlıklara karşı hep birlikte mücadele ettiğimiz, demokrasiyi, eşitliği daha fazla yaşadığımız bir yıl olsun. Sadece dilemeyelim, aynı zamanda yapalım." ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.