Başkan Cemil Tugay, "İklim değişikliğini yavaşlatabiliriz"

Başkan Cemil Tugay, "İklim değişikliğini yavaşlatabiliriz"

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Dünya İklim Günü nedeniyle mesaj yayımlayarak, "İklim değişikliğini yavaşlatabiliriz" dedi.

Medya Ege- İnsan eliyle dünyanın doğal dengesi ve iklim düzeni her gün bozulmaya devam ediyor. Plastik atıklar, aşırı tüketim, kömür ve petrol ürünleri doğanın dengesini bozmaya devam ediyor. Tüm dünyanın muzdarip olduğu iklim krizini ise bu atıklar ve bilinçsizlik giderek arttırıyor.

fsyocdhxsaal4pj.jpg

İklim değişikliğini yavaşlatabiliriz diyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Dünya İklim Günü'nde iklim değişikliğine dikkat çekerek, gelecek yarınlar için harekete geçmeye davet etti. Başkan Tugay, " Bırakacağımız mirasın sürdürülebilir bir hayat olmasını istiyorsak hiç vakit kaybetmeden harekete geçmeliyiz. Dünya İklim Günü’nde herkesi, yarınlarımız için bugünden harekete geçmeye davet ediyoruz" açıklamasını yaptı.

fsyocpfxoaac5e7.jpg

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Başkan Tugay, "Dünyanın doğal dengesi ve iklim düzeni özellikle son 100 yıldır, insan eliyle bozuluyor. Sorun aşırı tüketimimiz ve dünyaya bıraktığımız atıklar. Kömür ve petrol ürünlerinin kullanımının yarattığı karbon salınımı ve tabii doğada yok olmayan plastik türü çöpler dünyanın dengesini bozmaya, dünyayı adım adım yaşanmaz bir yer yapmaya devam ediyor. Farkına vararak, bir bütünün içinde üzerimize düşeni yaparak, giderek dozu artan iklim değişikliğini yavaşlatabilir, durdurabilir hatta tersine çevirebiliriz. Bırakacağımız mirasın sürdürülebilir bir hayat olmasını istiyorsak hiç vakit kaybetmeden harekete geçmeliyiz. Dünya İklim Günü’nde herkesi, yarınlarımız için bugünden harekete geçmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

fsyodcnwqaab4lo.jpgfsyodhvwuaeqju9.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.