Başkan Cemil Tugay, ölümünün 29. yılında Metin Altıok’u andı

Başkan Cemil Tugay, ölümünün 29. yılında Metin Altıok’u andı

Madımak Katliamı'nda ağır yaralanan ve 9 Temmuz 1993'te hayatını kaybeden usta şair Metin Altıok'u anan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Aydınlık karşıtlarınca katledilişinin 29. yılında saygı ve özlemle anıyorum" dedi.

Nilda Altın Okay- Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, 2 Temmuz 1993’te yaşanan Madımak Katliamı'nda ağır yaralanan ancak komadan çıkamayarak 9 Temmuz 1993'te hayatını kaybeden usta şair Metin Altıok'u andı. 52 yaşında hayata veda eden Altıok'un şiirlerinde hep umut ışığı barındığına dikkat çeken Başkan Tugay, "Metin Altıok’u aydınlık karşıtlarınca katledilişinin 29. yılında saygı ve özlemle anıyorum" dedi.

35-karsiyaka.jpg

Başkan Tugay, anma mesajında "Şiirlerinde hep umut ışığı barındıran, çağdaş Türk şiirinin yaratıcı ve çok yönlü şairi Metin Altıok’u aydınlık karşıtlarınca katledilişinin 29. yılında saygı ve özlemle anıyorum." ifadelerine yer verdi.

fxn5p2pxoae6y85.jpg

Metin Altıok kimdir?

14 Mart 1941’de İzmir Bergama’da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Felsefe bölümünde okudu. Mezun olmasının ardından felsefe öğretmenliği yaptı. 1966 yılında yazar Füsun Akatlı ile evlendi. Bu evlilikten 1969 yılında Zeynep Altıok dünyaya geldi.

Metin Altıok, resim ile başladığı sanat hayatını otuzlu yaşlardan sonra yayımlamaya başladığı şiirleriyle de genişletti. Onno Tunç tarafından bestelenen ve Sezen Aksu tarafından seslendirilen Ah Kavaklar şiiri ise, Metin Altıok şiirleri arasında en çok bilinen eser haline geldi.

Metin Altıok 2 Temmuz 1993'de yaşanan Sivas katliamından ağır yaralı olarak kurtuldu. Ancak komadan çıkamayan Altık 9 Temmuz 1993'te 52 yaşında Ankara'da hayatını kaybetti.

sair-kimsesiz-bir-mektuptur-55484-1-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.